Girona

‘Overbooking’ als carrils

El Girona té amb contracte quatre futbolistes per cada banda de la defensa, quan la idea és que n’hi hagi dos

Alguna marxa durant l’estiu permetria al club alleugerir efectius i massa salarial

Els laterals, que van suposar la temporada passada un veritable calvari per al Girona, per falta d’efectius, representen ara una demarcació per donar i per vendre a les files blanc-i-vermelles. I és que el conjunt orientat per Juan Carlos Unzué disposa per contracte de fins a vuit laterals, quatre per cada banda, quan l’ideal en són dos per posició, la meitat. Res a veure amb el curs passat, en què les lesions van encruelir-se amb l’equip gironí i van obligar Eusebio Sacristán a improvisar múltiples solucions en aquesta demarcació.

Pel que fa a la banda dreta, ja va començar coixa, amb només un especialista, Aday Benítez, ja que Ramalho, que també va jugar al lateral dret, és en origen central. Amb tots dos lesionats de bon començament, Eusebio va apostar amb encert per Pedro Porro, que va arribar per quedar-s’hi, encara que en el tram final i de manera controvertida va desaparèixer de les alineacions.

La banda esquerra ja va ser diferent, perquè en tot el curs Eusebio no va trobar ningú que li oferís plena confiança i l’estabilitat en aquest carril defensiu no va existir en tot l’any. La greu lesió de Mojica i la falta de continuïtat de Planas, el seu relleu natural, víctima recurrent de lesions musculars, va trastocar tots els plans. D’aquesta manera, entre lesions i decisions tècniques, cap futbolista es va apropiar del lloc i fins a vuit van arribar a jugar en aquesta posició, tant de lateral amb la línia de quatre al darrere o de carriler amb la de cinc: els esmentats Mojica i Planas, Aday, Muniesa, Valery, Granell, Raúl García i fins i tot Juanpe.

La nova campanya

Tot plegat, doncs, les promocions de Pedro Porro i Valery, el fitxatge de Maffeo, el retorn de cessió de Coris, provoquen ara mateix un overbooking important en la demarcació. Hi ha quatre laterals drets i quatre laterals esquerres, o cinc en les dues posicions, perquè Valery i Aday poden doblar-la, ja que juguen còmodes a cama canviada.

El Girona haurà d’alleugerir pes en aquesta zona, per reduir efectius i massa salarial. A priori, els candidats a ocupar les posicions són Maffeo, flamant incorporació, i Valery, per al lateral dret; i Aday Benítez, un dels capitans que ja va confirmar la seva continuïtat, i Mojica, per al lateral esquerre; però, evidentment, tot està obert i cada cas és diferent. Marc Muniesa és central –l’equip ha perdut peces a l’eix–, tot i que podria ser un comodí al lateral esquerre en cas de baixes; Planas és membre de ple dret de l’equip i està fent la pretemporada; Coris continua recuperant-se de la seva lesió a l’esquena i té difícil guanyar-se un lloc al primer equip; mentre que per Pedro Porro s’escolten ofertes.

ACUMULACIÓ

S’han ajuntat els recuperats de lesions, els ascendits del filial i les incorporacions

POSSIBLES ADEUS

El mercat i les prestacions ofertes durant la pretemporada marcaran la pauta

CURS PASSAT

Els laterals van suposar un problema; a la banda esquerra n’hi van jugar 8

Pocs minuts de la majoria la temporada passada

Girona

Siguin quins siguin els escollits per a la posició de lateral, si una cosa està clara és que seran futbolistes amb fam de pilota i de protagonisme, ja que la gran majoria d’ells van jugar molt poc la temporada passada per diversos motius. L’exemple més clar és el de Maffeo, l’home amb el lloc assegurat en ser una incorporació d’aquest estiu, un jugador que el curs passat només va disputar vuit partits de lliga amb l’Stuttgart, amb el qual no juga des de l’octubre de l’any passat per decisió tècnica. Diferents són els casos d’Aday i de Mojica, als quals dues greus lesions al genoll van apartar. El de Sentmenat va jugar 10 partits en la lliga, 8 com a titular, mentre que el de Cali només va aconseguir arribar a un duel i participar-hi 19 minuts. Un altre home amb problemes amb les lesions va ser Planas, que només va poder jugar en 7 enfrontaments i sumar 418 minuts en la lliga, això sí, en aquest curs passat amb Eusebio Sacristán va acumular més presència que amb Pablo Machín, amb qui només en va jugar 189. Valery, per la seva part, que va pujar a mitja temporada procedent del Peralada, va acabar amb 17 participacions, 10 com a titular. Finalment hi ha Coris, que arrossega una lesió a l’esquena de la qual va ser intervingut quirúrgicament i de la qual s’està recuperant. Fins a la lesió, el jugador de Tossa de Mar, que va passar el curs cedit al Nàstic de Tarragona, va acumular 17 partits, 16 sortint des de l’inici, i ara no juga des del desembre de l’any passat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)