Girona

La nòmina de baixes va pujant

Pere Pons i Bernardo s’afegiran als set futbolistes que han quedat desvinculats del Girona

El club de Montilivi ja dona per impossible la continuïtat del migcampista del planter, seduït per l’Alavés

Hi ha set futbolistes que superat el 30 de juny han deixat de pertànyer al Girona, però la llista encara ha de créixer. Els pròxims que es desvincularan del club blanc-i-vermell són futbolistes amb contracte a Montilivi però que faran valer la seva voluntat de continuar competint a primera divisió. L’adeu de Bernardo Espinosa estava cantat –entre altres coses perquè tenia una clàusula que conduïa a buscar una solució en cas de descens del Girona a segona A– i el de Pere Pons és més delicat, tant pel que representa el futbolista de Sant Martí Vell com per la xifra que acabarà deixant, cinc vegades menys que els deu milions que la Real Sociedad paga per endur-se Portu.

Amb 26 anys, i després de dues temporades de molta continuïtat en la màxima categoria, Pere Pons havia cridat l’atenció de diversos clubs arran del descens del Girona. La clàusula de rescissió, de dos milions d’euros, accentuava l’amenaça per al Girona de perdre un jugador fet des de ben petit a casa. I el migcampista, que ja havia expressat fa mesos –encara que fos pensant en més endavant– la voluntat de provar alguna aventura lluny de Montilivi, ha vist ara una bona oportunitat per continuar competint a l’elit. Tot i que el Girona el volia mirar de convèncer fent un esforç, Pere Pons fa dies que té decidit marxar a l’Alavés. El club de Vitòria començarà la seva quarta temporada consecutiva a primera divisió, ara amb Asier Garitano, que ocuparà el buit que ha deixat la marxa d’Abelardo Fernández. L’entesa entre l’Alavés i Pere Pons és absoluta, i la intenció del club basc és no demorar gaire més l’operació.

El traspàs deixarà dos milions a la caixa del Girona i s’afegirà al de Portu a la Real Sociedad, que també va assumir el pagament de la clàusula de rescissió. Serà, al cap i a la fi, el segon traspàs més alt de la història del club, tot i que és un preu molt assequible per un jugador que ha crescut a Montilivi i que marxarà en plena maduresa, amb 26 anys.

Bernardo, imminent

La sortida de Bernardo Espinosa ha de ser imminent. De fet, la intenció de l’Espanyol és que el colombià ja participi en la sessió de proves físiques i mèdiques de demà, en la primera presa de contacte d’un equip que comença aviat perquè té fases prèvies de l’Europa League. L’Espanyol s’ha desprès d’un altre central, el costa-riqueny Óscar Duarte, que ha acabat el seu lligam després de tres temporades i mitja. Bernardo té molts números de convertir-se en el primer fitxatge de l’Espanyol 2019/20. Amb contracte a Montilivi fins al juny del 2021 –va firmar el 2017 per quatre cursos–, la fórmula més probable és una cessió amb opció de compra.

PERE PONS

Veurà satisfeta a Vitòria la voluntat de continuar competint a primera divisió

BERNARDO

Té a punt la marxa a l’Espanyol, que s’ha desprès del central Óscar Duarte

EL SEGON

El traspàs deixarà 2 milions, que s’afegiran als 10 que la Real paga per Portu

Interrogants a menys d’una setmana de començar

X.M.

La marxa de Pere Pons suposarà el segon traspàs per clàusula de rescissió del Girona, després del de Portu. Encara quedaran alguns interrogants, que probablement tampoc estaran resolts la setmana que ve, que l’equip de Juan Carlos Unzué començarà la pretemporada. Un dels futbolistes amb més cartell, potser el que més, és Cristhian Stuani, per qui el Girona ja ha reconegut obertament que està disposat a fer un esforç per convèncer-lo que es quedi, encara que els 40 gols en dues temporades a primera el facin atractiu per a molts clubs d’arreu del planeta. Stuani comença tot just ara el període de vacances, un cop eliminat l’Uruguai de la copa Amèrica. En la seva única presència, el pitxitxi del Girona va entrar al camp en el temps afegit, justament per xutar un dels penals de la tanda (va marcar) contra el Perú, que va fer valer l’errada de Luis Suárez. Més enllà de Stuani, hi ha incògnites amb el futur de jugadors com ara Pedro Porro o Yassine Bounou, que va ser suplent ahir amb el Marroc. També hi ha una altra sortida cantada, i no precisament per l’interès que despertarà, com és la de Seydou Doumbia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)