La insistència té recompensa

El Girona pateix en la primera part contra un equip de la Premier League en fase més avançada però millora el to en la segona, amb Marc Gual molt actiu, i s’endú el premi en un final boig

Unzué, que en l’estrena havia provat el 4-3-3 i el 4-2-3-1, juga tot el partit amb línia de tres centrals

BOURNEMOUTH 1 GIRONA 2

GIRONA:Juan Carlos; Maffeo, Alcalá, Pau Resta; Valery, Èric Montes, Granell, Iago; Soni, Boselli i Pachón.Segona part:Suárez; Maxi Villa, Juanpe, Muniesa; Andzouana, Diamanka, Paik, Iago; Soni (Lozano, 73’), Boselli (Jofre Cherta, 73’) i Marc Gual. BOURNEMOUTH:Mark Travers; Smith, Mepham, Nathan Ake, Diego Rico; Gosling, Ofobororh, Kilkenny, Alex Dobre; Solanke i Callum Wilson.Segona part:Boruc; Stacey, Simpson, Ofoborh, Kelly, Ibe, Butcher, Surman, Fraser, Brooks i Surridge. GOLS:0-1 (81’) Marc Gual. 1-1 (83’) Fraser. 1-2 (86’) Juanpe.ÀRBITRE:Ais Reig.T.V.:Simpson, del Bournemouth (67’), després de la revisió del VAR.PÚBLIC:Només es va obrir un sector de l’Estadi Olímpic, amb uns 300 aficionats, gairebé tots del Girona, que es feien sentir en un escenari tan gran i buit.

En la seva presentació a Montilivi, Juan Carlos Unzué no apostava encara per cap patró de joc. “Treballarem per ser el màxim de camaleònics i forts”, va assenyalar. Després de la primera prova contra l’Al-Aarbi, en què va combinar el 4-3-3 i el 4-2-3-1, ahir va rescatar l’esquema amb tres centrals. En plena fase de preparació, el cos tècnic ho vol veure i provar tot. Amb un equip molt jove, el navarrès va situar Maffeo de central dretà (juntament amb Alcalá i Pau Resta) i Valery i Iago, als carrils. Granell i Èric Montes jugaven al mig, i Soni, Boselli i Pachón formaven el trio ofensiu. Una mena de 3-4-3, amb els matisos que es vulgui fer sempre als dibuixos.

El Girona, tendre, va patir en una primera part en què, sense que passés gaire res, es va veure que el Bournemouth era un equip més fet, més rodat i més reconegut. Els blanc-i-vermells van tenir algun problema amb la pressió del rival i els va faltar una marxa més en la transició ofensiva, lenta i previsible. L’ocasió més clara dels gironins en la primera part va ser sense voler-ho, en un refús del porter desviat entre Soni i un defensa anglès (17’). A l’altra àrea, Ake va rematar forçat una falta lateral (13’) i Juan Carlos va evitar en un un contra un el gol de Solanke, que havia quedat sol (22’). Soni i Boselli van provar alguna jugada aïllada, amb xuts tímids com un del camerunès amb la dreta (25’) i un de l’uruguaià, que es va entretenir després d’arribar amb bona disposició a l’àrea. Poc abans del descans, Alcalá va corregir un error de Maffeo i va evitar la rematada de Wilson.

Amb molts canvis, només van començar la segona part tres jugadors (Iago, Boselli i Soni) de la primera. Unzué va mantenir la línia de tres al darrere, amb Maxi Villa com a central –juntament amb Juanpe i Muniesa– i Andzouana al carril dret. Diamanka i Paik van formar el doble pivot i Marc Gual va tornar a ser la referència en punta.

Millora clara

El Bournemouth, amb les línies juntes, volia dificultar la circulació dels gironins, que trobaven a faltar més talent i participació a la mitjapunta, amb Borja García i Samu Saiz a la graderia. El Girona, en qualsevol cas, va sortir amb més vocació ofensiva en la segona meitat, va tenir més possessió i va trepitjar més terreny contrari. I es va anar fent amo del control del joc. Marc Gual no necessita gaire espai per buscar porteria, i ho va provar amb un xut amb l’esquerra que va acabar a córner (50’) i un amb més intenció i més potent (61’) que el porter Boruc va aturar. El badaloní també va provocar l’expulsió de Simpson per una entrada com a últim home en què el VAR va fer corregir a l’àrbitre el color de la targeta (67’).

Amb un home més, el Girona va continuar creixent. Com Marc Gual, que va provar un xut que va anar a parar al lateral de la xarxa (72’). Els anglesos, que no havien donat senyals de vida, van estar a punt d’inquietar Suárez en una acció de mèrit defensiu de Muniesa, que va cobrir l’esquena de Juanpe (73’).

En l’últim quart d’hora, Unzué va fer entrar Lozano i Jofre –tots dos a la zona ofensiva–, i Iago va ser l’únic que va completar tot el partit. Marc Gual, sense manies, va provar un altre xut de lluny (75’) i va rematar una combinació amb Lozano (79’). Tanta insistència mereixia premi. I va arribar. Gual va recollir una pilota a l’àrea, va fer un control cap a dins i va rematar a la xarxa (81’). I tot el que no havia passat es va concentrar en la recta final. Només dos minuts va trigar el conjunt anglès a empatar, en una jugada ràpida que va resoldre Ryan Fraser (83’). I en plena bogeria, Juanpe, que ja ho havia provat en altres córners, va trobar el camí del gol i va tornar a situar en avantatge els blanc-i-vermells (86’). Andzouana i Marc Gual, omnipresent a l’àrea, encara van ser a temps de fer treballar més Boruc.

DIFERÈNCIA

El Bournemouth es va mostrar més rodat a la primera part però després va afluixar

BOGERIA AL FINAL

Pas endavant gironí, gol de Gual replicat pel rival i cop de cap de Juanpe a dins