Girona

Marc Gual

Jugador del Girona

“Vull jugar aquí a primera”

Marc Gual situa l’ascens del Girona com a objectiu prioritari i confia contribuir-hi amb gols

El badaloní arriba a Montilivi cedit pel Sevilla, però el club gironí se’l quedarà en propietat si aconsegueix pujar

Joventut, ambició, ganes de protagonisme i de recuperar el to més prometedor després d’una última etapa discreta. Són característiques que es fa seves Pablo Maffeo, el primer jugador presentat aquest estiu a Montilivi, i que encaixen també amb Marc Gual, que aterra “per fi” a Girona. El davanter de 23 anys, objecte de desig recurrent des que Quique Cárcel va assumir la màxima responsabilitat de l’àrea esportiva, arriba amb la il·lusió de donar una empenta a la seva carrera. Com Maffeo, el badaloní vestirà de blanc-i-vermell com a cedit –pel Sevilla– i amb la mateixa fórmula de convertir el préstec en un traspàs si el Girona puja a primera divisió. L’escenari ideal per al club i per al futbolista: “És l’objectiu principal. Que l’equip pugi i poder quedar-me aquí en propietat, jugar a primera i fer-ho bé a primera, que és on volem estar tots.”

Acompanyat per la família, Marc Gual va deixar molt clar, en diverses respostes en la seva presentació oficial a Montilivi, quina és la seva prioritat: “L’objectiu és que el Girona torni a primera divisió. Si puc aportar molts gols, doncs molt millor. Però la prioritat és que el Girona torni on ha d’estar. Volem estar a dalt; volem tornar.” L’exjugador del Saragossa veu “un projecte que il·lusiona” el Girona, que ja l’havia volgut tant a segona A com a primera divisió, tal com va reconèixer Quique Cárcel. “Sempre m’agradava. El vaig intentar fitxar els primers anys que vaig arribar, va explotar, i els dos últims anys l’he intentat dur també a primera. Ara hem pogut incorporar-lo i estic molt content”, va assenyalar el director esportiu, que veu Gual capaç d’adaptar-se a diferents llocs d’atac. “Li agrada córrer als espais, però també l’àrea. Té capacitat de rematada i d’inventar-se jugades dins l’àrea. Té un bon repertori. Pot jugar a la punta d’atac i de segon punta”, explica.

Amb 23 anys, Marc Gual viurà la quarta temporada a segona A. L’entrada que hi va tenir va ser impactant, amb 13 gols en 24 partits al Sevilla Atlético, que li feien tancar una temporada de 19 gols (2016/17) que havia arrencat amb molta força amb l’Espanyol B a segona B. La temporada següent va ser més que discreta, amb un sol gol i el descens del filial del Sevilla a segona B. L’estiu passat, se’n va anar cedit al Saragossa, amb el qual ha marcat sis gols –tres en un mateix partit– en 29 partits. Ara, el repte és reactivar la seva capacitat golejadora, com ha passat amb altres davanters que han trepitjat Montilivi.

Convençut que el Girona tindrà arguments per tornar a primera, Gual coneix bé l’exigència d’una categoria en què acumula 77 partits: “No hem de pensar en si tindrem més pressió sinó a jugar bé i saber què hem de fer en cada partit. Si ens obsessionem amb una cosa, serà negatiu. És una lliga molt llarga i hem d’anar fent, a poc a poc.”

REVIFAR

Amb 23 anys, confia fer un salt al club que l’havia volgut a segona A i també a primera

LA FÓRMULA

Segueix el patró de Maffeo, de cessió amb clàusula de compra en cas d’ascens

PROTAGONISTES

No el vam poder fitxar altres anys, i ara hem pogut; estic molt content. És jove, té fam, marge de creixement i pot tornar a explotar
Li agraden els espais per córrer, però també a prop de l’àrea. Té un bon repertori
Quique Cárcel
DIRECTOR ESPORTIU DEL GIRONA
Ens pot donar moltes solucions en atac i ajudar a lluitar per tot, que és la il·lusió de tots
Delfí Geli
PRESIDENT DEL GIRONA
No ens hem d’obsessionar amb l’ascens sinó anar fent, a poc a poc. La lliga és molt llarga
Marc Gual
DAVANTER DEL GIRONA
El projecte il·lusiona. Volem estar a dalt, volem tornar. Quique Cárcel fa anys que em va al darrere i per fi ho hem aconseguit
L’objectiu és que el Girona torni a primera. Si puc fer molts gols, millor, però la prioritat és que el Girona torni on ha d’estar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)