Girona

Aposta guanyadora per Diamanka

El Girona s’avança per sorpresa a l’Oviedo i incorpora el migcampista senegalès de 29 anys per a les tres pròximes temporades

El futbolista, autor de 9 gols amb el Numància, va fer un pas endavant molt important el curs passat i era una de les joies de 2a A

Mentre a Oviedo especulaven amb el dia i l’hora d’arribada de Diamanka al Carlos Tartiere i donaven per feta la incorporació del migcampista senegalès de cara al curs que ve, a Montilivi es tancaven els últims detalls d’un fitxatge que afegeix un punt més d’ambició al projecte que està preparant el Girona després de la caiguda a 2a divisió A. I és que l’aposta del director esportiu Quique Cárcel per Diamanka ha acabat sent la guanyadora. D’una banda, perquè la proposta dels gironins per aconseguir els serveis d’un dels futbolistes més desitjats de la categoria de plata del futbol estatal ha arribat a bon port sense fer soroll i passant al davant de les altres opcions que el candidat tenia a sobre de la taula, i de l’altra perquè Diamanka té el rodatge i l’experiència suficients per sumar i ajudar el club blanc-i-vermell a tornar a primera divisió des del primer dia.

El nou migcampista del Girona va excel·lir en l’últim curs a Los Pajaritos, on va tenir un pes important en l’equip –37 partits jugats– i va fer un pas endavant important en l’aspecte ofensiu, ja que va marcar 9 gols. El fet que acabés contracte el 30 de juny passat amb el Numància situava el senegalès en la primera fila de l’aparador de grans oportunitats de la 2a divisió A. L’Oviedo semblava que el tenia del tot lligat, però just el dia en què des dels mitjans asturians es donava per feta l’arribada de Diamanka per suplir Ramon Folch –que ha marxat a l’Elx–, era el Girona qui confirmava amb un comunicat la incorporació del migcampista a les ordres d’Unzué.

Diamanka arriba lliure a Montilivi i firma contracte per les tres pròximes temporades. L’ambició del futbolista per tornar a la màxima categoria i el projecte important que li ha presentat el Girona han estat clau a l’hora de decantar la balança.

El pas definitiu?

Després del seu pas pel planter del Rayo –amb qui va arribar a debutar a primera–, i d’una aventura a la primera divisió noruega, una gran temporada a 2a divisió B amb el Sestao River (2013/14) li va obrir de nou les portes del món professional. El Leganés va ser qui va apostar per ell a 2a divisió A i, gràcies a una bona temporada amb els madrilenys, Diamanka ha encadenat quatre cursos en la categoria en projectes importants que no han acabat de reeixir. El Saragossa, l’Almeria i el Numància li han permès assolir la xifra dels 136 partits en la segona competició del futbol estatal. A Sòria, en les dues últimes temporades, ha experimentat una evolució com a futbolista molt interessant. Contrastat mig centre de posició, amb els vermells ha fet un salt endavant en atac.

TORNAR A L’ELIT

Suma 136 duels a 2a A amb el Leganés, l’Almeria el Numància i el Saragossa
Va tastar la primera divisió amb el Rayo, amb el qual va jugar 7 partits (2011/12)

MILLORA CONSTANT

Ha evolucionat des d’un perfil més defensiu fins a un altre amb més arribada
Pape Maly Diamanka ‘DIAMANKA’
Dakar (Senegal) 10-01-1990 (29 anys) Posició: migcampista Peu dominant: dret Alçada: 1,82 m Pes: 70
Etapa de formació
U.S. Gorée
Etapa de sènior
10/11
Rayo B (2a divisió B) 26 p.
11/12
Rayo Vallecano (1a divisió ) 7 p.
12/13
Valerenga (1a noruega) 9 p.
12/13
Rayo B (2a divisió B) 5 p.
13/14
Sestao River (2a div. B) 29 p. 2 g.
14/15
Leganés (2a divisió A) 28 p. 1 g.
15/16
Saragossa (2a divisió A) 25 p. 3 g.
16/17
Almeria (2a divisió A) 17 p.
17/18
Numància (2a divisió A) 29 p. 2 g.
18/19
Numància (2a divisió A) 37 p. 9 g.
19/20
Girona (2a divisió A) ?
SELECCIÓ NACIONAL
L’estiu del 2011, amb 21 anys, va ser convocat per disputar dos partits de classificació per a la copa Àfrica però no va arribar a debutar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)