Girona

Porro: adeu a l’europeu i a la revaloració

Trencat. El defensa abandona la concentració de la selecció espanyola sub-21 per una ruptura al psoes cinc dies abans del debut contra l’amfitriona, Itàlia

Pedro Porro i el Girona, tots dos alhora, es fregaven les mans amb l’europeu sub-21. Per a l’extremeny era posar la cirereta a un curs impossible d’imaginar: havia de començar-lo amb el Peralada a segona B fins que, primer les circumstàncies i després el rendiment, el van dur a debutar a primera, a jugar-hi 32 partits, a ser jugador de la primera plantilla a tots els efectes i a la internacionalitat sub-21 amb Espanya. Per al Girona, l’europeu era el marc idoni perquè Porro recuperés el valor que va perdre després del descens de l’equip i de la seva pèrdua de protagonisme en el tram final.

Tot això se’n va anar en orris de sobte ahir. El jugador es va lesionar i va abandonar la concentració. En tres o quatre setmanes estarà recuperat del trencament al psoes, però ha dit adeu a l’europeu.

De 50 milions a...?

Pedro Porro apuntava a titular en una selecció sub-21 d’on van caure de la llista definitiva jugadors de la talla d’Aleñá i Cucurella. L’extremeny tenia tots els números per ser un dels 11 escollits en el partit inaugural entre Itàlia i Espanya de dissabte a Bolonya. “No puc donar una pitjor notícia. No puc estar més enfonsat. Se m’escapa un somni que tenia des de petit, que era representar el meu país en un europeu. No tinc forces per escriure això, però vull que us n’assabenteu per mi i no per ningú més”, va anunciar ahir l’extremeny per Instagram i Twitter.

De retruc, el Girona també resultarà afectat per la lesió de Porro. A Montilivi tenien l’esperança que l’europeu sub-21 revalorés un futbolista que va tenir un tram final de temporada delicat, amb una pèrdua inesperada de protagonisme (va acumular només 24 minuts en els cinc últims partits). El descens també va provocar que la seva clàusula de rescissió passés de 50 milions a 25. De tota manera, les ofertes que arribaran a Montilivi seran força a la baixa i és possible que ni tan sols s’acostin als 20 milions. El club també té força coll avall que l’extremeny no jugarà el curs vinent en el Girona, però les possibilitats de vendre Porro a un bon preu fan imprescindible que hi hagi més d’un equip interessat en el futbolista (el València, segur) i s’entri en una subhasta.

Renovacions exprés

Pedro Porro va fitxar pel Girona l’estiu del 2017 i en un any va renovar quatre vegades les condicions contractuals. Les dues primeres van ser encara com a juvenil, amb la lliga de divisió d’honor en marxa. La tercera va ser el juliol del 2018, amb un nou contracte fins al 2022 i una clàusula de rescissió de 5 milions d’euros. Veient el club que va fer curt, un mes després el va blindar amb un any més de contracte (fins al 2023) i una clàusula que es va multiplicar. Al novembre, Porro va arribar als deu partits a primera i va ser membre de ple dret de la primera plantilla, amb una nova revisió i millora econòmica i de clàusula. Fins i tot va canviar el dorsal (del 29 al 24).

DE MÉS A MENYS

La pèrdua de protagonisme en la lliga, el descens i ara la lesió l’han devaluat molt

PORRO, A LES XARXES

“No puc estar més enfonsat. Se m’escapa un somni que tenia des de petit”

LA CLÀUSULA

Va passar de 50 milions a 25, però les ofertes que arribaran seran força més baixes

Johan Mojica, una altra lesió molt cara per al Girona

L’estiu passat, el Girona també va veure en Johan Mojica una gran oportunitat de negoci. Per això, en ple mundial (el colombià no es va perdre ni un sol minut a Rússia amb la seva selecció, que va caure per penals en els vuitens de final), el club va decidir fer valer l’opció preferent de compra i va pagar 5 milions al Rayo Vallecano. Tot i que la inversió va ser molt important (el traspàs més alt que ha pagat mai el club de Montilivi), la idea era traspassar-lo per gairebé el doble. Però quan l’operació estava encarrilada, el colombià es va trencar a l’agost, una setmana després d’haver-se reintegrat als entrenaments. Això va refredar del tot el comprador, ja que el trencament parcial del recte anterior de la cuixa dreta va deixar Mojica dos mesos fora de combat. El pitjor, però, va arribar a l’octubre, quan es va trencar els lligaments encreuats i pràcticament es va acomiadar de la temporada. Mojica només ha jugat 20 minuts, en el penúltim partit de lliga contra el Llevant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)