Girona

Poc donats a l’espectacle

Grisor. A Mendizorrotza, el Girona hi ha aconseguit dues victòries, un empat i dues derrotes en la LFP, però les seves visites han estat marcades pel pragmatisme. L’excepció, el duel de fa quatre temporades

ALAVéS 1 GIRONA 0

ALAVÉS:Bonis, Calderón, César Caneda, Pablo Casar, Raúl Llorente, Toni Moral, Astudillo (Cabrera, 77’), Emilio (Igor Martínez, 84’), Garitano, Moreno (Cuevas, 70’) i Javi Guerra.GIRONA:Ponzo, Cañas, Migue, Òscar Álvarez (Manga, 67’), Serra, Amantegui, Jaume Duran (Xumetra, 45’), Chechu, Dorca, Paco Esteban (Gabri, 59’) i Jito.GOLS:1-0 (35’) Astudillo.ÀRBITRE:Pérez Lima.T.G.:al local Garitano i als visitants Chechu i Dorca.

Alavés 1 GIRONA 2

ALAVÉS:Pacheco, Martín (Wakaso, 74’), Laguardia, Rodrigo Ely, Rubén Duarte, Ibai Gómez, Daniel Torres (Mani García, 61’), Pina, Burgui (Sobrino, 46’), Munir i Guidetti.GIRONA:Bounou, Juanpe, Alcalá, Muniesa, Maffeo, Aleix Garcia (Pere Pons, 78’), Timor, Aday, Borja García, Choco Lozano (Portu, 56’) i Olunga (Stuani, 66’).GOLS:0-1 (58’) Aleix Garcia. 0-2 (85’) Stuani, de penal. 1-2 (90’) Pina.ÀRBITRE:González Fuertes.T.G.:a Ely, Wakaso, Guidetti i Manu; a Bounou, Maffeo, Timor i Alcalá.T.V.:cap.

Alavés 1 GIRONA 1

ALAVÉS:Ivan Crespo, Unai Medina, Jarosik, Álex Ortiz, Beobide, Nano, Manu García, Emilio, Toti (Serrano, 60’), Viguera (Guzmán, 71’) i Ion Vélez (Quiroga, 82’).GIRONA:Becerra, Migue, Richy, Iván López, Juncà (Jofre Mateu, 46’), David García (David García, 74’), Jandro (Eloi Amagat, 58’), Timor, Matamala, Gerard Bordas i Chando.GOLS:1-0 (42’) Migue, en pròpia porteria. 1-1 (52’) MatamalaÀRBITRE:Arcediano Monescillo.T.G.:a Álex Ortiz, Beobide, i Manu de l’Alavés, i a Timor i Matamala del Girona.

Alavés 0 Girona 3

ALAVÉS:Goitia, Unai Medina, Laguardia, Jarosik, Raúl García, Toribio, Manu García (Juli, 61’), Juanma, Lanza, Manu Barreiro i Sangalli (Despotovic, 78’).GIRONA:Becerra, Aday, Ramalho (Iñiguez, 46’), Richy, Mas, Juncà (Juanlu, 85’), Pere Pons, Eloi (Felipe, 60’), Granell, Mata i Sandaza.GOL:0-1 (24’) Mata. 0-2 (52’) Mata. 0-3 (88’) Felipe.ÀRBITRE:Lesma López.T.G.:als locals Unai Medina, Manu García i Laguardia, i als visitants Ramalho, Granell, Sandaza i Mata.

Alavés 1 GIRONA 0

ALAVÉS:Fernando Pacheco, Carpio, Pelegrín, Einar, Raúl García, Manu García, Sergio Mora, Kiko Femenia (Estrada, 61’), Juli (Beobide, 69’), Toquero (Borda, 90’) i Pacheco.GIRONA:Becerra, Kiko Olivas, Alcalá (Coris, 69’), Lejeune, Pol Llonch (Javi Álamo, 46’), Borja García, Pere Pons, Granell, Aday, Felipe (Jairo, 61’) i Mata.GOL:1-0 (17’) Juli.ÀRBITRE:Areces Franco.T.G.:a Fernando Pacheco, Toquero, Manu García, Beobide i Estrada; a Granell.T.V.:als locals Einar i Dani Pacheco i al visitant Mata.

Si el Girona encara creu en el miracle de la permanència, haurà de buscar la primera part de la gesta –la que depèn dels blanc-i-vermells– en un escenari poc agraït i poc habituat al futbol d’atac, segons mostren els precedents dels de Montilivi quan visiten Mendizorrotza. I és que en les cinc visites que ha fet a Vitòria en l’etapa de la LFP, el Girona hi ha obtingut un rendiment acceptable –dues victòries, dues derrotes i un empat–, però el nexe d’unió entre la majoria de partits va ser el poc espectacle al terreny de joc. L’excepció, i l’únic duel que li permetria mirar una mica de reüll Balaídos aquesta setmana, és el que es va aconseguir la temporada 2014/15, ara just fa quatre anys, quan els de Machín van golejar per 0-3 i van fer un pas molt important cap a un ascens directe que al final no va arribar.

En la resta de precedents entre gironins i vitorians a Mendizorrotza, la grisor ha estat protagonista a la gespa. Fins i tot el curs passat, quan amb el somni europeu a l’horitzó, el Girona hi va guanyar 1-2 en un enfrontament en què el pragmatisme va ser decisiu. L’efectivitat d’Aleix Garcia i Stuani va desencallar un enfrontament en què van passar ben poques coses.

Cara a cara de plata

En la segona divisió A, el Girona i l’Alavés es van trobar quatre cops a Mendizorrotza. En la temporada dels gironins en el futbol professional, un gol en contra en el llançament d’un córner va acabar decantant un enfrontament molt pla dels de Raül Agné, que en aquella arrencada del curs estaven situats a meitat de taula. La caiguda de l’Alavés a segona B va fer que no es tornessin a veure les cares fins a la campanya 2013/14. En aquella ocasió, els gironins van poder rescatar un punt (1-1) després de 90 minuts en què van mantenir una bona actitud en defensa però es van mostrar del tot negats de cara a gol. El poc bagatge ofensiu també va ser protagonista en el duel a Vitòria del curs 2015/16, quan el Girona va tenir superioritat numèrica des del minut 27, i ni així va ser capaç d’aconseguir res de positiu i va acabar perdent (1-0).

Més enllà de l’etapa en la LFP, el Girona ha visitat Mendizorrotza –un dels estadis més antics del futbol estatal, estrenat el 1924– en cinc ocasions més. El rendiment en aquests duels del passat va ser nefast, ja que els blanc-i-vermells hi van encaixar quatre derrotes i un empat. El primer cara a cara entre els dos clubs va ser el 1942 a segona divisió, on es trobarien tres cops més. En la temporada 1991/92, el duel es va jugar a segona divisió B.

L’única alegria al País Basc a primera divisió

Els precedents del Girona al País Basc també mereixen un capítol a part, i és que el rendiment del Girona en aquest territori a primera divisió és gairebé nul: dues derrotes contra l’Athletic (2-0 i 1-0), dues derrotes contra l’Eibar (4-1 i 3-0) i una derrota i un empat al camp de la Real Sociedad (5-0 i 0-0). L’única alegria en aquests dos anys va ser el triomf el curs passat a Mendizorrotza, un fet que el Girona vol repetir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)