Girona

Incorporacions de categoria

Els sis futbolistes amb els quals fins ara s’ha reforçat el Girona tenen tots experiència a segona

Amb la missió de pujar, el conjunt blanc-i-vermell és ara un dels ‘grans’ de la divisió

El Girona està posant de manifest en aquests primers compassos del mercat d’estiu que és un dels grans de la segona divisió. El conjunt blanc-i-vermell, que acaba de baixar, ha marcat l’objectiu des del primer dia, sense amagar-se’n: vol tornar a primera. I això fa del projecte gironí un reclam, és atractiu, i li ha permès emportar-se peces cobejades de la categoria.

De fet, els sis reforços que ha incorporat fins ara són tots futbolistes amb acreditada experiència i amb un nom fet en la categoria de plata. “Amb les incorporacions estic content”, va confessar aquesta setmana el director esportiu de l’entitat gironina, Quique Cárcel. “Han vingut jugadors que tenen nivell per competir i per ajudar-nos en l’objectiu que volem”, hi va afegir Cárcel, que, no obstant això, es va mostrar caut i va advertir de la dificultat del repte: “Sempre dic el mateix, hem de tenir molta humilitat, perquè realment fa molts anys que els equips que baixen de primera no pugen l’any següent. Això és clarificador. No per tenir grans noms o grans jugadors s’aconseguirà, sinó que s’ha de tenir el punt d’humilitat de començar de zero i treballar com mai per intentar aconseguir l’objectiu comú, que és aquest ascens”, va explicar.

Coneixedors de la plata

A excepció de Pablo Maffeo, segurament la incorporació que menys dubtes ofereix, la resta de reforços efectuats pel Girona s’enfilen als cinquanta partits disputats a segona com a mínim, és a dir, coneixen la categoria. Destaquen sobretot Juan Carlos Martín i Pape Diamanka, dos homes que superen el centenar de participacions i que han arribat lliures, amb múltiples opcions sobre la taula, i s’han acabat decantant pel Girona a la recerca d’un conjunt ambiciós que els acosti la possibilitat de tornar a primera, una divisió que en ambdós casos van poder gaudir poc temps. També Marc Gual, tot i la seva joventut, s’ha forjat a segona, en què intentarà fer eclosió com a blanc-i-vermell, mentre que Jairo Izquierdo, un punyal per banda, va tastar-la la campanya passada amb el Cadis, on va ser indiscutible. L’últim a arribar ha estat Samu Saiz, que ahir ja es va entrenar amb l’equip, un jugador vertaderament diferencial, que fa dos cursos va erigir-se en un dels millors de la competició amb l’Osca i en el qual l’entitat gironina ha dipositat moltíssima confiança, i de fet, és l’únic futbolista pel qual ha pagat traspàs, ja que la resta han arribat tots a Montilivi a cost zero.

Són ja, doncs, mitja dotzena d’incorporacions i se n’esperen més, encara que les baixes que es puguin donar marcaran la pauta. “El mercat va com va. Ja he dit sempre que en el que crec més és en el grup de jugadors que teníem tots aquests anys. Crec molt en ells”, va manifestar Cárcel.

SAMU SAIZ
Edat:
28 anys
Equips:
Osca (15/16 i 16/17)
Temporades:
2
Partits:
69
Edat:
29 anys
Equips:
Leganés (14/15), Saragossa (15/16), Almeria (16/17) i Numància (17/18 i 18/19)
Temporades:
5
Partits:
136
No per tenir grans noms s’aconseguirà l’objectiu de pujar. Hem de tenir molta humilitat
Quique Cárcel
director esportiu del girona
MAFFEO
Edat:
25 anys
Equips:
Tenerife (15/16) i Cadis (18/19)
Temporades:
2
Partits:
49
JAIRO
Edat:
21 anys
Equips:
Girona (15/16 i 16/17)
Temporades:
2
Partits:
27
JUAN CARLOS
MARC GUAL
Edat:
31 anys
Equips:
Rayo Vallecano (10/11), Hèrcules (11/12 i 12/13), Còrdova (13/14), Elx (16/17) i Lugo (17/18 i 18/19)
Temporades:
7
Partits:
139
DIAMANKA
Edat:
23 anys
Equips:
Sevilla Atlético (16/17 i 17/18) i Saragossa (18/19)
Temporades:
3
Partits:
77
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)