Girona

Eusebio Sacristán

Entrenador del Girona

“Aquest club mereix que ho donem tot fins al final”

Si no hi ha cap miracle que costa molt d’imaginar, l’Alavés-Girona d’aquest vespre tancarà l’etapa dels blanc-i-vermells a primera i la d’Eusebio Sacristán a la banqueta. “Pot ser, pot ser. Acaba la temporada, no hem aconseguit l’objectiu, amb la qual cosa totes les possibilitats estaran obertes a partir de demà”, responia el de La Seca sobre la possibilitat que visqui el seu últim partit com a entrenador del Girona. Té una temporada més de contracte, però la idea del club és canviar el timoner després del descens. “Ara vull tancar la temporada, centrant-me al 100% en el partit, per quedar-me també amb la sensació d’haver-ho donat tot. I a partir d’aquí, ja serà qüestió que ens trobem amb la direcció esportiva i prenguem decisions.”

Eusebio assumia el descens després de perdre contra el Llevant, i ahir tampoc se’n va desviar gaire, tot i que matemàticament encara és possible evitar-lo. “Sabem que és una possibilitat remota, que és molt, molt, molt difícil, però volem afrontar el partit amb l’ànim d’acabar la temporada amb una victòria. Per arribar a 40 punts i quedar-nos amb la sensació que ho hem donat tot fins al final i que hem demostrat professionalitat i orgull. Aquest club mereix que ho donem tot fins al final.” I si sonés molt la flauta? “El futbol i la vida ens han demostrat que tot és possible. Aquesta setmana ha estat dura, conscients del que vam perdre, i això et deixa tocat. Ha estat difícil afrontar cada entrenament. De totes les situacions que es poden donar, en la majoria no tindríem cap possibilitat. Però la realitat és que encara n’hi ha alguna. Sabem que és molt complicat, però no hi ha res impossible.” Eusebio va mirar d’animar el Rayo, còmplice necessari per aspirar a alguna cosa: “Estic convençut que els jugadors del Rayo voldran acabar la temporada dignament. Tothom serà professional. Nosaltres hem de fer la nostra part.” El Girona no té Stuani el dia que necessita golejar. “És molt complicat. Ja no només poder fer molts gols, sinó guanyar el partit. El rival ha fet una grandíssima temporada i voldrà tancar-la amb victòria davant l’afició.”

“Coses positives”

Eusebio prefereix fer l’anàlisi profunda de la temporada un cop estigui tancada del tot, però ja va deixar anar alguna pinzellada: “Després de tenir molt a prop la permanència, després del triomf a Leganés, alguna cosa va començar a passar. La tensió, la pressió, les ganes que arribi, que sembla que s’escapa... Hem viscut una situació anímica a la qual no hem sabut respondre amb la serenor adequada.” Deixant clar que no s’haurà assolit l’objectiu –“la nostra principal responsabilitat”–, el tècnic creu que aquesta temporada haurà deixat “moltes coses positives.” “Ja hi haurà moment per comentar-les.” Eusebio va valorar la convocatòria amb la selecció espanyola sub-21 de Pedro Porro, a qui fa jugar molt menys. “Jugant amb línia de quatre, ha de seguir el procés d’aprenentatge i millora. Però té molt futur i estic molt content per ell.”

LA REALITAT

“Sabem que és una possibilitat molt remota, que és molt i molt difícil, però no hi ha res impossible”

EL RAYO

“Estic segur que voldran acabar dignament i ser professionals. Hem de fer la nostra part”

TÉ CONTRACTE

“El meu últim partit? Pot ser, pot ser. Acaba el curs, no hem assolit l’objectiu i tot estarà obert”

Abelardo: “Em fa molta pena per Eusebio”

Abelardo tanca avui una etapa a l’Alavés, després de no haver-se entès per renovar. “Ha estat un any i mig increïble”, va explicar l’entrenador. “Volem intentar guanyar i arribar als 50 punts per fer un comiat que crec que l’equip mereix.” Abelardo va tenir bones paraules per al tècnic del Girona: “Em fa molta pena per Eusebio, perquè em sembla un extraordinari entrenador i una magnífica persona. Em va fer molta pena la roda de premsa després del Girona-Llevant. La lliga cada vegada és més difícil i s’han de fer les coses molt bé per mantenir la categoria.” El partit pot acabar sent trist. “El Girona té mínimes possibilitats, però en té. I per a nosaltres, no és el mateix quedar tretzens que desens”, diu Abelardo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)