Girona

Bueno, de llarga durada

Fins al 2024. El Girona incorpora l’exjugador del Peralada, que arriba lliure a Montilivi després de rescindir fa pocs dies el contracte amb el Barça

Després de veure’l molt de prop els dos últims cursos al filial (Santi Bueno va acumular 43 partits amb el Peralada a segona B), el Girona va decidir moure fitxa i incorporar el central uruguaià, que arriba lliure a Montilivi una vegada el Barça va decidir rescindir-li un contracte que tot just li havia prorrogat pocs mesos abans.

La jugada, al Girona, li ha sortit bé, perquè el club de Montilivi va decidir no exercir una opció de compra sobre Bueno i el futbolista ara arriba sense cost (quan el Barça el va fitxar el 2017 del Peñarol va pagar un milió de traspàs). “El club ha apostat per mi pels pròxims cinc anys i és un fet per estar-ne orgullós. M’aporta tranquil·litat i confirma la bona feina feta durant el temps que he estat al Peralada”, va dir el futbolista, que es defineix així: “M’agrada el joc aeri i m’agrada sortir amb la pilota jugada. Soc agressiu, com solem ser tots els uruguaians. De fet, que hi hagi Stuani també és un aspecte important per a mi ja que sempre m’ha ajudat i ha tingut consells savis des que soc al club.”

Bueno veurà complert el seu objectiu de jugar a segona A. I és que, tot i pertànyer a la plantilla del Barça B que la temporada 2017/18 va competir a divisió de plata, el central de l’Uruguai no va arribar a disputar ni un sol enfrontament amb els blaugrana (va anar dues vegades convocat): “Jugar a segona A és molt important. Vaig pertànyer al Barça B quan estava a la categoria però no hi vaig poder debutar. En tinc moltes ganes i arribo amb molt de compromís.”

Fins al 2024

El més cridaner del nou reforç és la durada del nou contracte: cinc anys. El Girona veu en el futbolista –la temporada passada va fer molts entrenaments amb el primer equip a les ordres d’Eusebio– un jugador de futur i tot indica que també l’ha blindat amb una clàusula de rescissió alta. Santi Bueno passa a ser competència a l’eix per a Juanpe, Alcalá i Ignasi Miquel després de la marxa de Muniesa, però l’eix no està ni de bon tros tancat i Quique Cárcel encara ha d’apuntalar aquesta demarcació amb una última incorporació. Un dels noms que hi ha sobre la taula és el de Jonas Ramalho, que ara està sense equip tot i que ha tingut diverses ofertes de segona A, entre les quals la del Saragossa.

JOVENTUT I ALÇADA

L’uruguaià, de 20 anys i 1,86 m, aterra a plata després de dos cursos a segona B

EIX PER TANCAR

És el quart central del primer equip, però el Girona en busca un altre i pensa en Ramalho

EL PROTAGONISTA

M’agrada el joc aeri i sortir amb la pilota jugada. Soc agressiu com solem ser tots els uruguaians
Santi Bueno
defensa del girona
L’adaptació serà més fàcil que en qualsevol altre club pel fet de conèixer molts companys, ja que hi he entrenat
Santi Bueno
Montevideo (Uruguai) 9-11-1998 (20 anys) Posició: central Alçada: 1,86 m Pes: 71
Etapa de formació
Peñarol i Barça juvenil
Etapa de sènior
17/18
Peralada (2a B) 12 p. 1 g.
18/19
Peralada (2a B) 29 p. 2 g.
19/20
Girona (2a A) ?
INTERNACIONALITATS:
Va anar convocat amb la selecció de l’Uruguai en les categories sub-15, sub-17, sub-19 i sub-20.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)