Girona

Maduresa i ambició a la porteria

Juan Carlos aterra a Montilivi conscient que no té assegurada la continuïtat dels últims anys però encantat amb el repte

El primer equip tindrà tres porters i l’àrea esportiva en fitxarà un altre si perd Yassine Bounou

El Girona tindrà tres porters inclosos en la plantilla del primer equip en el seu retorn a segona A. Amb el filial tan avall, a primera catalana, el recurs habitual d’una figura que combinés les funcions de tercer porter amb la competició regular amb l’equip de categoria inferior queda invalidada. José Aurelio Suárez serà membre de ple dret del primer equip i competirà amb dos porters més. Un serà Juan Carlos Martín i l’altre encara és una incògnita, en funció de com quedi resolta la voluntat expressada per Yassine Bounou de marxar a un club de primera divisió. Pendent de la resolució del cas, el Girona veu de molt bon ull la maduresa i l’experiència que li aporta el porter de Guadalajara, presentat ahir al migdia a Montilivi i convençut que pot respondre a l’exigència de la porteria d’un candidat indiscutible a l’ascens a primera.

Amb 31 anys fets al gener, Juan Carlos ha jugat 53 partits a primera i 139 a segona A. Arriba a Montilivi després de tres temporades jugant-ho tot, la primera a Elx i les dues últimes a Lugo. “Crec que estic en un moment perfecte de maduresa, tant futbolística com mental, per afrontar un repte així”, explica Juan Carlos, compromès per dues temporades amb el Girona després de quedar lliure del Lugo, que no va poder fer res per retenir-lo. “Estic molt content d’estar aquí. He trobat el que buscava. Un projecte guanyador, un repte bonic i que m’il·lusiona. Girona ho té tot; és el que jo volia.”

El preparador de porters del Girona, Omar Harrak, no es va voler perdre la presentació de Juan Carlos, de qui va passar molt bons informes a la direcció esportiva: “L’Omar li ha fet un seguiment molt exhaustiu i ens va comunicar que creia molt en ell; d’aquí la nostra aposta”, va dir Quique Cárcel. “L’hem seguit tot l’any, ha fet una temporada amb molt protagonisme i fa anys que juga molt. Té un perfil molt idoni pel que buscàvem. És un porter de moltes garanties, molt madur, i ens pot ajudar a assolir l’objectiu.”

Ni els responsables esportius ni el jugador volen parlar de rols marcats. Juan Carlos, després d’anys de molta continuïtat en la categoria, està preparat per al que faci falta: “Tot professional vol jugar. El meu objectiu des del primer dia és jugar, com als altres llocs on he anat. La competència és dura, i sé que aquí hi ha un porter que fa anys que és aquí i que ha fet les coses bé. Hi sigui ell o un altre, segur que hi haurà molta competència, però sempre voldré jugar.” L’exjugador del Rayo, l’Hèrcules i el Còrdova es considera “un porter solvent”. “Miro de parar les que puc, i en les que no, intento no complicar-me la vida”, va dir somrient l’exporter del Lugo, a qui li agrada “transmetre caràcter i ordre a l’equip”.

La llarga trajectòria professional li permet parlar sobre la conveniència de ser favorits a pujar a primera: “És un repte bonic. La segona A és una categoria molt complicada, amb molta igualtat. Des del meu punt de vista, els tres equips que baixen tenen un cert avantatge en l’aspecte econòmic, i si se sap gestionar és una bona oportunitat. S’ha de ser ambiciós però també humils. I crec que tot això aquí, a Girona, es compleix. Quan comenci a rodar la pilota, ho anirem veient.” Juan Carlos, que va jugar contra el Girona a Montilivi el 2016 amb l’Elx (3-1), va tornar a trepitjar l’estadi i a partir d’avui s’integrarà als entrenaments dirigits per l’exporter Juan Carlos Unzué.

GARANTIA

L’experiència de Juan Carlos dona tranquil·litat al club en espera de Bounou

MOLT ACTIU

118
partits
en les tres últimes temporades a segona A acumula el porter Juan Carlos, de 31 anys.
He trobat el que buscava. Un projecte guanyador, un repte bonic i que m’il·lusiona. Girona ho té tot; és el que jo volia
Juan Carlos té un perfil idoni pel que buscàvem. És molt madur i ens ajudarà a assolir l’objectiu
Quique Cárcel
DIRECTOR ESPORTIU DEL GIRONA
La competència serà dura, però estic en un punt de maduresa perfecte per a un repte així
Juan Carlos Martín
PORTER DEL GIRONA
Els tres que baixen de primera tenen un avantatge, i si se sap gestionar és una bona oportunitat. S’ha de ser ambiciós però també humil
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)