Girona

El Girona ja coneix els 21 rivals

La segona A ja té els 22 equips confirmats per a la temporada 2019/20 després dels ascensos de la Ponferradina i, ahir, del Mirandés

El Girona es trobarà per primera vegada amb el Fuenlabrada i l’Extremadura, i per novena ocasió amb el Numància

El Girona ja sap quins seran els seus vint-i-un rivals aquesta temporada a segona A. Amb l’ascens de la Ponferradina dissabte i el del Mirandés ahir mateix, els blanc-i-vermells coneixen amb qui se les heuran per lluitar per una de les tres places d’ascens a la màxima categoria, el principal objectiu de l’entitat només un curs després de deixar escapar l’elit. La nova plata comptarà de nou amb els gironins, l’Osca i el Rayo Vallecano, aquests dos últims només un any després de pujar, a més del Fuenlabrada, el Racing Club de Santander, la Ponferradina i el Mirandés, ascendits de segona B.

No hi falten els clàssics

Com cada any, la segona A tornarà a ser una categoria competitiva i d’allò més disputada. Amb candidats eterns a les posicions més nobles, com els descendits, a més del Deportivo, el Màlaga, el Saragossa i, fins i tot, l’Sporting o l’Oviedo, el Girona no ho tindrà fàcil en la reconquesta de la màxima categoria. De fet, en el curs passat, cap dels equips que van baixar va aconseguir enfilar el camí de retorn a primera –ni Dépor (sisè), ni Màlaga (tercer), ni Las Palmas (dotzè)–, un precedent que explica la igualtat i dificultat que es trobarà l’equip dirigit per Juan Carlos Unzué.

Tot i que a priori no serà un candidat a l’ascens, el Numància tindrà l’etiqueta de clàssic sobretot per als aficionats gironins, i és que els de Sòria seran amb onze campanyes consecutives l’equip més veterà de plata i coincidiran per novena vegada amb el Girona en la seva trajectòria de deu anys a segona A.

Dues novetats i cap filial

L’equip blanc-i-vermell, que serà l’únic representant de Catalunya a la categoria, es veurà les cares per primera vegada amb l’Extremadura i el Fuenlabrada, l’únic equip que s’estrenarà a segona. A més d’aquestes novetats, els gironins afrontaran per primera vegada en l’etapa moderna al futbol professional una temporada a plata sense cap equip filial entre els seus rivals oblidant el Barça B, un acompanyant habitual, o el Sevilla Atlético.

MOLTS CANDIDATS

El Numància, que encadena onze cursos a plata, se les heurà per novè any amb el Girona

CLÀSSIC DE CLÀSSICS

El llistat d’equips que lluitaran amb el Girona per ascendir de nou a primera serà llarg

SENSE FILIALS

El Girona per primera vegada no tindrà cap segon equip d’un club com a rival
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)