Girona

Casos particulars

Al marge. Kayode es va entrenar sol abans d’anar al Xakhtar i Sandaza va rebre permís per no començar la pretemporada, poc abans de ser cedit

Tenir futbolistes amb contracte apartats de la dinàmica del grup no és nou a Montilivi, tot i que els últims anys ha passat en casos comptats. Fa un any i mig, Larry Kayode va estar un mes entrenant-se tot sol perquè, un cop frustrada la marxa a l’Amiens en el mercat d’hivern, va trigar a trobar lloc, al Xakhtar Donetsk. El nigerià, que volia canviar d’aires després de tenir molt poca participació en la primera volta, ja havia demorat molt el seu retorn a Montilivi després de les vacances de Nadal, teòricament amb problemes burocràtics.

Com va fer amb Doumbia en l’arrencada de l’equip d’Unzué, l’estiu de l’ascens a primera el Girona va donar permís a Fran Sandaza per no començar la pretemporada. El davanter sabia que el club no comptava amb ell. A diferència de Doumbia, però, Sandaza va trigar ben pocs dies a trobar destinació –l’Al-Alhi del Qatar– i va evitar al club el maldecap de decidir si el feia entrenar-se sol o no. L’experiència a Doha va ser nefasta per al davanter, que va cancel·lar la cessió al cap de mig any, abans d’anar-se’n al Qingdao Huanghai, un cop rescindit ja el contracte amb el Girona.

El mateix estiu de l’ascens, Kiko Olivas va saber de seguida que el Girona li volia rescindir el contracte, però va participar amb tota normalitat en la pretemporada de l’equip. L’andalús no només va anar a l’estada a Manchester, sinó que va acumular molts minuts durant els amistosos, abans de fitxar pel Valladolid.

Deu en una temporada

El Girona va acumular molts més casos de jugadors apartats i rescissions cares en els seus primers anys a la LFP. Sobretot en la segona temporada a segona A, ara fa deu anys. L’estiu es va tancar amb sis rescissions –Rafa Ponzo, Raúl Martín, Paco Esteban, Arnal, Eloi i Jaume Duran– a més de la rectificació amb Migue, a qui d’entrada havien donat vacances extres perquè el volien descartar. Els contractes trencats no es van limitar a l’estiu, perquè a meitat de temporada el club va comunicar a Gabri, Rangel, Hèctor Simon i Alberto Manga que no hi comptava.

MÉS HABITUAL

El segon estiu a segona A, fa deu anys, va ser un no parar de jugadors apartats del grup
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)