Nàstic

El curs del despropòsit

Nàstic. Després de dues temporades consecutives salvant l’equip a última hora, els grana han patit el descens més dolorós possible: sent un dels pitjors equips del segle en la categoria

Sense cap possibilitat de salvar-se, el Nàstic tanca una temporada nefasta. Amb l’entitat sanejada econòmicament, alliberada de les cadenes de Promoesport i Emilio Viqueira, que havia desdibuixat el projecte amb un traspàs continu de jugadors sense un gran benefici esportiu, els grana han fallat. I ho han fet de manera estrepitosa. La trajectòria del Nàstic aquesta temporada està entre les cinc pitjors del segle XXI en la categoria, al costat de la d’equips fora de lloc com el Vecindario, d’altres en plena liquidació com el Xerez o filials com el Sevilla Atlético. Uns registres inexplicables per a una entitat que sumava tres cursos seguits en la categoria, sense deute i amb set equips amb menys recursos per fitxar.

El principal problema del Nàstic, tal com han reconegut diversos estaments al llarg del curs, ha estat l’esportiu. L’hereu de Viqueira a la direcció esportiva va ser Arnal Llibert, fins aleshores sense experiència com a director esportiu. La confiança a la banqueta la va mantenir José Antonio Gordillo, que va salvar l’equip el curs passat i va tenir una continuïtat reduïda ja que en la jornada 10 va ser fulminat. “Per diferents circumstàncies, no hem pogut competir tots plegats”, assenyalava Gordillo en el seu comiat apel·lant a la gran quantitat de lesionats que va tenir l’equip a principi de curs.

Va arribar Enrique Martín i l’equip no va poder sortir del pou, de manera que es va sacsejar la plantilla en el mercat d’hivern, amb deu fitxatges, en un moment en què es va relegar Llibert i va aparèixer Antonio Prieto, com a nou secretari tècnic. El Nàstic en la segona volta ha reduït el ritme de punts per jornada, de manera que el curs ha anat morint fins que a cinc jornades del final s’ha confirmat el desastre.

EN ATAC

19
gols a favor
ha marcat el Nàstic aquest curs, 20 menys que la mitjana de la lliga.

EN DEFENSA

1
equip
ha estat més golejat aquest curs: el Còrdova, que ha encaixat 70 gols però n’ha marcat 41.

A FORA DE CASA

6
punts
ha sumat l’equip a domicili; el tercer registre més baix en la lliga en el segle XXI en la jornada 36.

L’ETERN RIVAL

11
partits
va necessitar el Nàstic per superar el Reus, tot i que els roig-i-negres no han jugat des del gener.

NI UN BROT VERD

39
jornades
haurà passat l’equip en posicions de descens: un 92% del total de la competició.

MALA PLANIFICACIÓ

41
jugadors
han disputat almenys un minut aquesta temporada; hi ha hagut dues plantilles diferents.

Els jugadors joves i el deute, la millor notícia

El Nàstic podrà començar la temporada vinent sent, d’entrada, un dels màxims favorits a pujar de categoria. Una de les notes positives d’aquest curs ha estat el debut i consolidació de diversos jugadors joves com ara Salva, Brugui, Viti o Figueras, que han disputat minuts en la categoria de plata i que poden ajudar a fer que els grana retornin. D’altra banda, el curs 2018/19 quedarà com la temporada en què el Nàstic va netejar el seu deute. La societat anònima esportiva havia arribat a tenir un deute de 7,2 milions d’euros però podrà afrontar el pròxim curs amb plenes garanties econòmiques. Els grana seran l’equip més potent del grup ja que, a més dels fons propis, podran utilitzar el fons de compensació pel descens atorgat per la Lliga, que el curs passat va repartir cinc milions d’euros entre els quatre equips que van baixar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)