Girona

Per marcar terreny a Montilivi

El Girona afrontarà tres dels primers quatre partits de lliga davant la seva afició, amb l’estrena contra l’Sporting de Gijón el cap de setmana del 18 d’agost

L’exigent camí cap al retorn a primera divisió es tancarà amb la visita dels gironins a Alcorcón, abans d’una fase d’ascens que canvia la programació

Del cas Oikos, ni rastre. Tot i que el Girona, amb la voluntat anunciada d’arribar fins al final, havia demanat mesures cautelars com ara una lliga de 21 equips a primera, i que el comitè de competició va obrir expedient a partir del moviment del club blanc-i-vermell, la federació espanyola va fer públics els calendaris de primera i segona A com si no hagués passat res. El Girona haurà de mirar de guanyar al camp el terreny perdut amb el traumàtic descens després de dos cursos en l’elit, i ja coneix la programació detallada d’un camí dur, exigent i llarg com són les 42 jornades de segona A, rematades amb una fase d’ascens per als equips que acaben entre el tercer i el sisè lloc i que volen acompanyar els dos primers cap a primera. L’equip de Juan Carlos Unzué, que la setmana que ve començarà a suar, tindrà l’objectiu focalitzat en l’arrencada de la competició, marcada per una concentració de partits a Montilivi. Els gironins obriran el foc el cap de setmana del 18 d’agost contra l’Sporting de Gijón –el rival que els va prendre l’ascens a primera el fatídic dia del Lugo– i visitaran després l’Albacete, un dels conjunts revelació de l’últim curs, abans de rebre de manera consecutiva el Màlaga i el Rayo Vallecano, dos dels més forts, en una mostra representativa de l’exigència d’una lliga carregada d’equips amb experiència a la màxima categoria. De fet, els dotze primers partits del Girona seran contra conjunts que també han competit a primera divisió. És un denominador comú, perquè només hi ha cinc equips –el Mirandés, l’Alcorcón, el Fuenlabrada, el Lugo i la Ponferradina– que no hagin trepitjat l’elit. Com la temporada passada, el calendari és asimètric, amb la qual cosa no coincideixen els enfrontaments de la primera volta i la segona.

De Cadis a Almeria

Acostumat els dos últims cursos als parèntesis que tenia a primera divisió, el Girona tornarà a una activitat setmanal frenètica, sense aturades. Més aviat al contrari, perquè hi haurà jornades entre setmana. La primera arriba aviat, i enxamparà el Girona en dues sortides a Andalusia, primer a Cadis –el cap de setmana del 15 de setembre– i després a Almeria, el dia 18. La segona jornada entre setmana serà a principis d’octubre, amb la visita del Deportivo a Montilivi, entre les sortides a Osca i a Santander.

No hi ha cap descans fins a Nadal. L’últim partit del 2019 és el 22 de desembre, a casa contra el Mirandés. Hi torna a haver partit el 5 de gener, al camp del Rayo, i després hi ha un parèntesi de deu dies fins a l’última jornada entre setmana, a casa contra l’Extremadura.

La competició regular s’allarga nou mesos. El Girona la tancarà el cap de setmana del 24 de maig al camp de l’Alcorcón. La lliga s’acaba abans que temporades anteriors perquè, per primera vegada, les eliminatòries d’ascens s’allarguen en quatre caps de setmana seguits, sense partits entre setmana.

Sense cap més equip català ni tampoc conjunts filials a la categoria, el Girona es trobarà l’Osca en les jornades 8 i 27, i el Rayo Vallecano, en la 4 i la 22. Són els dos clubs amb els quals ha tornat des de primera divisió i que són candidats a ocupar la zona alta. D’aspirants a celebrar l’ascens a la màxima categoria, però, n’hi ha un bon grapat.

EL PRIMER MES

Després de l’estrena, visita l’Albacete i rep el Màlaga i el Rayo, aspirants a lluitar a dalt de tot

MOLT ATAPEÏT

Sense parèntesi fins a Nadal, hi ha una jornada entre setmana al setembre i una altra a l’octubre

AL GENER

Visitarà el Rayo per Reis i després tindrà deu dies abans de rebre entre setmana l’Extremadura

NI RASTRE

La federació fa públics els calendaris de 1a i 2a A, i obvia l’expedient sobre el cas Oikos
Els dotze primers rivals del Girona en la lliga tenen també experiència en la màxima categoria
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)