Girona

Ignasi Miquel reforça l’eix

El Girona incorpora el central de Corbera de Llobregat Ignasi Miquel fins al 30 de juny en qualitat de cedit pel Getafe

Amb experiència a segona A i a primera, el defensa arriba per disputar un lloc amb Alcalá, Juanpe i Muniesa, els centrals actuals

El Girona va anunciar ahir la incorporació d’Ignasi Miquel fins al 30 de juny en qualitat de cedit pel Getafe. El club de Montilivi, que tindrà una opció de compra, engreixa així el nombre d’efectius per a una posició que només comptava amb tres futbolistes purs com Pedro Alcalá, Juanpe i Muniesa, tot i que aquest podria sortir. El nou futbolista del Girona, amb experiència a primera amb el Getafe i el Màlaga, però també a segona A, amb el Lugo i la Ponferradina, aportarà múscul, físic i contundència a l’eix d’una defensa que el tècnic Juan Carlos Unzué encara no té clar si serà de tres components o només de dos. De fet, la intenció del navarrès de combinar i dominar diferents dibuixos tàctics obliga la direcció esportiva a planificar una plantilla amb, com a mínim, quatre centrals de garanties per poder afrontar les inclemències que puguin aparèixer en forma de sanció o, fins i tot, de lesió.

Ignasi Miquel és un central expeditiu, ràpid al tall, a l’anticipació i, sobretot, amb un físic potent que li permet ser dur i anar bé en el joc aeri. Nascut a Corbera de Llobregat el 1992, el defensa es va formar en el futbol de base de l’Espanyol, del Barça, del Cornellà i de l’Arsenal, club que el va fitxar encara en edat de juvenil. Amb l’equip anglès, Ignasi Miquel va arribar a debutar en la Premier League el curs 2011/12, a part de disputar partits de copa i, fins i tot, un de la Champions League al camp de l’Olympiacòs. Tot i que semblava que la carrera del català havia de ser de constant creixement, una cessió poc profitosa al Leicester –va baixar– i un posterior traspàs nefast al Norwich van posar fi precipitadament amb la seva carrera a Anglaterra.

Bon paper a segona A

Amb les maletes fetes de tornada, la temporada 2015/16, Ignasi Miquel va fitxar per la Ponferradina, equip amb el qual es va convertir en un fix a la defensa, completant bones actuacions tot i el descens dels d’El Bierzo –25 partits de lliga i dos de copa–. El curs següent, el corberenc va incorporar-se al Lugo per fer un salt més en el seu rendiment i consolidar-se com un dels centrals a tenir en compte a plata –33 partits i dues dianes–. De fet, la segona campanya amb els gallecs va ser incompleta, ja que el Màlaga, de primera divisió, va trucar a la porta del jugador per fitxar-lo el mes de desembre per substituir un jugador lesionat de gravetat.

Pas breu per primera

Ja al desembre, el Màlaga transitava per la part baixa de la taula i lluitava per una permanència que va ser gairebé impossible. Tot i disputar vint dels vint-i-dos últims partits de lliga –se’n va perdre només dos per sanció–, Miquel no va poder evitar un nou descens per al seu equip, un fet que tot i la seva recent incorporació al conjunt andalús per uns 500.000 euros, el va mantenir en el tren de la màxima categoria quan el Getafe el va contractar per 5 milions d’euros.

El desemborsament del conjunt madrileny no es va traduir amb oportunitats i minuts de joc per a Ignasi Miquel, que després de jugar només set partits de lliga i tres de copa (587 minuts) ha decidit tornar a baixar un esglaó per rellançar la seva carrera. Amb el Girona, que s’ha fixat l’objectiu de tornar a primera al més aviat possible, el del Llobregat intentarà firmar una nova campanya que pugui fer possible un altre salt a primera.

Xavier Etxeita, la primera opció del Girona per reforçar l’eix, finalment va fitxar ahir precisament pel Getafe, que cedeix Ignasi Miquel en una bona maniobra per a totes les parts. El futbolista, que serà presentat avui mateix a l’estadi de Montilivi (a les 16 h) ja va participar en l’entrenament de l’equip ahir a la tarda i aterra en plena forma després d’estar entrenant-se tota la pretemporada amb el Getafe i de participar en diversos amistosos amb l’equip dirigit per José Bordalás.

LA FITXA

Ignasi Miquel Pons
Corbera de Llobregat (Barcelona) 28-09-1992 (26 anys) Posició: central Alçada: 1,88 m Pes: 82
Etapa de formació
Espanyol, Barça, Cornellà i Arsenal
Etapa de sènior
10/11
Arsenal (Premier) 2 p.
11/12
Arsenal (Premier) 8 p.
12/13
Arsenal (Premier) 3 p.
13/14
Leicester City (Championship) 12 p.
14/15
Norwich (Championship) 2 p.
15/16
Ponferradina (2a A) 27 p.
16/17
Lugo (2a divisió A) 33 p. 2 g.
17/18
Lugo (2a divisió A) 17 p. 1 g.
17/18
Màlaga (1a divisió) 20 p.
18/19
Getafe (1a divisió) 10 p.
19/20
Girona (2a divisió A) ?
DEBUT A PRIMERA:
El 21 de desembre del 2017, en un Alavés-Màlaga (1-0), va jugar 90 minuts. (27 partits a 1a en total)
DEBUT A 2a DIVISIÓ A:
El 23 d’agost del 2015, en un Ponferradina-Elx (2-0), va jugar 90 minuts (72 partits a 2a A en total)
PALMARÈS:
Europeu sub-19 de Romania (2011), Championship (2013/14), Community Shield (2014/15)

Santi Bueno, un altre central a punt d’arribar

Tot i l’arribada d’Ignasi Miquel, la possible marxa de Marc Muniesa tornaria a debilitar la posició a l’eix central sigui quin sigui el sistema que fa servir finalment Unzué. És per això que la direcció esportiva del club comandada per Quique Cárcel ja té un nou central a punt d’arribar i l’escollit és un vell conegut com Santi Bueno, que ha jugat l’últim curs i mig en el Peralada en qualitat de cedit pel Barça. L’uruguaià va rescindir dilluns el seu contracte, tot i que el conjunt blaugrana havia exercit el dret de renovació que tenia sobre ell abans d’acabar la campanya passada. El Girona no va exercir, en canvi, l’opció de compra que tenia pel defensa, però ara que es troba sense equip, els blanc-i-vermells haurien tirat l’ham sobre ell perquè sigui un dels quatre o cinc centrals que tindrà la primera plantilla. Santi Bueno va disputar dotze dels quinze partits possibles quan va arribar al filial del Girona el gener de 2018 i 29 enfrontaments durant tota la temporada passada (2.593 minuts).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)