Girona

Unzué agafa la batuta

El Girona aposta per la contractació de l’exporter per liderar des de la banqueta l’intent de recuperar l’elit perduda fa un mes

El lligam del conjunt gironí amb l’exajudant de Luis Enrique és per una temporada, amb dues més d’opcionals en funció dels objectius

D’Eusebio a Unzué. El Girona ha decidit encarregar a l’exporter la missió d’intentar de fer retornar l’equip a primera divisió, si és que no s’accelera abans als despatxos amb el cas Oikos. Juan Carlos Unzué serà presentat aquest migdia com a nou entrenador del Girona, el dotzè del club des que es va instal·lar a la LFP. El tècnic firma un contracte per una temporada, amb dues més d’opcionals en funció dels objectius.

El navarrès, que aterra a Montilivi després d’un any sabàtic, viurà el seu tercer projecte com a màxim responsable d’una banqueta, després de dues experiències –al Numància, a segona A, i al Celta, a primera– que van durar una sola temporada. L’estil i el caràcter han tingut pes en l’aposta de Quique Cárcel, que ja va tenir a sobre la taula el nom d’Unzué l’estiu passat, quan havia de cobrir el buit de Pablo Machín. Vist el paper tant de Machín com d’Eusebio, el perfil d’Unzué fa la sensació que és a mig camí entre el de Gómara i el de Valladolid, força més distanciats l’un de l’altre. En qualsevol cas, la decisió també confirma que no hi ha cap trencament brusc respecte a l’etapa d’Eusebio. “Hem marcat una línia i no podem anar del blanc al negre”, afirmava Pere Guardiola, un dels propietaris del Girona, respecte al relleu d’Eusebio.

Quique Cárcel s’havia reunit amb diversos candidats, i ha acabat valorant les característiques d’Unzué que ja el van situar com a alternativa l’estiu passat, quan s’havia d’assumir el delicat relleu de Pablo Machín. Com Eusebio, Unzué ha crescut com a professional al Barça, al cos tècnic de Frank Rijkaard, Pep Guardiola i Luis Enrique, a qui també va acompanyar al Celta, curiosament un altre equip que va contractar Eusebio. De fet, Juan Carlos Unzué té força més experiència com a ajudant (preparador de porters o segon entrenador) que com a màxim responsable, amb una temporada al Numància –fa nou temporades, precisament amb Pablo Machín com a ajudant– i una altra al Celta, com a substitut d’Eduardo Berizzo. Els gallecs van acabar la temporada en el tretzè lloc, però el club va decidir prescindir de l’exporter del Barça. Va ser l’última feina del navarrès, abans d’un parèntesi que va aprofitar per veure molt sovint en directe el Girona d’Eusebio.

Unzué, que quan va dirigir el Celta es va endur els ajudants de Luis Enrique –ara a la selecció espanyola–, arriba sense cap ajudant a Montilivi i accepta formar un cos tècnic amb professionals de la casa. Chicho Pèlach i Juan Carlos Moreno seran els seus ajudants; Omar Harrak continua d’entrenador de porters, i el preparador físic serà Iñaki Codinach, que puja des del juvenil.

SENSE NINGÚ MÉS

Unzué arriba sol i completarà el cos tècnic amb professionals que ja eren al club

CONTINUÏTAT

L’aposta confirma que el club no vol fer un trencament radical amb l’etapa d’Eusebio
Juan Carlos UNZUÉ
Pamplona, 22-4-1967 (52 anys)
TRAJECTÒRIA DE PORTER:
86/87
Osasuna (1a) 8 p.
87/88
Osasuna (1a) 7 p.
88/89
Barça (1a) 2 p.
89/90
Barça (1a) 3 p.
90/91
Sevilla (1a) 31 p.
91/92
Sevilla (1a) 38 p.
92/93
Sevilla (1a) 38 p.
93/94
Sevilla (1a) 37 p.
94/95
Sevilla (1a) 38 p.
95/96
Sevilla (1a) 24 p.
96/97
Sevilla (1a) 16 p.
97/98
Tenerife (1a) 12 p.
98/99
Tenerife (1a) 23 p.
99/00
Oviedo (1a) 0 p.
00/01
Oviedo (1a) 0 p.
01/02
Osasuna (1a) 36 p.
02/03
Osasuna (1a) 5 p.
DE PRIMER ENTRENADOR (*):
10/11
Numància (2a A) 10è
17/18
Celta (1a) 13è
(*)
El Racing el va contractar el 2012, però el va acomiadar sis dies abans de l’inici de lliga perquè no s’entenien amb el contracte, amb el club en plena crisi
AJUDANT A LA BANQUETA:
Entre el 2003 al 2010,
va ser entrenador de porters del Barça. amb Rijkaard i Guardiola
El curs 2013/14,
va ser segon del Celta amb Luis Enrique
Del 2014 al 2017,
va ser segon del Barça amb Luis Enrique
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)