Territorial

2a catalana

L’Escala puja l’esglaó

En dues jornades finals frenètiques, els escalencs van superar el Bescanó en la taula en el darrer partit

L’Escala retorna a primera catalana després d’intentar l’ascens durant els últims tres cursos

Llarga, dura, treballada i, sobretot, disputada. Així ha estat la temporada de l’Escala, campió del grup 1 de segona catalana i, després del no ascens del Bescanó a través de la promoció d’ascens contra el Martorell, l’únic equip de la demarcació que podrà fer el salt de categoria. Habitual en els darrers anys, els escalencs van engegar motors més d’hora que ningú per participar en els tradicionals amistosos de pretemporada contra el Barça B i l’Olot, de categoria molt superior. Amb pràcticament tota la plantilla nova i confeccionada a correcuita, els escalencs van acabar agraint tenir un temps d’adaptació, fet que els va permetre començar la lliga en la primera posició –van guanyar els sis primers partits sense encaixar cap gol–. “Potser sí que ens va ajudar començar el curs tan aviat. Molts integrants de la plantilla eren nous i alguns durant l’estiu tampoc podien estar centrats en els entrenaments per obligacions laborals típiques d’aquest període per la Costa Brava”, comenta Sergi Luis, Sepu, el tècnic que ha retornat l’Escala, tres cursos després, a primera catalana.

El conjunt empordanès va fer una primera volta magnífica, però en la segona va veure com el Guíxols i el Bescanó li retallaven el marge i, fins i tot, el superaven. I és que l’Escala va anar cinc de les últimes sis jornades de lliga segon, a excepció de l’última, en què es va proclamar campió gràcies a la victòria contra el Cassà i a la derrota del Bescanó contra el Porqueres. Més enllà de l’emoció del dia del desenllaç, la plantilla escalenca no oblidarà el penúltim matx al camp del Guíxols. Els ganxons guanyaven per 3-0 en el minut 62, però l’Escala va acabar guanyant per 3-4 amb dues dianes en els últims minuts. “Hauria estat injust que després d’una temporada tan regular no haguéssim aconseguit cap premi. A Sant Feliu sabíem que ens ho jugàvem tot, però en el futbol res està perdut fins que l’àrbitre no xiula el final del partit i es demostra a tots els nivells”, diu Sepu, conscient que el partit al Josep Sunyer i Arxer i el partit contra el Bescanó (0-0) havien de marcar la trajectòria final del seu equip, que va acabar fent la feina en l’última jornada i superant els bescanonins.

Continuïtat amb reforços

L’Escala intentarà el curs vinent mantenir la nova categoria i així consolidar-s’hi. Tot això ho intentarà fer amb la continuïtat d’un gruix important de la plantilla, a més d’algun reforç. “No hem parlat d’objectius però serem un dels nouvinguts i cal anar amb peus de plom. Intentarem no patir i gaudir de la primera catalana”, conclou Sepu, que continuarà comandant la nau.

78
punts
ha hagut de fer l’Escala per guanyar el títol de lliga i assolir l’ascens directe a primera catalana tres cursos després.
49
gols
han fet entre Ignasi Massó (18), Denilson (16) i Jam Baldeh (15) del total dels 79 de l’equip.
3-0, 3-4
El partit clau.
En la penúltima jornada, l’Escala va capgirar un 3-0 en contra al camp del Guíxols, un rival directe, per sumar tres punts clau (3-4) per aconseguir el campionat en la darrera jornada.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)