Girona

El protagonista

Kevin Soni

La sobtada última aparició

La vigília de l’últim partit del Peralada, que té més possibilitats de cremar-se que de quedar-se a segona B, el Girona va fer debutar un jugador del filial de titular a primera divisió. Després de Pedro Porro –va fer el salt de seguida sense haver tastar la segona B aquesta temporada– i de Valery Fernández –arribava a la desena de titular en la lliga a l’escenari on va irrompre en la copa–, s’hi va afegir Kevin Soni. El camerunès, protagonista d’una temporada irregular i confusa, amb sancions, discontinuïtat i falta de brillantor al filial, ha tret el cap a última hora al primer equip. Va ser el primer canvi en la final que tan malament va acabar –tot i que ell va oferir un bon paper– a Montilivi contra el Llevant, i ahir va tenir premi.

Amb el dorsal 27, Soni va començar a la dreta, davant de Valery. Li va costar uns quants minuts fer-se veure en atac, i les primeres intervencions van ser perseguint Adrián Marín. De ganes i atreviment, no li’n faltaven. En un contraatac, va rebre de Pere Pons al vèrtex de l’àrea, es va perfilar i va buscar un xut amb l’esquerra que va sortir molt desviat (20’). Poc després, va buscar la jugada a l’extrem dret, però es va embolicar i, entre dos rivals, va acabar fent falta. Era la fase de més protagonisme del camerunès, que va tenir una de les ocasions més clares, encara amb 0-0. Va recollir el refús després d’un córner i, des de la frontal, va provar un xut amb l’esquerra que va sortir molt ajustat al pal (29’). Soni va ser també el primer amonestat del Girona, per una falta dura a Pina després d’un control que se li va escapar (33’). I just abans del descans, li van xiular una altra falta en atac, amb Valery a punt de rematar.

Eusebio, que ja havia hagut de gastar un canvi al davant (Doumbia per Choco Lozano al minut 36), es va decidir per Patrick Roberts al descans i va sacrificar Soni. L’últim recurs a què s’havia agafat en plena cursa cap al precipici, també desat.

Amb tres temporades més de contracte, després d’haver debutat a primera i amb l’equip a segona A, Soni –va fer 21 anys a l’abril–, agafarà un bri d’esperança per fer-se un lloc al primer equip. Encara que no se l’hagi vist gaire al filial.

1r
partit
de titular en la lliga. Ja havia jugat d’inici en la copa, precisament a Mendizorrotza
1r
jugador
del filial que va debutar a primera amb el Girona, el curs passat a Anoeta (5-0)
2022
any
que acaba el contracte Kevin Soni, que va arribar l’estiu del 2017 a Girona per reforçar el filial
4
jugadors
que teòricament eren del filial han tingut minuts a primera amb Eusebio: Porro (ja va fer el salt directament), Valery, Paik i Soni
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)