Girona

Una flama apagada

El futbolista procedent del juvenil va saltar-se el pas pel filial per aterrar al primer equip i erigir-se en una de les sensacions, no només del Girona, sinó de tot el campionat

Extrem en origen, reconvertit a carriler o lateral, Eusebio, la persona que li va donar l’oportunitat i li va fer confiança en el primer tram de curs, va acabar postergant-lo a un segon pla al final

Insistent , descarat i desequilibrant, va ser un dels grans arguments ofensius de l’equip
En les últimes cinc jornades, amb el descens en joc, només va acumular 24 minuts

La irrupció de Pedro Porro ha estat un dels pocs aspectes rescatables per al Girona en la temporada del descens a segona. El futbolista de 19 anys va ser protagonista d’una ascensió meteòrica, del juvenil al primer equip sense passar pel filial, i un cop a l’elit va convertir-se en el propietari del carril dret blanc-i-vermell i en una de les sensacions del campionat. Malgrat tot, i en la línia global de la campanya gironina, el relat es va acabar enverinant. Eusebio Sacristán, la persona que va apostar per ell des del principi i el va consolidar a primera, va deixar d’alinear-lo en les últimes jornades i va tocar-li viure el drama de l’equip des d’un segon pla.

Tot i això, res enterboleix el nivell ofert per un futbolista amb qui ningú comptava i que ha donat valor al club. I és que Porro, un extrem dretà d’origen, va ser la solució que es va inventar Eusebio després de l’adeu de Pablo Maffeo l’estiu passat. Amb Aday Benítez com a únic lateral dret profund en la plantilla, ja que Ramalho que també pot actuar en la demarcació però és més moderat en atac, el jugador de Don Benito va ser una alenada d’aire fresc per a l’equip. Tot just acabada la seva etapa de juvenil i amb uns números espectaculars el seu últim curs en etapa formativa –15 gols i 30 assistències– va encisar durant la pretemporada Eusebio, que no va dubtar a fer-li confiança des de la primera jornada de lliga, això sí, uns metres més enrere, reconvertit com a lateral o carriler, llocs desconeguts per a ell. I tot i això, des d’aquesta posició va erigir-se com un gran argument ofensiu, sent generador de situacions interessants a camp rival a còpia d’empenta, desvergonyiment i desequilibri per la banda. En defensa va tenir més dificultats i, acostumat a jugar sempre al davant, va mostrar alguna carència i, en aquest sentit, com més còmode va estar va ser amb el sistema 3-4-2-1 amb la línia de tres centrals i ell fent de carriler al davant.

El canvi d’esquema

El pas al 4-1-4-1, que va donar-se a mitjan febrer, el va perjudicar. Precisament les mancances defensives van ser les que van dur Eusebio a deixar-lo a la banqueta, ja que amb la defensa de quatre se sentia més segur apostant per jugadors més fiables al darrere com Ramalho o Valery. La decisió va ser controvertida, ja que en el moment que es va arribar a trobar el Girona, al límit, lluitant per la permanència en les últimes jornades, va ser difícil d’entendre que un dels millors futbolistes de l’equip estigués a la banqueta. En les últimes cinc jornades, només va acumular 24 minuts. Eusebio va intentar aclarir-ho en una de les seves últimes compareixences: “Vam passar a jugar d’una manera diferent, hi havia competència en la seva posició”, va explicar. “És un jugador que aquesta temporada ha hagut d’aprendre molt en aspectes defensius, als quals no estava acostumat. Quan hem jugat amb una línia de cinc potser li era més fàcil, però quan ho hem fet amb línia de quatre li ha costat”, va continuar l’entrenador. “Ha de seguir amb aquest procés d’aprenentatge i de millora que li permeti ser un futbolista més complet i que el seu rendiment pugui ser molt millor”, va cloure.

No obstant, l’aparició i consolidació de Porro a l’elit, amb només 19 anys, no ha passat desapercebuda. El futbolista, que es va guanyar la fitxa del primer equip, ha sumat 32 partits a primera, 25 com a titular i el seu rendiment el va portar també la selecció sub-21. De fet, l’extremeny havia de ser part del combinat estatal que disputa aquests dies l’europeu a Itàlia i San Marino, i tenia totes les paperetes per ser titular en l’equip dirigit per Luis de la Fuente, però una inoportuna lesió muscular el va deixar fora pocs dies abans de l’inici de la competició. El contratemps, duríssim per al de Don Benito, va suposar també un revés important per al Girona, que veia en el torneig internacional de seleccions una opció de revaloració del seu jugador, de cara a una més que possible venda aquest estiu. I és que s’entreveu complicat que un jugador de la projecció i el cartell de Porro, per exemple recentment escollit per Futbol Draft, una institució que té com a objectiu impulsar el planter en l’àmbit estatal i que té el suport d’òrgans com el CSD, la FEF, l’LFP, l’AFE i l’AEAF, com el millor lateral dret de primera, jugui a segona.

Europeu sub-21
Un trencament al psoes va deixar-lo fora de combat pocs dies abans de l’inici del campionat que es disputa del 16 de juny al 30 de juny a Itàlia i San Marino.
1
gol
ha marcat Pedro Porro amb el primer equip de Girona. Va ser en la copa, en la tornada a Montilivi contra el Real Madrid (1-3)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)