2a divisió FEF

Calma tensa en el mercat

2a divisió B. Els catalans de la categoria de bronze encara no s’han mogut gaire aquest estiu: el Badalona tot just dilluns va presentar el tècnic, mentre que el Reus és una incògnita total

Poc més d’una setmana després de l’ascens del Prat i sense encara estar definit el grup 3 de segona divisió B, la calma sembla dominar un mercat de fitxatges en què encara no s’han mogut gaires peces. El Prat, això sí, qui més feina endarrerida tenia per qüestions lògiques –fins fa poc més d’una setmana no sabia encara en quina categoria jugaria–, s’ha posat les piles en els darrers dies i ja ha confirmat un fitxatge i vuit renovacions, les del gruix de la columna vertebral de l’equip que va aconseguir l’ascens a segona B.

Pedro Dólera és un habitual a enllestir la feina per la via ràpida just després de tancar la temporada, que enguany ha tingut tres fases de promoció d’ascens amb final feliç. Carlos Guzmán, un vell conegut del tècnic –el va tenir a les seves ordres a l’Europa–, però, és de moment l’únic fitxatge, una tendència que es veu també en la resta de conjunts catalans de la divisió de bronze. Calma tensa en el mercat en espera que acabi d’esclatar ara que gairebé tot ha quedat definit amb tots els ascensos i descensos confirmats. Tot i això, també és normal l’escassa quantitat de fitxatges si es tenen en compte els projectes continuistes de l’esmentat Prat, l’Olot, el Llagostera, el Sabadell i el Lleida, tot i el canvi de tècnic del conjunt de la Terra Ferma amb el debutant Molo.

El Badalona, endarrerit

Mentre que uns tenen la feina encarrilada, tot i les poques incorporacions, el Badalona, per la seva banda, va presentar tot just dilluns el seu entrenador, Juanma Pons, procedent del futbol formatiu del Mallorca. En tot cas, però, la situació és infinitament millor que la de l’estiu passat, en què la marxa de Manolo González, la conversió en SAE i la tardança a definir el nou projecte esportiu van dificultar molt la planificació de la plantilla. Els del Barcelonès anunciaran novetats en els pròxims dies amb renovacions i algunes altes, una situació que es podria viure també a Cornellà. La marxa de Pep Caballé a l’Eivissa després de tretze temporades –onze al primer equip– evidencia els aires de transformació al club del Baix Llobregat, que ha presentat nou tècnic (Fernández Romo), els fitxatges de Riego i Pablo Fernández (Sporting B) i la renovació de la cessió de Becerra.

El Nàstic i el Reus

Però si aquest ha de ser un estiu mogut per a algú, ho serà per als dos equips tarragonins que van perdre la categoria el curs passat. A Reus, l’àmbit esportiu sembla encara la darrera preocupació, mentre que a Tarragona el nou projecte liderat precisament per dos ex-roig-i-negres –Sergi Parés als despatxos i Xavi Bartolo a la banqueta– ha començat a agafar forma amb cinc incorporacions i l’ascens de sis futbolistes de la Pobla de Mafumet.

Badalona (1)
Hugo Esteban (Vilamarxant).
Barça B (2)
Reis (Groningen) i van Beijnen (Willem II).
Cornellà (3)
Riego i Pablo Fernández (Sporting B) i Becerra (Watford).
Espanyol B (1)
Ricard Pujol (Cornellà).
Llagostera (4)
Nahuel i Adri Lledó (Horta), David Garcia (l’Hospitalet) i Kuku (Sant Andreu).
Lleida (2)
Adrián León (Pontevedra) i Simic (Amorebieta).
Nàstic (5)
Giner i Bonilla (Eivissa), Goldar (Cornellà), Petcoff (Badajoz) i Albarrán (Badalona).
Olot (2)
Arimany (Màlaga) i Vivi (Salmantino).
Prat (1)
Carlos Guzmán (Terrassa).
Reus (0)
-.
Sabadell (2)
Mackaay (Múrcia) i Jurgi Oteo (Athletic B).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)