Girona

“Sense por, l’ascens és l’objectiu”

Juan Carlos Unzué aterra a Montilivi sense amagar gens ni mica l’ambició, assumint el lideratge que li han encarregat i amb la idea de “fer sentir orgullosos els gironins”

“Vull que els jugadors que es quedin, ho facin convençuts; siguin vuit, sis o quatre”, assegura el navarrès

El primer discurs de Juan Carlos Unzué com a entrenador del Girona va destil·lar energia, lideratge i ambició. L’escollit per rellevar Eusebio Sacristán aterra a Montilivi amb una temporada de contracte i dues més d’opcionals, lligades al retorn a primera divisió. I és el primer a què es va referir l’exporter: “Tinc molt clar que accepto el repte de pujar el Girona a primera divisió”. Per haver acabat de baixar i pel pressupost que tindrà, el conjunt blanc-i-vermell serà un dels assenyalats per manar, i Unzué no se n’amaga: “No s’ha de tenir cap por. És millor que ho expliquem des del primer dia. L’ascens és l’objectiu. Després, és cert que cal conèixer la categoria i que no es puja ni a l’octubre ni al novembre. Hi deu haver uns dotze equips més, sense exagerar, que també voldran pujar.”

Un descans productiu

Unzué ha vist molts partits en directe del Girona aquesta última temporada. “No m’havia aturat mai en 34 anys, i aquest parèntesi m’ha anat molt bé per veure futbol des d’una altra perspectiva, reflexionar i conèixer altres entrenadors. He crescut tant o més que altres anys treballant.”

El Girona no ha volgut trencar del tot amb l’etapa d’Eusebio, però també pretén recuperar valors que havia explotat molt bé Machín. “Tinc la sort de ser íntim amic de Machín i Eusebio. He treballat amb tots dos, i hem après en totes direccions. Dit això, i amb tot el respecte, jo soc Juan Carlos Unzué.” L’exporter, que ha treballat amb tècnics com Frank Rijkaard, Pep Guardiola i Luis Enrique, va parlar d’estil de joc: “He anat adquirint una idea, però prioritzaré captar on es troben més còmodes els jugadors. Necessitem els resultats, que aconseguirem a través d’un bon joc, però jugar bé són moltes coses. Intentarem ser un equip que domini molts aspectes del joc, amb pilota i sense, per ser camaleònics. Si els dominem, serem més forts.”

Marxes inevitables

“Mentiria si digués que no m’agradaria que es quedessin gairebé tots”, va explicar sobre la plantilla Unzué, conscient que perdrà alguns jugadors. “Coincidim plenament [amb Cárcel] sobre quins jugadors ens agradaria que seguissin. Però una cosa és la intenció i una altra, el que puguem fer.” El missatge és clar: “Vull que la gent que es quedi, es quedi convençuda. Siguin vuit, sis o quatre. Que estiguin compromesos. Pots fer un pas enrere pensant en dos endavant.”

L’exentrenador del Celta ha aprofitat la seva presència periòdica a la grada de Montilivi per extreure’n una conclusió que pensa transmetre al vestidor: “He vist gent amb molt respecte pels que som a baix i sobretot amb un sentiment de pertinença cap a l’escut. Transmetré als jugadors que és un privilegi que hem de mantenir. Els hem de donar arguments perquè continuïn sentint aquest orgull de pertinença. Arribar a aquestes persones serà un dels reptes.”

PROTAGONISTA

Accepto el repte de pujar el Girona a primera. No s’ha de tenir cap por. Però és cert que s’ha de conèixer la categoria i la seva dificultat

L’HERÈNCIA

Coincidim [amb Cárcel] sobre qui voldríem mantenir, però una cosa és la intenció i una altra, el que puguem fer
Juan Carlos Unzué

EL CONTRACTE

He anat adquirint una idea, però jugar bé són moltes coses. Intentarem dominar molts aspectes del joc, amb pilota i sense, per ser forts
He percebut des de la grada què senten els gironins i els hem de donar els arguments perquè mantinguin l’orgull de pertinença
M’han proposat venir com a líder d’un cos tècnic amb el qual he tingut un ‘feeling’ molt positiu. M’encanta el repte
Visualitzo canvis a la plantilla. Vull gent compromesa i amb il·lusió. Pots fer un pas enrere per fer-ne dos endavant
“Amic íntim” de Machín i Eusebio, vol marcar estil propi i fer un equip camaleònic
Les dues temporades opcionals van lligades a l’ascens a primera divisió

Cas Oikos: “Estic centrat en 2a A”

X.M.

El Girona té un ull posat en el cas Oikos, amb la intenció de dur fins al final l’esperança de competir a primera arran de la investigació del Valladolid-València. “Crec que el club està fent el que ha de fer, defensant els seus drets, i crec sincerament que ho fa de manera molt respectuosa”, va dir Unzué, que va deixar molt clar amb quina idea arriba i preveu entrar al vestidor: “Jo vinc a entrenar el Girona a segona A. I mentre no hi hagi cap canvi, tota la nostra atenció ha d’estar centrada en la segona A. La idea és clara. Som equip de segona i hem de treballar en aquest camí.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)