Girona

Eusebio facilita la feina al Girona

L’entrenador renuncia a l’any de contracte que el lligava a Montilivi i estalvia el maldecap de la rescissió al club

També marxen Onésimo, Juan Carlos Andrés, Gerardo Izaguirre i Aitor Unzué

L’única incògnita era com se solucionaria la sortida, i Eusebio Sacristán ho va posar fàcil. Lligat per una temporada més, però conscient que no havia assolit l’objectiu pel qual se’l va contractar i que el club no comptava amb ell per buscar el retorn a primera, el de La Seca va fer el pas i va renunciar al contracte que el vinculava a Montilivi fins al 2020. Sense fer-se fort amb el contracte, Eusebio va tenir el gest de perdonar un bon grapat de diners i estalviar un estira-i-arronsa amb l’entitat. És la manera de tancar una etapa de menys d’un any –des que el 8 de juny va ser presentat com a relleu de Pablo Machín– amb el final més trist. Eusebio torna avui a Montilivi, per explicar-se en l’última roda de premsa abans de marxar.

Eusebio ja tenia assumit que el descens li tancava qualsevol porta de continuar a Montilivi. Després de la derrota en la final contra el Llevant que condemnava l’equip, ja va demanar perdó “a tothom” perquè havia fallat. Divendres, ja va reconèixer que el de Vitòria podia ser el seu últim partit. Just després, va refusar parlar del futur, però ho tenia claríssim. I al cap de dos dies, sense res a discutir sobre una hipotètica continuïtat perquè el club no s’ho va ni plantejar, ja havia deixat de ser el tècnic del Girona, que ho va anunciar en un comunicat: “L’entrenador ha posat el seu càrrec a disposició del club i ha renunciat a l’any de contracte que tenia signat.” El Girona li va voler agrair “la implicació i el compromís” en tot moment, malgrat no haver aconseguit l’objectiu de la permanència.

Eusebio Sacristán va arribar a Montilivi amb la convicció d’assumir l’herència de Pablo Machín i anar posant els seus matisos a una plantilla feta i pensada per al tècnic de Gómara. Eusebio va començar alternant les dues propostes abans d’obrir una altra fase d’estabilització de l’esquema de Machín. Però es va encallar tant –una primera sèrie de deu jornades sense guanyar– que va voler marcar un altre tomb recuperant un esquema més propi, fet que va coincidir amb el triomf històric al Bernabéu. Però ni tres victòries seguides a terres madrilenyes ni tenir 34 punts faltant deu jornades va ser suficient, perquè l’equip ha empitjorat la ratxa (3 punts de 30) en un final de lliga depriment que ha conduït de manera irremeiable al descens, sense que el club provés de buscar un revulsiu amb el canvi de tècnic, i això que després de la derrota a Valladolid tot semblava apuntar-hi.

Amb Eusebio, marxa tot el seu equip de col·laboradors que van arribar també l’estiu passat: Juan Carlos Andrés i Onésimo Sánchez com a segons, Gerardo Izaguirre com a preparador físic i Aitor Unzué com a analista.

7
punts
acumulats en dues sèries nefastes i letals: 4 punts de 30 (jornades 14 a 23) i 3 de 30 (les 10 finals)
Conscient que el club no comptava amb ell, Eusebio ha preferit no enrocar-se
S’explicarà avui a Montilivi en una roda de premsa que farà de colofó de la seva etapa

La copa, el Bernabéu i la supercopa, els contrapunts

X.M.

El pas d’Eusebio Sacristán pel Girona ha estat molt decebedor perquè l’equip ha perdut la categoria que tant li va costar d’assolir. El drama no té atenuants, però la temporada que tant malament ha acabat ha tingut també alguns moments positius. El Girona va ser capaç de puntuar al Camp Nou (2-2), tot i que la victòria més sonada en la lliga va ser la remuntada al Santiago Bernabéu (1-2), que trencava la primera gran encallada de deu jornades sense guanyar. L’altre gran mèrit va ser eliminar l’Atlético de la copa –amb un 3-3 al Wanda Metropolitano– i arribar al sostre del club, els quarts de final, contra el Madrid. El Girona també ha guanyat un títol, la supercopa de Catalunya, a Sabadell contra el Barça (1-0).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)