Girona

“Té una esquerra diferencial”

Narcís Julià. El tècnic gironí, quan estava integrat a l’àrea esportiva del Barça amb Zubizarreta i Valentín, es va endur Gumbau al club blaugrana el 2014 per incorporar-lo al filial. “Que un gironí torni al Girona, això sempre és un plus”, diu

“Més que un mig centre, buscàvem un interior esquerre que s’adaptés al sistema del Barça. Vam apostar per Gumbau i de seguida s’hi va aclimatar perquè és un jugador intel·ligent que responia a les característiques que necessitàvem: que pensés ràpid i jugués a pocs tocs.” Narcís Julià, que al Girona ha estat jugador, entrenador i director esportiu, va ser qui va portar Gumbau al Barça l’estiu del 2014 quan integrava l’àrea esportiva blaugrana amb Zubizarreta i Valentín. “Té una esquerra diferencial. Li corre molt la pilota, té molt bon desplaçament en curt i en llarg i un xut a porteria potent i precís”, va afegir-hi.

Narcís Julià no creu que Gumbau sigui un cromo repetit tenint el Girona Granell. “Poden tenir característiques comunes, però crec també que es poden complementar. Gumbau ha anat millorant els conceptes defensius i recordo que al Barça B alguna vegada va jugar fins i tot de central.” Julià també considera que el seu pas per primera –amb el Barça hi va debutar, però amb el Leganés s’hi ha consolidat– l’ha ajudat a madurar. “Ha anat agafant ofici. Li veig encaix en el mig centre, sobretot si té al costat un jugador que faci feina, tot i que també ha evolucionat en aspectes de posicionament i de recuperació.” També considera important el reforç per un tema d’identitat: “Ara que se n’ha anat Pere Pons, que arribi un altre gironí és molt positiu.”

EL PROTAGONISTA

Ha anat millorant els conceptes defensius i en atac dona molta velocitat a la pilota i té un xut potent i precís
És un plus que un gironí com ell torni al Girona per un tema d’identitat. I el procés d’adaptació serà immediat
Narcís Julià
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)