Girona

En descens, altre cop

Jornada nefasta. El Valladolid va derrotar l’Athletic i va arrodonir un cap de setmana per oblidar per al Girona, que torna a caure a les brases

La jornada d’ahir podia ser immillorable (victòria del Girona i derrota del Valladolid) o letal (ensopegada blanc-i-vermella i triomf local al Nuevo Zorrilla). Va sortir creu. I tot allò que era alegria i optimisme després de l’1-0 contra el Sevilla es va convertir en decepció i depressió en un diumenge negre.

El Girona va caure altre cop en descens una setmana després de sortir-ne. Ara, però, necessitarà la perfecció per sortir-ne. I no sembla que l’equip estigui en un moment òptim, ni mental, ni físic, ni futbolístic, per assolir dues victòries en els dos últims partits (a Montilivi contra el Llevant i a Mendizorrotza contra l’Alavés), que el salvarien de manera matemàtica.

Tots depenen d’ells

Es dona la circumstància que tots els equips que estan implicats en la divuitena plaça (Celta, Vila-real, Llevant, Valladolid i Girona) depenen de si mateixos per evitar el descens. Però, mentre que els d’Eusebio necessiten dues victòries, el Llevant en fa prou amb un empat a Montilivi per salvar-se de baixar a segona A.

La victòria del Valladolid va tenir valor doble per als castellans, ja que, a banda de sortir dels llocs de descens, va enviar matemàticament a divisió de plata el Rayo Vallecano, el seu pròxim rival. Tan sols si l’Athletic hagués arrencat un punt, el Rayo Vallecano-Valladolid del pròxim cap de setmana hauria estat transcendent per als de Paco Jémez. Ara ja no.

La guillotina, al damunt

Les matemàtiques també diuen que el Girona pot ser diumenge nou equip de segona A i convertir la darrera jornada en intranscendent pel que fa al descens. Si el Girona perd i el Valladolid guanya, ja no hi haurà res a fer. Fins i tot l’empat pot condemnar els gironins a segona A si va acompanyat d’un triomf del Valladolid (els gironins se situarien amb 38 punts i el castellans amb 41 i el goal-average guanyat) i el Celta i el Vila-real puntuen contra equips que no s’hi juguen res. El Girona surt malparat amb gairebé tots els empats múltiples. Malgrat tenir-lo empatat amb el Celta i el Vila-real, el tindria també empatat amb el Llevant si el partit de diumenge a Montilivi acabés en taules, la diferència de gols és letal per als blanc-i-vermells: Girona (-14), Llevant (-8), Vila-real (-4) i Celta (-7). Per tant, res a pelar.

UN DESASTRE

A més del triomf del Valladolid, també van fer molt mal els del Celta i el Llevant

LES MATEMÀTIQUES

La salvació serà un fet si el Girona guanya els dos últims partits (Llevant i Alavés)

AL LÍMIT

Perdent i fins i tot empatant, el Girona corre el risc de baixar diumenge que ve
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)