Girona

Multitud, però amb absències

El Girona arriba a Manchester amb més futbolistes que en les anteriors estades, però amb presència nombrosa de futbolistes joves que ajuden el primer equip

A més de Doumbia, Carles Planas també es queda a La Vinya per lesió, i Èric Montes és descartat

N’hi ha més que en cap dels començaments de les anteriors estades a Manchester, sempre obertes a integrar noves incorporacions un cop concretats moviments, però el Girona que va començar ahir la segona fase de la preparació té encara uns quants buits per cobrir i interrogants per resoldre. El cos tècnic, encapçalat per Juan Carlos Unzué, s’ha endut 27 futbolistes, que completaran una setmana intensa d’activitat a les instal·lacions del Manchester City, l’aliat que fa quatre anys que cedeix un complex d’altíssim nivell per treballar en les millors condicions possibles. Amb diverses absències, ha ajudat a formar una convocatòria molt nombrosa la generosa presència de futbolistes que no tenen assegurat el lloc al primer equip, ni tan sols al club, perquè amb un filial tan avall és probable que s’hagin d’acabar buscant una sortida, si no és que convencen Unzué per quedar-se.

A les absències ja conegudes de Cristhian Stuani i Yassine Bounou, que tenen permís per no integrar-se a l’equip fins la setmana que ve perquè fan vacances, s’hi afegeix la pactada de Seydou Doumbia, que es quedarà a La Vinya fent treball individual –hi ha membres de l’estructura de treball del primer equip que tampoc han viatjat a Manchester– mentre el club i el futbolista miren d’arribar a una entesa. Tots dos tenen clar que la millor solució per a Doumbia –lligat amb dues temporades més de contracte– és lluny de Montilivi, però s’haurà de veure quina fórmula troben. Des que va tornar de vacances, l’ivorià ha treballat sempre al marge del grup.

Tampoc va viatjar a Manchester Carles Planas, per culpa d’una lesió que es va fer en el primer partit de pretemporada, ni Èric Montes. L’excapità del Peralada havia participat en els dos partits de pretemporada –també dissabte al vespre a l’estadi Olímpic–, però va quedar fora de la convocatòria per a l’estada. Entre els futbolistes que treballaran tota aquesta setmana a les instal·lacions del Manchester hi ha els sis fitxatges anunciats fins ara pel Girona: el porter Juan Carlos, el defensa Pablo Maffeo, els migcampistes Diamanka, Samu Saiz i Jairo Izquierdo i el davanter Marc Gual.

La satisfacció d’Unzué

Juan Carlos Unzué confia a allargar a Manchester la línia de treball que ha aplicat els primers dies com a entrenador del Girona, amb sessions a La Vinya. “He vist molt bona predisposició de tots els jugadors, tant dels joves com dels veterans. En aquest sentit, no tinc cap queixa. Hem treballat en molt bones condicions i amb molta tranquil·litat i espero fer-ho també a Manchester.” El navarrès té clar que el grup amb què treballa té molta joventut, però valora i agraeix el seu paper: “Tenim encara molta gent jove que ens ajuden que la pretemporada sigui la ideal per als jugadors que ja són més del primer equip, que hagin de jugar els minuts que toca en aquest moment, i els rendiments són de molt alt nivell.” Al Regne Unit, la rutina de treball es trencarà amb els amistosos al camp del Derby County, dijous, i contra el Leeds, dissabte.

BAIXES CANTADES

PORTERS
Juan Carlos Lugo José Suárez 3a temp. J. Morilla Sevilla C
DEFENSES
Alcalá 5a Juanpe 4a Muniesa 3a Maffeo cedit Stuttgart Aday 6a Mojica 4a Valery 2a Pedro Porro 2a Pau Resta juvenil Maxi Villa Peralada Iago López Peralada
MIGCAMPISTES
Granell 6a Borja García 5a Diamanka Numància Samu Sáiz Leeds Jairo Cadis Paik Peralada Andzouana Peralada Boselli Peralada Jofre Cherta Peralada
DAVANTERS
Marc Gual cedit Sevilla Choco Lozano 3a Kevin Soni Peralada Pachón Peralada

DUES PROVES

Ni Stuani ni Bounou són en el grup que s’estarà una setmana a casa del City
Els duels contra el Derby County (dijous) i el Leeds (dissabte) han de trencar la rutina
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)