Girona

El debut i el comiat

Una fotografia capicua

Set dels jugadors que van formar el primer onze del Girona a primera, l’agost del 2017, van ser titulars dissabte a Mendizorrotza, el dia de l’adeu de l’equip a l’elit, gairebé dos anys després

La foto hauria pogut ser una rèplica gairebé exacta, però Stuani estava lesionat i Borja García, sancionat

Que el Girona no s’ha renovat d’un any a l’altre, estava clar des del moment en què a la plantilla només hi va haver dues cares noves a l’estiu (el fitxatge de Seydou Doumbia i la cessió de Patrick Roberts) i una tercera a l’hivern (Raúl Carnero, fitxat al gener només per mig any, perquè ho tenia fet amb el Getafe per tres temporades). Teòricament han acabat essent sis, ja que les circumstàncies i la determinació d’Eusebio amb els joves han fet possible que tres futbolistes que havien de jugar en el Peralada a segona B acabessin amb més minuts dels que mai s’haurien imaginat a l’elit. El primer a arribar per quedar-s’hi va ser Pedro Porro; el segon, Valery Fernàndez i finalment s’hi va acabar afegint el davanter camerunès Kevin Soni (la irrupció del coreà Paik va ser molt puntual).

En dos anys a primera divisió, el Girona ha fet jugar 32 futbolistes. Sorprèn, però, que l’onze del debut contra l’Atlético de Madrid (19 d’agost del 2017) i l’onze del comiat en la categoria al camp de l’Alavés (18 de maig del 2019) guardin tantes similituds. Del primer onze a l’últim s’hi van mantenir set jugadors: Gorka Iraizoz (deferència d’Eusebio), Bernardo, Alcalá, Muniesa, Pere Pons, Granell i Portu. Haurien pogut ser perfectament nou, però dos titulars indiscutibles van ser baixa obligada: el pitxitxi Cristhian Stuani per lesió i el migcampista Borja García per sanció. O deu, si no fos perquè Aday Benítez només va poder disputar els últims minuts després de gairebé set mesos fora de combat per una lesió. L’onze d’onze, que era calcar la mateixa fotografia que el debut, era impossible, ja que Pablo Maffeo no ha format part aquest any de la plantilla del Girona.

Tot i que en el debut contra l’Atlético, Machín va plantejar el 3-5-2 (Bernardo, Alcalá i Muniesa van formar l’eix i Aday i Maffeo, els carrils), el punt de partida d’Eusebio al camp de l’Alavés va ser la defensa de quatre, amb Alcalá i Bernardo a l’eix, Valery i Planas (novetats respecte al primer onze a primera, juntament amb Choco Lozano i Soni) en els laterals i Muniesa a davant de la defensa.

1
dels jugadors
que van integrar el primer onze del Girona a primera no ha format part de la plantilla actual: Pablo Maffeo
2
baixes de força major,
la de Cristhian Stuani (lesionat) i la de Borja García (sancionat) van impedir que la fotografia del primer i de l’últim onze a primera fos encara més semblant.
32
futbolistes
ha utilitzat el Girona en dos anys a primera. El gros de futbolistes va ser l’any passat (25). Aquest se n’hi han afegit set: Doumbia, Roberts, Carnero, Porro, Valery, Soni i Paik.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)