Girona

La incògnita dels internacionals

Choco Lozano va reintegrar-se als entrenaments després de disputar la copa d’Or amb el futur enlaire

També incert és l’esdevenir de Stuani i Bounou, els últims que falten per incorporar-se

El davanter ivorià va tornar i va fer treball individual al gimnàs

L’inici de setmana per al Girona, la que té en l’horitzó el primer enfrontament de la temporada que jugarà aquest dissabte contra el Bournemouth a l’estadi olímpic Lluís Companys, i l’estada a Manchester, on l’equip marxa diumenge i s’hi passarà del 21 al 28 de juliol, va venir amb novetats. I és que ahir a La Vinya, on el conjunt orientat per Juan Carlos Unzué va tenir doble sessió d’entrenament, hi va aparèixer el Choco Lozano, amb vacances extres després de participar amb Hondures, la seva selecció, en la copa d’Or, que es va reintegrar amb el grup.

El retorn de l’internacional de 26 anys, però, es produeix envoltat d’incertesa pel que fa al seu futur, ja que és un dels jugadors de la plantilla blanc-i-vermella amb un interrogant a sobre. I és que l’atacant, tot i que ve d’una mala temporada passada amb el Girona, amanida amb una també discreta actuació en la copa d’Or, en què no va destacar en una Hondures que va caure eliminada en la fase de grups darrere de rivals com Jamaica, Curaçao i El Salvador, se l’ha vinculat a diversos equips i la seva continuïtat en el conjunt gironí és una incògnita.

Stuani i Bounou

Una situació semblant viuen els altres dos internacionals de la plantilla, Cristhian Stuani i Yassine Bounou, els últims integrants de l’equip que falten per reintegrar-se a la disciplina del grup. Encara de vacances, per les seves respectives participacions també en competicions continentals, l’uruguaià en la copa Amèrica i el marroquí en la copa d’Àfrica, se n’espera el retorn, sense data pública, properament. Stuani va ser eliminat amb l’Uruguai en els quarts de final el 29 de juny, tres dies més tard que el Choco; Bounou, en canvi, sí que potser trigarà una mica més, ja que va dir adeu als vuitens de final el 5 de juliol.

El futur de l’ariet de 32 anys i el porter de 28, doncs, també és enlaire. Stuani és una peça molt apetitosa, per la seva categoria, ja que ha marcat 40 gols en les dues últimes temporades en la lliga, i pel seu preu, la seva llibertat volta els 7 milions d’euros, però no s’ha manifestat en cap moment respecte a una possible sortida, i el fet d’estar tan integrat i còmode a la ciutat i en el club juguen a favor de la continuïtat.

Diferent és el cas de Bounou, que ja va deixar clar des que va acabar el curs que volia continuar a primera i que la seva voluntat és marxar. Tot i això, cap de les propostes que hi ha hagut sobre la taula pel sentinella s’ha acabat concretant. De fet, un dels clubs que més interès havia mostrat, l’Espanyol, sembla cada cop més lluny de poder-lo incorporar. L’entitat periquita valora del porter el nivell i experiència que ha adquirit a primera i el veu amb bons ulls com a competidor de Diego López pel número 1 blanc-i-blau, una peça que li falta, però els 4 milions d’euros que val el seu traspàs són ara mateix l’escull. El club acaba de fer una inversió pel Monito Vargas de 10,5 milions, i ara si vol comprar haurà de vendre algun futbolista.

Un altre retorn

No va ser la del Choco Lozano l’única cara nova ahir a La Vinya; també va tornar Seydou Doumbia. La demora del davanter africà, però, no va ser pel fet d’estar disputant competicions de seleccions. El punta, que havia estat internacional, no va estar entre els 23 escollits per jugar la copa d’Àfrica amb la Costa d’Ivori, amb la qual fa gairebé dos anys que no és convocat, i la tardança en el retorn a la disciplina gironina, doncs, va ser deguda al fet que espera resoldre el seu futur. Així, amb permís de l’entitat, no es va entrenar la setmana passada, per tal de trobar una solució aviat a la seva sortida. I és que al futbolista li queden dues campanyes més de contracte i té un dels sous més alts de la plantilla, i amb el club van convenir que no iniciés la pretemporada. Tot i això, una setmana després i sense resolució de la situació, Doumbia va tornar a la feina, encara que no va incorporar-se al grup i va fer treball individual al gimnàs. Està previst que, de moment, l’ivorià continuï treballant en solitari.

CHOCO LOZANO

Després d’un curs discret, que no va millorar amb Hondures, té un interrogant

BOUNOU

L’Espanyol, després de la gran inversió pel Monito Vargas, s’allunya

DOUMBIA

No es va entrenar amb el grup i està previst que ho continuï fent tot sol

STUANI

És una opció de mercat però no ha manifestat voluntat de marxar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)