Girona

Un munt d’interrogants

La davantera. El futur de Stuani marcarà la política de fitxatges per a la zona d’atac. Si l’uruguaià se’n va, el club estarà obligat a encertar-la amb un parell de davanters referencials

Amb el fitxatge del davanter badaloní Marc Gual el Girona ha omplert un buit en la zona d’atac que havia deixat el traspàs de Portu a la Real Sociedad, però el cert és que encara queden molts interrogants per resoldre a la davantera. El dubte principal, i el que determinarà tota la resta de decisions que haurà de prendre la direcció esportiva, és saber si Cristhian Stuani acaba sortint de Montilivi o aposta per quedar-se i liderar el projecte del retorn a primera. Al davanter uruguaià, d’ofertes no n’hi falten –el seu nom es a la llista d’un gran nombre de directors esportius de la primera divisió espanyola i d’altres lligues capdavanteres–, perquè els 40 gols que ha marcat en dos cursos a primera amb el Girona el converteixen en un futbolista molt desitjat i, a pesar dels seus 32 anys, relativament assequible (7 milions) tenint en compte que el gol es compra caríssim.

El Girona ja ha fet saber a Stuani que no li tocarà el sou a pesar del descens i que vol que sigui el pal de paller a la gespa de l’equip d’Unzué. Al febrer, l’uruguaià va ampliar el seu contracte, amb una pujada substancial que el va convertir en el futbolista més ben pagat de la plantilla, fins al juny del 2022. Stuani decidirà el seu futur després de la copa Amèrica, però si finalment segueix les passes de Portu, al Girona li entraran diners (uns 7 milions més, a afegir als 10 que ha percebut pel murcià), però es quedarà sense un actiu imprescindible: el gol. Entre tots dos han fet el 80% dels gols del Girona en dos cursos a primera.

Doumbia i Choco Lozano

Més enllà de Stuani, els interrogants a la davantera s’estenen cap a Choco Lozano i Seydou Doumbia, dos futbolistes que a primera no han donat ni de bon tros el rendiment que s’esperava d’ells i que estan a la llista de sortida. En el cas de Choco –va arribar el gener del 2018– hi pot haver l’expectativa que millori les seves prestacions a plata, on va marcar 19 gols en 62 partits amb el Tenerife.

Més complicat és visualitzar Doumbia a segona A de blanc-i-vermell. L’ivorià ha estat la gran decepció de la temporada, amb un rendiment inversament proporcional a la seva nòmina. Li queden dos anys a Montilivi i uns 4 milions per ingressar, però la lògica diu que les dues parts buscaran un acord que, indefectiblement, haurà de ser econòmic perquè difícilment cap equip preguntarà per ell.

GOLS I DINERS

Si Stuani segueix Portu, entraran 17 milions, però es perdran el 80% dels gols

EL QUE QUEDA

Choco i sobretot Doumbia no han convençut i la seva continuïtat no il·lusiona gens

CLAU ECONÒMICA

Retenir Stuani (conservaria el sou) i la liquidació de Doumbia seria molt car
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)