Girona

El cas Oikos, aturat a dos dies de saber-se els calendaris

Girona. El comitè no s’ha pronunciat sobre la mesura cautelar de la lliga de 21 equips a 1a proposada pel club de Montilivi, que podria reclamar la resolució de l’expedient

La batejada operació Oikos sembla haver-se volatilitzat. Literalment. Va començar amb una gran embranzida –fins i tot hi van haver detencions– que feia preveure que, aquest cop sí, la lluita contra la corrupció acabaria amb inhabilitacions i descensos. De seguida, el Valladolid-València va estar en el punt de mira i fins i tot semblava provat que hi havia set jugadors de l’equip castellà implicats en un cas d’apostes. El diari El Mundo, que va destapar la capsa dels trons va escriure’n planes i planes, i va tenir accés a converses gravades. I el Girona, com qui no vol la cosa, també va aixecar les orelles després de veure com si el Valladolid estava esquitxat com a club –i set futbolistes implicats era una bona base–, el reglament parla clarament d’una sanció de sis punts, suficients per fer baixar el Valladolid i salvar el Girona. El club de Montilivi es va moure a través dels advocats. Va demanar personar-se en la causa penal com a perjudicat per tenir accés al secret de sumari, però li ho van desestimar en no ser directament part implicada. També va utilitzar la via administrativa demanant mesures cautelars –lliga de 21 equips– al comitè de competició.

Demà passat, dijous, dia 4, se sabran els calendaris de primera i segona A, i del cas Oikos no en queda ni rastre. Que el Valladolid estarà entre els 20 de primera i el Girona, entre els 22 de segona, sembla ja irrefutable. El club gironí podria demanar en les properes hores que el comitè de competició resolgui l’expedient que va obrir fa unes setmanes arran de la denúncia. De tota manera, difícilment hi haurà ja un gir en aquest afer, sobretot després de veure en cada declaració de Luis Rubiales i Javier Tebas que el president de la FEF i el de la LFP –que no es posen mai d’acord ni per casualitat– sí que han fet front comú des del minut 1 i han defensat la innocència del Valladolid.

LES ESPERANCES

Són molt remotes, perquè la FEF, a través de Rubiales, ja va tirar pilotes fora

LA VIA PENAL

No van deixar que el Girona es personés en la causa com a club perjudicat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)