Girona

Gual i les resurreccions a Montilivi

Després d’uns quants mercats intentant tancar el seu fitxatge, el Girona anuncia l’arribada del punta badaloní de 23 anys, que arriba cedit del Sevilla amb una opció de compra

Marc Gual intentarà retrobar la seva versió més òptima després de dos anys deslluïts en el Sevilla At. i el Saragossa

Marc Gual vestirà la temporada que ve de blanc-i-vermell després que el Girona anunciés ahir la seva incorporació, la quarta que Quique Cárcel ja ha tancat en aquest mercat després de les de Jairo –torna de la cessió al Cadis–, Maffeo –ve cedit de l’Stuttgart amb opció de compra– i Juan Carlos –lliure després de desvincular-se del Lugo–. L’operació, que es va tancar ahir a la nit, però, segurament és una de les que més satisfacció deixa a les oficines de Montilivi, ja que el davanter badaloní fa molt temps que és a l’agenda de futbolistes pretesos per Quique Cárcel, tot i que mai se n’havia pogut segellar l’arribada per les altes pretensions del Sevilla, que l’estiu passat li va renovar el contracte fins al 2021.

Aquest cop, però, el Girona s’ha assegurat els serveis de Marc Gual, tot i que només sigui en qualitat de cedit. Els gironins, això sí, es guarden una opció de compra que el club encara no ha confirmat si és opcional, condicionada a l’ascens o obligada. Amb Gual, el Girona guanya un jugador amb experiència en la categoria de plata, tot i els seus 23 anys, i que aportarà un perfil diferent a la davantera de Juan Carlos Unzué. La seva alçada (1,84m) el converteix en un punta potent físicament i capaç de marcar diferències en el joc aeri, però també pot ser determinant en velocitat i amb la seva capacitat de desmarcatge. L’olfacte de gol, però, sembla haver minvat en els dos últims anys (només set dianes en les dues últimes temporades) i és el que hauria de recuperar sí o sí a Montilivi.

Experts en resurreccions

El Girona, però, és un lloc ideal per recuperar davanters. I d’exemples n’hi ha un munt. L’últim és Cristhian Stuani, segurament a hores d’ara la gran prioritat del club per a la temporada 2019/20. Quan l’uruguaià va aterrar a Montilivi ho va fer després d’una etapa ben poc productiva en el Middlesbrough (només quatre gols en la Premier League). En canvi, el seu rendiment al Girona va fer un gir de 180 graus (40 gols en dues temporades a primera).

Tot i que Stuani és l’últim exemple, hi ha uns quants davanters més que han renascut en el Girona. El primer va ser Ranko Despotovic, que va marcar 18 gols a segona A després que el curs anterior, amb el Salamanca, només en fes quatre a plata.

En el curs 2011/12, el davanter que va ressuscitar a Girona va ser Ferran Corominas, que en set anys i mig en l’Espanyol i mig en l’Osasuna va marcar 14 gols (un de molt clau, el de la salvació del curs 2005/06) i que en una sola temporada a Montilivi en va marcar 18.

El Girona també va recuperar davanters com ara Javi Acuña (un gol en el Recreativo 2010/11 i vint en una temporada i mitja en el Girona); Fran Sandaza (cinc gols en el Lugo 2013/14 i 16 en el Girona 2014/15) o l’italià Samuele Longo (ni un gol en el Frosinone de la Serie A italiana i 14 gols el curs de l’ascens del Girona a primera, 2016/17).

La trajectòria de Gual

Arribar al Girona amb aspiracions de pujar a primera serà fer un pas endavant més en la carrera de Marc Gual. Format al Badalona, el Barça i l’Espanyol, el badaloní va començar la trajectòria professional a l’Espanyol B, on va firmar una bona temporada i mitja a 2a B. El seu potencial li va obrir les portes de la categoria de plata amb un altre filial, el del Sevilla Atlètic, on es va consagrar per la via ràpida amb 14 gols en 24 partits la temporada 2016/17. El curs següent, però, va estar al nivell de l’equip –van acabar cuers– amb només 1 gol en 24 partits i aquest curs tampoc ha brillat a Saragossa, amb només 6 gols –tres en un sol partit– en 29 partits a 2a A.

UN ESCENARI IDEAL

La llista de golejadors bloquejats que s’han recuperat al Girona és llarga

MOLTS EXEMPLES

A Montilivi han renascut puntes com ara Sandaza, Despotovic, Coro, Longo, Acuña...

I TAMBÉ STUANI

Va marcar 40 gols en dos cursos a 1a després de fer-ne 4 en la Premier en el Middlesbrough

DE MÉS A MENYS

Gual va fer 20 gols el curs 2016/17; però només un el curs 2017/18 i sis, el 2018/19

LA FITXA

MARC GUAL Huguet
Badalona 13-3-1996 (23 anys) Davanter Alçada: 1,84 m Pes: 73 kg
FORMACIÓ
Badalona, Barça, Badalona i Espanyol
TRAJECTÒRIA
15/16
Espanyol B (2a B) 24 p. (7 g.)
16/17
Espanyol B (2a B) 11 p. (6 g.)
16/17
Sevilla Atlètic (2a A) 24 p. (14 g.)
17/18
Sevilla Atlètic (2a A) 24 p. (1 g.)
18/19
Saragossa (2a A) 29 p. (6 g.)
19/20
Girona (2a A) ?
DEBUT A 2a A:
El 19 de novembre del 2016, en un Mallorca-Sevilla Atlètic (2-2).
PARTITS A 2a A:
77
GOLS A 2a A:
21
DEBUT A 2a B:
El 4 d’octubre del 2015, en un Espanyol B-València Mestalla (1-1).
PARTITS A 2a B:
35
GOLS A 2a B:
13
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)