Girona

Història de les banquetes

Al terreny de joc. La llista d’entrenadors que van dirigir i van donar l’oportunitat de jugar a Unzué com a porter està ple de noms que han marcat una època en la vessant tècnica

Si l’experiència adquirida a les banquetes al costat de grans entrenadors és remarcable, la trajectòria d’Unzué en la seva etapa com a futbolista també va estar marcada pel contacte amb grans figures de la història de les banquetes. El nou entrenador del Girona va competir 17 temporades consecutives a primera divisió, i al llarg d’aquesta trajectòria van ser diversos els preparadors que hi van confiar. En els seus inicis en l’Osasuna, qui li va obrir les portes de la primera divisió va ser Pedro Mari Zabalza. Reconegut a Catalunya per la seva etapa com a jugador del Barça, Zabalza també és l’entrenador amb més partits en la història de la banqueta del conjunt rojillo. Cruyff també es va fixar en Unzué i el va tenir sota les seves ordres en el Barça, tot i que amb poc protagonisme, durant dues temporades.

L’èxit a primera divisió li va arribar en el Sevilla, en què el tècnic del Girona va militar set temporades i en què encara és el segon porter amb més partits en la categoria de la història del club. Al Sánchez Pizjuán, Unzué va aprendre de dos dels grans savis de les banquetes de les últimes dècades: l’argentí Carlos Bilardo –campió del món amb l’Argentina el 1986– i Luis Aragonés. Amb el sabio de Hortaleza es van retrobar en l’Oviedo, tot i que el paper d’Unzué va ser de secundari, com en l’etapa amb Radomir Antic. En el final de la seva carrera com a porter, Unzué va tornar a El Sadar, i allà va tornar a assumir galons a sota dels pals gràcies a la confiança d’un altre tècnic il·lustre: Lotina.

Osasuna
Pedro Zabalza 1986-1988
Barça
Johan Cruyff 1988-1990
Sevilla
Carlos Bilardo 1992/93
Luis Aragonés 1993-95
Oviedo
Luis Aragonés 1999/00
Radomir Antic 2000/01
Osasuna
Miguel Á. Lotina 2001/02
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)