Girona

Eusebio no té el lloc assegurat

El director esportiu va declinar parlar just després del partit, enmig dels dubtes sobre la continuïtat de l’entrenador

“Hem de continuar confiant”, va dir el tècnic a la sala de premsa de Zorrilla

Era una final anticipada, i el Girona la va perdre. La sisena derrota consecutiva no només accentua el drama al club de Montilivi, sinó que deixa en quarantena la continuïtat d’Eusebio Sacristán. Després del partit, el club va fer parlar dos dels jugadors gironins, Granell i Stuani, a més de la roda de premsa de l’entrenador, abans d’anar a buscar el xàrter per tornar cap a casa. No va voler parlar, en canvi, el director esportiu, Quique Cárcel, que va viatjar juntament amb els seus ajudants i amb el president, Delfí Geli, i el director general, Ignasi Mas-Bagà. El club ha de decidir si busca un revulsiu a la banqueta en aquestes últimes quatre jornades, i en calent no va voler anunciar res. Diumenge arriba el Sevilla a Montilivi, i Eusebio no té pas garantit asseure’s a la banqueta local.

“Ens hem d’aixecar”

Una davallada sense aturador, sis derrotes seguides i al pou després de caure contra el rival que més pinta feia que es podria deixar en el divuitè lloc són arguments per plantejar la continuïtat del tècnic. Sobre la pregunta de si ho temia, Eusebio Sacristán va dir: “L’objectiu de tots és que el Girona aconsegueixi la salvació. Estic treballant des del primer dia amb aquesta idea. Venim d’una ratxa molt negativa, i entre tots ho hem de canviar. Jo el que faré és preparar-me per a l’entrenament de demà i per aixecar els ànims als jugadors. I seguir confiant. Tot i els pals que acumulem, toca aixecar-se una vegada més. La meva responsabilitat és seguir treballant en aquest sentit.”

El de La Seca no ha sabut fer reaccionar un equip bloquejat. Què s’hauria de fer ara? “Ens hem d’aixecar com més aviat millor d’aquest altre pal i seguir confiant. És un repte important, però hi ha la possibilitat davant nostre. Hem d’assimilar el que ha passat, aixecar-nos i preparar-nos per al pròxim partit.” El tècnic va defensar els seus futbolistes: “Aquest equip sempre dona la cara, sempre té una actitud i una mentalitat adequades. És un orgull dirigir aquests jugadors.”

El Girona es va cremar a Zorrilla, on va fer la sensació que buscava l’empat. “Hem vingut a gestionar el partit d’una manera que poguéssim trobar les nostres possibilitats. Enteníem que tal com anava el partit podíem trobar el nostre moment. No ha estat així”, va reconèixer. “Potser no hem trobat la fórmula per treure la pilota al Valladolid. Ens volíem trobar forts al darrere, però no trobàvem la robada per sortir a la contra ni tampoc el control per poder arribar a porteria.” I va arribar l’1-0. “Confiava que potser a poc a poc l’ansietat del Valladolid pogués jugar a favor nostre. No ha estat així i s’han trobat amb el gol. Després hem reaccionat i hem tingut el Valladolid a prop de la seva àrea, però no hem pogut. Però els jugadors sempre donen la cara i s’ha de seguir confiant en ells fins al final”, va reiterar.

La càrrega mental està pesant molt en les últimes jornades, i Eusebio no se n’amaga: “És possible que aquesta circumstància hi pugui influir. Fa sis jornades estàvem en una situació molt bona, teníem la possibilitat de seguir en una posició còmoda i ens hem anat posant en una situació cada cop més complicada. Això pesa. El Valladolid, venint de baix i veient la possibilitat de sortir, s’hi ha agafat. Ha trobat l’estímul que necessitava.” El tècnic va insistir: “No serveix de res mirar enrere. Queden molts punts per jugar i tenim la possibilitat de capgirar la situació. Lluitarem per l’objectiu fins al final.”

LA SEVA IDEA

“Tot i els pals, toca aixecar-se. La meva responsabilitat és seguir treballant”

ELS FUTBOLISTES

“Aquest equip sempre dona la cara. És un orgull dirigir aquests jugadors”

VOLIA EL 0-0?

“Volíem estar forts al darrere i pensàvem que podríem trobar el nostre moment”

LA CÀRREGA MENTAL

“Això pesa. El Valladolid ve de baix i ha trobat l’estímul que necessitava”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)