Girona

Ramalho tanca un cicle

Comiat. Amb el descens i setmanes després que s’aturessin les negociacions per renovar, el futbolista entén que ha d’emprendre un altre camí. Prioritza la primera a una altra lliga europea

Jonas Ramalho és un dels futbolistes que acaben contracte amb el Girona i ja té decidit que canviarà d’aires. El futbolista de Barakaldo havia arribat a tenir molt a prop un acord per allargar el contracte –“la renovació està ben encaminada”, va dir ell mateix el 27 de març–, però, coincidint amb la davallada de l’equip, el club va posar el fre. I ara, amb el descens a segona A, Ramalho té clar que ha tancat un cicle. “La meva idea és marxar”, assegura. Lliure, amb 25 anys i després d’haver acumulat 48 partits en dues temporades a primera –ja l’havia tastat amb l’Athletic–, el futbolista confia trobar lloc a la màxima categoria. És la seva prioritat, abans que anar-se’n a una altra lliga europea. La segona A no és al seu cap, almenys de moment.

Ramalho ha estat una peça habitual en el Girona des que, amb l’arribada de Pablo Machín, va encaixar molt bé com a central dretà en la línia de tres. No tenia l’etiqueta de titular abans de començar les temporades, però s’hi acabava consolidant. Després de l’ascens, per exemple, va ser dels últims a confirmar la continuïtat, i va acabar jugant 26 partits. Aquest curs, amb Eusebio, també ha tingut força continuïtat, tant de central com de lateral dret. Fins que, de sobte, i ja amb les negociacions per a la renovació aturades, ha desaparegut del mapa en les quatre últimes jornades de lliga, sense ni un sol minut.

Per perfil, condicions i edat, Ramalho seria molt útil per al Girona que torna a segona A amb la intenció de recuperar la categoria perduda. El club, però, té els altres quatre centrals –Alcalá, Juanpe, Bernardo i Muniesa– lligats per contracte, cosa que tampoc ajuda gaire a plantejar-se fer un esforç. En qualsevol cas, el de Barakaldo ja té ben assumida la idea de marxar a un altre club. Haurà acumulat cinc temporades a Montilivi –amb un parèntesi al Bilbao Athletic, el curs 2015/16–, amb 140 partits de lliga. Només Migue, Pere Pons, Granell, Jandro, Jose, Dorca i Felipe han jugat més partits de blanc-i-vermell a la LFP.

SEMBLAVA FET

Les converses es van frenar amb la davallada i ara el club té quatre centrals lligats

UN MISTERI

Habitual fins a l’abril, no ha jugat ni un sol minut en les quatre últimes jornades de lliga

LA XIFRA

140
partits
de lliga i 13 de copa ha acumulat Jonas Ramalho en cinc temporades a Montilivi

Iraizoz, un altre adeu cantat

X.M.

Hi ha sis jugadors sense contracte més enllà del juny amb el Girona. N’hi ha tres que han jugat cedits pel City –Douglas Luiz, Aleix Garcia i Patrick Roberts– i que estaran pendents de les intencions del club anglès per trobar una nova destinació. Tampoc té cap possibilitat de quedar-se Raúl García Carnero, que va firmar un contracte per sis mesos. I a més de Ramalho, l’altre futbolista que té tots els números d’haver tancat una etapa a Montilivi és Gorka Iraizoz. El porter, titular en el comiat del Girona a primera divisió, ha exhaurit les dues temporades de contracte que va firmar l’estiu del 2017, després d’una dècada a l’Athletic Club. Amb 38 anys fets al març, tot indica que el Girona buscarà un porter més jove per competir amb Yassine Bounou. De fet, té una alternativa a casa: José Aurelio Suárez, lligat fins al 2021.

El Celta es fixa en Portu

X.M.

Un cop confirmat el descens a segona A, el Girona estarà molt pendent també dels jugadors susceptibles de ser traspassats. Ja hi va estar tot l’estiu passat, que finalment va tancar sense fer cap venda forta –només Rubén Alcaraz, per un milió d’euros al Valladolid–. Els principals candidats a rebre ofertes són Portu, Porro i Stuani. El murcià, que ja va estar a punt de marxar l’estiu passat al Sevilla, no ha rendit al nivell de la primera temporada a l’elit, però ha acabat el curs amb nou gols, i continua atraient atenció. Un dels clubs que han activat l’interès en Portu és el Celta, segons explicava ahir el diari ‘As’. Portu tenia a primera una clàusula de rescissió de 20 milions d’euros, però amb el descens es rebaixa. Possiblement el Girona –va refusar 16 milions fa un any– en faria prou si el club interessat s’acostés als deu milions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)