Girona

L’estiu més complicat

Cárcel haurà d’afrontar la disjuntiva de convèncer els jugadors que interessen, però que tindran ofertes per marxar, i negociar amb futbolistes amb els quals no es compta, però que s’aferraran al contracte

El director esportiu diu que cada cas “és un món, amb clàusules molt diferents i dispars” que s’hauran de resoldre individualment

Encara que li caiguin 10, 12 o 14 milions de compensació pel descens, el Girona no té un camí planer en el procés que té al davant per assimilar que s’ha clavat una patacada monumental i regenerar-se fent una plantilla prou competitiva que aspiri a tornar a primera divisió. “Serà un estiu molt llarg”, va vaticinar Quique Cárcel, conscient que té un munt de casos oberts per resoldre i que només ha aconseguit tancar el d’Eusebio perquè l’entrenador s’hi va posar bé i va facilitar les coses al club renunciant a l’any de contracte que tenia signat.

És possible que el Girona sigui l’equip de segona A amb més ingressos, sobretot si hi afegeix algun traspàs. Però Cárcel té al davant uns mesos feixucs. “Crec que ara endevinaria en un 90% els jugadors que es quedaran i els que no, però això m’ho quedo per a mi”, va comentar el director esportiu. “Jo he estat molts anys jugador i sé que pensen ara mateix tots els futbolistes. Avui tothom vol continuar jugant a primera divisió.” Quique Cárcel va assegurar ahir que a ell no li havia arribat cap oferta formal per cap jugador.

Un dels maldecaps que haurà d’afrontar Quique Cárcel és intentar convèncer els futbolistes que vol per al projecte a segona A, però que possiblement tinguin millors alternatives, econòmiques i també de categoria. “Hem de ser empàtics, però també realistes. Cada jugador i cada contracte és un món. Hi haurà jugadors que tindran ofertes i als quals no deixarem marxar i hi haurà casos a l’inrevés. Ho haurem d’anar valorant”, va afegir-hi el director esportiu. Més complicat de resoldre seran els casos de futbolistes que no fan el pes però que s’aferraran al contracte. “S’hauran de prendre decisions individuals. Estem parlant de situacions i de clàusules molt diferents i dispars”. Sigui com sigui, la rebaixa de sou i de clàusula estava prevista en tots els contractes en cas de descens almenys en un 50%.

Stuani i Portu

Amb 60 gols en dos cursos a primera entre tots dos (40 l’uruguaià i 20 el murcià), és de calaix que són els dos futbolistes que desperten un major interès dels clubs que claven els ulls en els equips descendits. “Si fos per mi, em quedaria amb Stuani i amb Portu. Manarà el mercat, però insisteixo que a hores d’ara no m’ha arribat cap oferta per cap d’ells”, va comentar. La teoria diu que per a la majoria de clubs serà més fàcil apostar per Portu que per Stuani només per una qüestió d’edat (27 a 32). “La meva feina és intentar fer el millor equip possible i mantenir les màximes peces que em puguin ajudar a assolir l’objectiu de tornar a primera.” En el cas de Portu, és probable que el Girona tingui un deute moral amb el murcià pel traspàs frustrat de l’estiu passat al Sevilla.

Cárcel també va valorar l’aportació de dues cares noves, com són les de Patrick Roberts (cedit pel City) i Raúl García Carnero (Leganés). “Crec que a Patrick no hem sabut treure-li tot el suc per diverses situacions. Primer va costar que entrés, i quan millor estava es va lesionar. Tot plegat ha fet que no hagi fet l’any que tots visualitzaven.” Pel que fa a l’únic fitxatge d’hivern, el director esportiu va assegurar que Carnero “es va trobar una situació d’estrès que no el va afavorir. No li han sortit les coses com ell hauria volgut, però no li retrec ben res”, va afegir-hi. “De fet, de retrets no en tinc per a cap jugador. Sempre n’hi ha de més madurs i d’altres que hi has d’estar més a sobre”.

ELS FUTBOLISTES

“He estat jugador i sé molt bé el que pensen: a tots els agradaria seguir jugant a primera”

PATATA CALENTA

“Intentaré fer el millor equip possible per estar a dalt i intentar tornar a primera”

TRASPÀS A LA VISTA

“Si fos per mi, em quedaria amb Portu i Stuani. No tinc constància ara de cap oferta”
“Té gol, però no ha tingut bones actuacions”, diu Cárcel, que se’n sent culpable
Amb contracte fins al 2022, diversos clubs volen endur-se el marroquí

Doumbia, un llast

Seydou Doumbia va ser la traca de l’estiu i la gran aposta del Girona, que li va oferir un contracte per tres temporades a raó d’una mitjana d’uns 2 milions per curs. L’ivorià, que segons els papers és un any més jove que Stuani, tot i que damunt la gespa semblava tenir-ne quinze més, no ha intervingut ni en la meitat de partits (17) i ha marcat dos gols, lluny dels 22 que va pronosticar el primer dia. “Venia amb un rol molt complicat perquè Stuani i Portu ho havien fet molt bé, però tenia experiència en equips molt importants”. Més que els números del curs 2018/19, el que de debò ha de preocupar és que està vinculat fins al juny del 2021. “Li queden dos anys, però amb el descens la seva situació ha canviat molt”, va reconèixer el director esportiu, que mirarà de desfer-se’n intentant prendre el mínim mal possible.

“Sé que té gol, però no ha tingut bones actuacions. Si n’hagués marcat algun més, segur que hauríem vist un altre jugador”, hi va afegir Quique Cárcel. “I em sento culpable, sobretot, de la manera com va arribar físicament. Ens va costar un mes i mig o dos posar-lo en un estat òptim. Aquí, jo hauria d’haver estat molt més viu”, deixant entreveure que possiblement no l’hauria fitxat.

Bounou, molt difícil

Un dels jugadors que vol marxar és el porter Yassine Bounou, que tot just el mes de gener passat va ampliar la seva vinculació amb el Girona fins al 2022 amb una clàusula que fins i tot preveia arribar al 2023. El descens ha canviat per complet els plans del marroquí, que no vol jugar a segona A i ja ha insinuat al club que vol una sortida. Té ofertes de fora (la del Fenerbahçe n’és una) i també del futbol espanyol (el Leganés ha preguntat). El descens ha rebaixat significativament la clàusula del porter i el club escoltarà ofertes perquè difícilment el retindrà. A la previsible marxa de Bounou s’hi afegirà la d’Iraizoz, que es va acomiadar jugant l’últim partit a Mendizorrotza. El Girona es quedarà només amb José Aurelio Suárez, però es veurà obligat a contractar almenys un molt bon porter o potser dos.

Bounou ha tancat els dos cursos a primera divisió amb 62 partits i 88 gols encaixats. En la temporada del debut, el marroquí va jugar 30 partits i va anar a buscar 46 pilotes de dins les xarxes (1,53 gols per partit). Aquesta temporada ha millorat lleugerament els números: 32 partits i 42 gols encaixats (1,31 per partit). En tres cursos a primera, Bounou ha disputat 83 partits (21 a segona A).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)