Girona

Pendent de resolució

Cas Doumbia. El davanter ivorià, amb un peu i mig fora del Girona, no s’entrena amb permís del club per negociar la seva sortida. El seu rendiment de blanc-i-vermell no ha estat satisfactori

En la primera sessió d’entrenament de la temporada no va ser-hi un dels noms que més han fet parlar recentment en l’entorn del Girona, Seydou Doumbia. Amb un peu i mig fora del club, el davanter ivorià no va presentar-se a La Vinya i no va participar en la sessió dirigida per Juan Carlos Unzué, amb permís de l’entitat, ja que està negociant la seva sortida.

I és que amb contracte per dues temporades més i un dels sous més alts de la plantilla, tant el futbolista com el club volen trobar una solució aviat i, mentre no es resol, ambdues parts van convenir que no comenci la pretemporada a l’equip. Un altre escenari seria que s’allargués la recerca d’equip; aleshores sí que es podria reintegrar a la disciplina del grup.

Es fa difícil, però, pensar que el jugador de 31 anys torni a vestir la samarreta blanc-i-vermella. El seu rendiment va estar molt per sota de les expectatives d’un fitxatge que va ser el més important l’estiu passat, quan, procedent de l’Sporting Club de Portugal, va signar per tres temporades a raó d’uns dos milions de mitjana per curs. “Sé que té gol, però no ha tingut bones actuacions. Si n’hagués marcat algun més, segur que hauríem vist un altre jugador”, va reconèixer Quique Cárcel a final de campanya. “I em sento culpable, sobretot, de la manera com va arribar físicament. Ens va costar un mes i mig o dos posar-lo en un estat òptim. Aquí, jo hauria d’haver estat molt més viu”, hi va afegir el director esportiu.

Les prestacions ofertes pel davanter, doncs, van quedar molt, molt lluny d’aquella versió que havia meravellat a Suïssa i Rússia no fa tant. A Doumbia se’l recordava per la seva etapa al Basilea, on va marcar 21 gols en la temporada 2016/17, i el lustre que va estar al CSKA de Moscou, on va tenir un curs amb 33 dianes, el 2011/12, però a Montilivi no hi ha hagut rastre d’aquell futbolista.

El paper al Girona

A l’ombra de Cristhian Stuani en la punta de llança, l’ivorià mai es va reivindicar com una alternativa o un complement per a l’atac blanc-i-vermell i quan va tenir l’oportunitat no va respondre. En la lliga va participar en 17 partits, en cinc com a titular, va acumular en total 535 minuts i va marcar dues dianes, una de les quals al Benito Villamarín, en un matx que el Girona va perdre (3-2) però que és l’únic en què Doumbia va mostrar una imatge més o menys convincent.

En la resta d’aparicions, molt poc convincent; molt estàtic, sense aquella espurna de velocitat que havia exhibit anys enrere, desconnectat i tamb imprecís amb la pilota, en qualsevol fase del joc. Sí que és cert que, malgrat totes aquestes carències, va demostrar que era un futbolista que dins de l’àrea sabia comportar-se, i era habitual que quan era a la gespa tingués alguna oportunitat, però la falta d’encert s’imposava. En la copa, en què va ser heroi en el partit de vuitens amb la diana que va donar la històrica classificació cap a quarts al Metropilotano, va jugar cinc partits, quatre sortint d’inici, va sumar 333 minuts i va fer un gol. Doumbia, doncs, no ha pogut prosperar al Girona en una relació en què el pas següent s’entreveu que serà l’adeu.

LES DADES

2
cursos
més de contracte li queden a Doumbia amb el Girona; va signar fins al 2021.
3
gols
ha marcat amb la samarreta blanc-i-vermella: 2 en la lliga i 1 en la copa.
31
anys
té el punta, que va aterrar procedent de l’Sporting CP, i que havia brillat al Basilea i al CSKA.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)