Girona

Marc Gual, a punt de caramel

El Girona té encarrilat un acord amb el Sevilla que portaria per fi a Montilivi el davanter badaloní, un dels desitjos recurrents en els últims anys del director esportiu

El punta necessitaria recuperar la seva millor versió després d’haver fet només set gols les dues darreres temporades

Tot i que està molt lluny dels màxims artillers de segona A, Quique Cárcel té els ulls clavats ja fa temps en Marc Gual, que tot indica que per fi farà camí cap a Montilivi. El director esportiu ja va intentar portar-lo al Girona el primer any de l’equip a primera i ho va tornar a intentar durant el mercat d’hivern del mateix curs 2017/18. I no ha deixat mai de preguntar per ell, ni a l’estiu ni a l’hivern.

Amb 23 anys fets al mes de març, el badaloní és vist com un futbolista amb un gran potencial que pot tornar a fer eclosió en qualsevol moment de la mateixa manera que ho va fer el curs 2016/17. Representat per Mediabase (Pere Guardiola), el Girona no té ara capacitat per obtenir el jugador en propietat –Gual tenia una clàusula de 8 milions abans que el Sevilla li ampliés el contracte fins al 2021– i l’operació seria una cessió, com la que ha portat també Maffeo a Montilivi via Stuttgart.

L’operació s’havia de tancar ahir, però el Sevilla i el Girona no acaben d’entendre’s pel que fa a les opcions de futur. El club de Montilivi voldria reservar-se una possibilitat de fitxar-lo en propietat a un preu raonable en cas d’ascens per poder oferir a Gual un contracte de llarga durada. De fet, el denominador comú de les primeres incorporacions ha estat la joventut: Maffeo (21) i Jairo (25). L’única alta que se surt d’aquests paràmetres és el porter Juan Carlos (31), tot i que la intenció ja era atreure experiència a sota els pals.

Dos cursos molt discrets

En el segon any al filial del Sevilla, Marc Gual va ser una ombra del que va oferir el curs de l’arribada. I a Saragossa, les coses no li han sortit gaire millor. En dos anys, el davanter català només ha marcat set gols (un amb l’equip andalús i sis amb el conjunt aragonès) en 53 partits (0,13 de mitjana). De fet, el nom de Gual no apareix entre els 38 màxims artillers de la temporada a divisió de plata.

Dels sis gols que ha marcat amb el Saragossa, tres van ser a Còrdova en un 0-3 al Nuevo Arcángel que van convertir Marc Gual en el futbolista de la setmana a segona A. La resta de curs, el futbolista ha estat molt per sota de les expectatives. Va marcar un gol al camp de l’Albacete (2-2), un altre a La Romareda contra el Mallorca (2-2) i el de la tranquil·litat contra l’Sporting (4-2). Van ser quatre gols menys que Álvaro Vázquez (10) –el pitxitxi dels aragonesos– i els mateixos que un migcampista, Pep Biel.

CURS 2018/19

Ha passat molt desapercebut a segona A, però té 23 anys i se li veu un gran potencial

OBJECTE DE DESIG

El Girona el va voler fitxar el primer any a 1a i ho va reintentar dos cops més
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)