3a divisió FEF

Amb un perfil ben definit

3a divisió. Els fitxatges i les renovacions que s’han fet fins ara al Figueres responen a un mateix patró de futbolista: jove, amb un paper destacat a primera catalana i encara amb recorregut

El Figueres viu setmanes intenses en el seu objectiu de confeccionar la plantilla de cara a la temporada que ve. En el cos tècnic, la confiança en Xavi Agustí ha de permetre veure una línia continuista amb el joc de combinació que ha caracteritzat la Unió en les darreres campanyes, mentre la incorporació d’una figura com Javi Salamero als despatxos de l’àrea esportiva està tenint un paper clau en la formació de l’equip de cara al curs 2019/20. De fet, la mà de l’exentrenador del Palamós, el Llagostera B o el Girona entre d’altres es pot visualitzar ben bé en els primers fitxatges que ha fet la Unió.

El Figueres té clar que vol una plantilla de 21 efectius, i amb aquesta xifra a l’horitzó ja ha començat a confirmar diverses operacions que, de moment, repeteixen un mateix patró. El més clar, la joventut, ja que tant els fitxatges com les renovacions coincideixen en el fet que els seus protagonistes són futbolistes de curta edat. Sergio Álvarez, amb 28 anys, és el perfil més veterà que ha lligat la seva continuïtat a Vilatenim, i s’uneix als joves Pol Tarrenchs (22), Àlex Campos (22) i Bora (19).

Noms per explotar

El coneixement de Javi Salamero del mercat de fitxatges gironí i de la primera catalana en concret s’està notant en els reforços que ha fet el Figueres, i l’aposta del cos tècnic per millorar la plantilla figuerenca també ha mirat cap al nivell inferior a la tercera divisió. Fins ara, els quatre fitxatges dels blanc-i-blaus procedeixen de la màxima categoria catalana, i comparteixen la il·lusió per fer un pas endavant en les seves carreres en un moment en què la seva edat és òptima per a l’enlairament.

Des de Palamós, on Javi Salamero va confeccionar la plantilla i va entrenar el curs passat, arriben dos dels fitxatges del Figueres: d’una banda el lateral Genís Balaguer, que tot i la seva curta edat, 23 anys, ja encadena quatre temporades sent una peça important en els projectes del Girona B, La Jonquera i Palamós a primera catalana. També des del degà i amb la confiança i l’aval que donen 23 gols en 32 partits jugats arriba Pepu Soler, que buscarà a la Unió consolidar-se en una categoria que no ha tastat mai com la tercera divisió. Aquest pas endavant també és l’objectiu de Carles Gallardo i Mario Jiménez. Gallardo, amb 23 anys, s’ha convertit en una peça clau a les files de l’equip revelació de la primera catalana, el Banyoles, que ha tancat la temporada amb una gran tercera posició final i amb la sensació d’haver experimentat un creixement en tots els sentits amb el pas de les jornades. Mario Jiménez també ha destacat en el filial del Llagostera. Amb 21 anys i l’ascens dels del Gironès a 2a divisió B, les portes del primer equip llagosterenc eren complicades d’obrir, però el pas pel Figueres i per una categoria com la tercera divisió pot ser l’escenari perfecte per al seu creixement.

Salamero i Xavi Agustí s’asseguren fam i il·lusió, però caldrà equilibrar-ho amb experiència.

LA XIFRA

ELS FITXATGES
Mario 21 anys
Llagostera B, 1a catalana
Gallardo 23 anys
Banyoles, 1a catalana
Pepu Soler 23 anys
Palamós, 1a catalana
Genís Balaguer 23 anys
Palamós, 1a catalana
Mitjana d’edat 22,5
LES RENOVACIONS
Sergio Álvarez 28 anys
Pol Tarrenchs 22 anys
Bora 19 anys
Àlex Campos 22 anys
Mitjana d’edat 22,75
3
fitxatges
han tingut Salamero com a tècnic: Pepu i Genís al Palamós i Mario al Llagostera B
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)