Girona

JOAQUIM ALEGRET

PRESIDENT DE LA FEDERACIÓ PENYES

“Ara és quan hem de ser importants”

Joaquim Alegret és president de la penya saltenca i també encapçala la federació de penyes del Girona.

La massa social del Girona ha crescut i això també s’ha visualitzat en un augment de les penyes?
Sí, en els últims anys, amb la bona trajectòria de l’equip, han aparegut diverses penyes. Anteriorment n’hi havia dues d’històriques –la Immortal i la Gironina–, però en les últimes temporades a 2a divisió A van aparèixer la majoria de penyes que tenim avui. La creació de noves penyes s’ha mantingut a primera divisió i veurem què passa a partir d’ara.
Amb l’equip a primera divisió, el fenomen que s’ha produït amb les penyes és que n’apareixen cada cop més fora de la ciutat, no?
Sí, fins i tot n’han aparegut a l’Índia i a Dubai. Abans, el tema de les penyes quedava concentrat a la ciutat de Girona o en poblacions molt properes. Ha anat creixent: a Blanes, Lloret de Mar, la de Sant Feliu de Guíxols que fa força anys que funciona... A poc a poc s’ha anat escampant com una taca d’oli. Hem crescut en el territori.
Des de fa un temps, les penyes s’agrupen en la federació de penyes del Girona. Què significa això?
El fet d’entrar o no a la federació de penyes del Girona és un acte voluntari que decideix cada agrupació, però a dia d’avui gairebé totes s’hi han unit. Aquesta federació ha de servir per estrènyer el vincle entre tots els penyistes. Que ens coneguem tots, que fem ambient de germanor a través d’una cosa que ens uneix com és el Girona i que el futbol i el club que seguim ens permeti fer activitats junts i crear un bon ambient a l’entorn del club. També participem en l’organització de desplaçaments i intentem acompanyar l’equip en el major nombre de partits a fora. Una altra tasca que fa la federació de penyes és ajudar en la vessant social, que el Girona sigui una excusa per poder fer actes benèfics o de suport a causes solidàries.
I ara amb el descens, què creu que passarà amb la força que havien assolit les penyes?
Pel que he pogut parlar i saber aquests dies, tothom es mantindrà. Hi pot haver altes o baixes en cada penya però desfer-se’n no tinc constància que se’n desfaci cap. Si en algun moment cal estar al costat del Girona és quan les coses es compliquen, i ara és quan els penyistes hem de ser importants i donar el màxim suport a l’equip. Si volem ser un club de primera, hem de ser una afició de primera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)