Girona

Al sac i lligat per dos cursos

El Girona fa oficial l’arribada del porter, que encadena tres anys jugant-ho gairebé tot a plata, primer amb l’Elx i les dues últimes temporades amb el Lugo

En els cinc últims cursos ha estat sempre titular i ha jugat 53 partits a primera i 118 a 2a A

El Girona va per feina, gairebé sense fer cas a la dita que abans d’entrar s’ha de deixar sortir. El club de Montilivi va anunciar ahir el fitxatge per dues temporades del porter Juan Carlos Martín, de 31 anys, que arriba lliure després d’acabar contracte amb el Lugo i que cobreix una demarcació encara amb incògnites, sobretot pel que fa al futur de Yassine Bounou. Juan Carlos és la tercera incorporació, però tot just el primer fitxatge. Abans, Jairo havia arribat amb el bitllet de tornada després de la seva cessió al Cadis i posteriorment el Girona va concretar l’operació, via préstec, de Maffeo.

Amb Juan Carlos, el Girona guanya fiabilitat a sota els pals, un porter àgil, amb reflexos, i que té, sobretot, un colpeig de pilota privilegiat, amb un desplaçament en llarg potentíssim. Memorable va ser la diana que va marcar la temporada passada en el Lugo-Sporting, amb un xut des del seu camp, des de més de setanta metres, que va fer la volta el món per la seva espectacularitat. Juan Carlos destaca per damunt de tot pel fet de ser un porter expert en la divisió de plata, on ha disputat 139 partits (118 en els tres últims anys) i en la qual ha defensat cinc porteries diferents: Rayo Vallecano, Hèrcules, Còrdova, Elx i Lugo.

També a primera

Tot i haver passat la gran part de la seva carrera a segona A, el porter nascut a Guadalajara també ha militat dues temporades a primera. En la campanya 2014/15 va jugar amb el Còrdova i en la 2015/16, amb el Rayo, amb el mateix desenllaç: el descens. El seu salt a primera va ser amb el conjunt andalús, amb el qual va ascendir i on per primera vegada va aconseguir ser indiscutible en una porteria en el futbol professional.

Fins a arribar al Còrdova, a Juan Carlos li havia tocat sempre viure a l’ombra del primer porter. Al Rayo (2010/11), de David Cobeño i de Dani Giménez (ara al Deportivo); a l’Hèrcules (2011-2013), de Falcón, i al Còrdova (2013-2015), de Mikel Sáizar, fins que li va arrabassar el lloc, en el primer curs dels andalusos a primera.

Juan Carlos, que havia estat suplent durant tot el curs, va tenir la seva oportunitat el mes d’abril, en ple tram final de campionat, a causa d’una lesió a la mà de Saizar, i va respondre. El porter va protagonitzar convincents actuacions, que li van permetre quedar-se amb la titularitat i convertir-se en una peça fonamental en l’històrica temporada d’aquell Còrdova dirigit per Albert Ferrer. Primer, va contribuir a lligar al límit el play-off (el Còrdova el va jugar tot i ser setè perquè el Barça B, tercer, no el va poder jugar per la seva condició de filial), i després es va mostrar impecable en les eliminatòries (dos gols encaixats en quatre partits) d’ascens. Un cop a primera, la porteria del Còrdova va dur el seu nom tota la campanya i la seva bona feina, tot i la pèrdua de categoria, el va mantenir a primera divisió, però en el Rayo Vallecano.

En els tres últims cursos, Elx (2016/17) i Lugo (2017/19), Juan Carlos ho ha jugat gairebé tot i s’ha enfilat fins als 118 partits a divisió de plata, on ja suma 139 actuacions amb els dos anys previs a l’Hèrcules (2011/13) i la primera etapa a Vallecas, on va debutar a segona A en l’última jornada de la lliga 2010/11, amb una derrota contra el Barça B (2-3).

L’estat de la porteria

L’arribada de Juan Carlos no resol, però, la incògnita sobre com quedarà organitzada la porteria del Girona. I és que amb el filial a primera catalana sembla clar que el primer equip haurà de disposar de tres porters. Amb l’adeu de Gorka Iraizoz, queden ara mateix, a més del nou fitxatge, José Aurelio Suárez i Yassine Bounou. L’asturià, aquest curs passat el guardià de la porteria del Peralada a segona B i que tenia el rol de tercer porter en el primer equip, s’entreveu en la pròxima campanya en la primera plantilla; d’altra banda, el futur del marroquí sí que és més dubtós, després que ja comuniqués al club que la seva voluntat era escoltar ofertes i marxar. Ara, Bounou és a Egipte disputant la copa d’Àfrica amb el Marroc, un torneig que finalitza el 19 de juliol i, per tant, no es preveu que fins aquesta data hi hagi cap novetat.

LA PORTERIA

Previsiblement, el Girona tindrà tres porters, però la gran incògnita ara mateix és Bounou

LA FITXA

JUAN CARLOS Martín Corral
Guadalajara 20-1-1988 (31 anys) Porter Alçada: 1,87 m Pes: 77 kg
TRAJECTÒRIA
06/07
Rayo Vallecano B (3a)
07/08
Rayo Vallecano B (3a)
08/09
Rayo Vallecano B (3a)
09/10
Rayo Vallecano B (3a)
10/11
Rayo Vallecano B (2a B) 34 p.
10/11
Rayo Vallecano (2a A) 1 p.
11/12
Hèrcules (2a A) 4 p.
12/13
Hèrcules (2a A) 5 p.
13/14
Còrdova (2a A) 11 p.
14/15
Còrdova (1a) 32 p.
15/16
Rayo Vallecano (1a) 21 p.
16/17
Elx (2a A) 40 p.
17/18
Lugo (2a A) 38 p.
18/19
Lugo (2a A) 40 p.
DEBUT A PRIMERA:
El 25 d’agost del 2014, en un Real Madrid-Còrdova (2-0).
PARTITS A 1a:
53
GOLS REBUTS A 1a:
92
DEBUT A 2a A:
El 4 de juny del 2011, en un Rayo Vallecano-Barça B (2-3).
PARTITS A 2a A:
139
GOLS REBUTS A 2a A:
177

Amb Borja, al Còrdova i al Rayo

Juan Carlos es trobarà un vell conegut al vestidor del Girona: Borja García. El porter va coincidir amb el migcampista madrileny a segona A amb el Rayo Vallecano (2010/11) i a primera divisió amb el Còrdova (2014/15) i ho tornarà a fer ara amb el Girona a plata, sempre que els camins del club de Montilivi i de Borja García (amb contracte fins al 2022) no se separin, cosa que a hores d’ara sembla poc probable. Juan Carlos sí que també ha coincidit amb exfutbolistes del Girona en els seus últims clubs. Al Lugo, amb Cristian Herrera, Adrià Carmona (també Gerard Valentín, tot i que la trajectòria al Girona es va acabar en edat juvenil i no va jugar a la LFP de blanc-i-vermell); a l’Elx amb Germán Parreño (va ser el seu suplent), Sergio Pelegrín i Albert Dorca; al Rayo Vallecano, amb Luso Delgado (a banda de Borja García); al Còrdova amb Benja Martínez (Borja García a banda) i a l’Hèrcules 2011/12 amb Felipe Sanchón.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)