Girona

Portu, un mirall per a Jairo

Expectativa. El director esportiu veu l’extrem canari preparat per fer un salt en nombre de gols i assistències com el que va fer el murcià des que va aterrar a Montilivi

No va aconseguir repescar-lo durant el mercat d’hivern, perquè la cessió al Cadis era per a tota la temporada, però el Girona tenia clar que el lloc de Jairo Izquierdo era Montilivi, un cop comprovat amb el Cadis que la seva projecció era idònia. “Sabíem que tenia nivell per poder jugar a primera divisió. La nostra idea era que estigués amb nosaltres, tant si era a primera com ara a segona A”, explicava el director esportiu, Quique Cárcel, durant la presentació del canari com a futbolista, ara sí, blanc-i-vermell. Fitxat fa un any a canvi d’uns 300.000 euros a l’Extremadura i amb un contracte fins al 2022, Jairo treballa des del primer dia a les ordres de Juan Carlos Unzué, amb la idea de tornar a mostrar un bon nivell en una categoria en què va acumular 31 partits, 2.483 minuts i tres gols amb el Cadis.

Jairo ja havia tastat la plata amb el Tenerife (589 minuts repartits en 589 minuts), però res a veure amb el bon paper del curs 2018/19. “Per a mi anar a segona A era un repte, després de no haver rendit tant amb el Tenerife. A Cadis he tingut continuïtat, la confiança del mister, i he pogut fer bons partits. Espero poder continuar igual”, va assenyalar l’extrem, breu i modest en el discurs. “El meu objectiu principal és ajudar l’equip en tot el que pugui. És el que volia des que vaig firmar com a jugador del Girona. Ara tindré l’oportunitat d’ajudar el club, i estic molt content per això.”

El director esportiu va dedicar més temps que el mateix jugador a definir les seves característiques i tot el que n’espera. “És un jugador molt vertical, que té molt sentit a l’hora de rebre entre línies i que és capaç de picar als espais. Té la virtut de saber fer coses molt importants en el futbol, com ara ser intuïtiu, no ser previsible, i agafar molt bé les esquenes dels rivals i jugar entre línies”, va exposar Quique Cárcel.

Amb el nombre de gols de Jairo no n’hi ha per tirar coets –sostre de sis gols la temporada que va pujar de segona B a segona A amb l’Extremadura–, però el Girona hi té molta fe. I el seu director esportiu el va comparar a Portu, que va millorar molt les prestacions ofensives quan va arribar a Girona i va completar tres temporades productives abans de marxar a la Real Sociedad per deu milions d’euros. “Jairo és un futbolista que, el dia que s’ho cregui, farà números de gols i assistències molt millors. Té nivell per fer-ho. Em recorda Portu, que quan va arribar no era tan golejador i aquí en va fer molts. Si és capaç de fer un pas endavant, pot aportar molt bons números.”

Extrem amb versatilitat

Jairo Izquierdo és un extrem, però s’ha de veure per quin esquema de joc aposta Juan Carlos Unzué i on preveu situar-lo. El canari assegura que està preparat per jugar on faci falta: “La meva posició natural és la de carriler, però em puc adaptar al que em proposi l’entrenador. Al final, per això hi som.” Després d’una setmana de treball amb els seus nous companys, el futbolista veu “molt bons jugadors i molt bones persones”.

Retorns poc habituals

Jairo ha aprofitat el curs al Cadis per guanyar-se un lloc al primer equip, cosa poc freqüent entre els jugadors que marxen cedits. Futbolistes com Rubén Alcaraz –a l’Almeria–, Carles Mas –al Gavà–, Pol Llonch –al Granada B– o Fran Sandaza –a l’Al-Ahli– van marxar en préstec de Montilivi i ja no van tornar a vestir la samarreta blanc-i-vermella. Sí que ho va aconseguir Pere Pons, que va fer un salt després de la cessió de mitja temporada a l’Olot.

PROTAGONISTES

El meu objectiu és ajudar l’equip en tot el que pugui. És el que volia des que vaig firmar, i ara tindré l’oportunitat de fer-ho
És molt vertical, intuïtiu i amb sentit entre línies. El dia que s’ho cregui, farà molts més gols i assistències
Quique Cárcel
La nostra idea era que estigués amb nosaltres, fos a primera o a segona. Té nivell, ha crescut molt i pot aportar moltes coses
Per a mi anar a segona A era un repte, i m’ha anat bé, amb continuïtat i confiança. Espero continuar igual
Jairo Izquierdo
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)