Girona

Un maldecap per resoldre

El Girona necessita solucionar la sortida de Seydou Doumbia, que no és ni a l’estada de Manchester perquè no hi ha cap voluntat que formi part de la plantilla

El grau d’interès d’algun club hauria d’ajudar els gironins a abaratir una operació compromesa i costosa

Amb l’interrogant de Cristhian Stuani, que continua pertanyent al Girona –encara de vacances– tot i els cants de sirena de mig planeta, hi ha un cas tant o més preocupant a la davantera blanc-i-vermella. L’equip treballa a les instal·lacions del City sense Seydou Doumbia, apartat i assenyalat. Fitxat amb sou d’estrella l’estiu passat, el davanter ivorià ha ofert un rendiment molt decebedor en la temporada del descens, i ni ell ni el club s’imaginen allargar la relació a segona A. Trencar-la, però, costarà. El Girona ha pres una decisió ben poc habitual els últims anys –tenir un jugador al marge del grup– amb la intenció de resoldre la marxa del davanter, una de les necessitats més evidents i més compromeses de l’estiu.

Cercant acord a mig camí

Amb dues temporades més de contracte i un sou milionari, el Girona confia a no haver d’assumir les quantitats que correspondrien al davanter fins que acabi el seu lligam a Montilivi. El paper de Doumbia en la seva primera experiència a la lliga espanyola no és precisament cap reclam, però l’ivorià espera que el currículum l’ajudi a captar l’atenció de clubs de lligues com la turca i la russa, des d’on ja ha arribat alguna mostra d’inte-rès. Si Doumbia és capaç d’assegurar-se un bon contracte en algun altre club, el Girona tindrà més possibilitats d’entendre’s amb el futbolista. Costa d’imaginar que algun club es mostri disposat a igualar el salari que té firmat a Montilivi, i encara més que s’avingui a negociar un traspàs, però sempre serà més fàcil al Girona alliberar el futbolista si té una destinació clara i definida. Si la resolució no arriba via carta de llibertat i és a partir d’una entesa amb un altre club, una fórmula possible i cada cop més estesa en el futbol professional és la cessió amb una clàusula de compra a final de temporada.

Reintegrar-lo, difícil

Seydou Doumbia va rebre permís per no participar en l’arrencada de pretemporada de l’equip, va treballar al marge del grup quan va arribar a Girona i s’ha quedat a La Vinya –també hi és Carles Planas, perquè està lesionat– ara que l’equip s’ha instal·lat a Manchester. Si les negociacions per trobar una sortida s’estanquessin, tampoc s’hauria de descartar que Doumbia s’acabés reintegrant als entrenaments, tot i que és el menys probable i el menys desitjat per totes les parts.

LLIGAT FINS AL 2021

El club confia a no haver d’assumir la quantitat dels dos cursos de contracte firmats

LA XIFRA

2
gols
en la lliga i un altre en la copa amb la samarreta del Girona ha fet Doumbia en tota una temporada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)