Girona

La permanència en l’elit

Deu de dotze. Més del 80% dels futbolistes que van baixar amb el Girona a segona A i que s’han acabat desvinculant de l’equip de Montilivi continuen jugant a la màxima categoria

Qui baixa de categoria és l’equip, però no pas els futbolistes que han fet baixar aquest equip. I la prova és que dels dotze jugadors del Girona que van plorar el descens a segona divisió A i que han acabat sortint de Montilivi deu continuaran jugant en la màxima divisió. Cinc es mantenen a la primera espanyola, tres han anat a la Premier i les dues darreres sortides (Marc Muniesa i Carles Planas, que deixarà el club de manera imminent) ho faran en la principal categoria de Qatar i de Xipre, respectivament. I aquest percentatge de jugadors que han trobat aixopluc en l’elit encara pujarà perquè Doumbia també acabarà possiblement a primera, tot i que no ho farà en una lliga capdavantera (els seus dos darrers anys a l’Sporting de Lisboa i al Girona el descarten, llevat que el nivell dels scoutings sigui molt deficient). L’èxode de jugadors que han tingut continuïtat en l’elit hauria pogut ser més gran si Granell hagués acceptat les propostes que li han arribat de primera. I encara hi ha risc en la situació de Stuani, que té a sobre la taula ofertes per marxar de clubs que també estan disposats a pagar al Girona els set milions de clàusula.

Douglas, golejador

Mentre el Girona debutava dissabte contra l’Sporting, la majoria dels futbolistes que van sortir de Montilivi tenien ulls per al seu actual equip. Qui més va brillar el cap de setmana va ser Douglas Luiz, amb un golàs a la Premier –al Girona no en va fer ni un en dos cursos– que no va servir perquè l’Aston Villa guanyés el Bournemouth (rival del Girona en la pretemporada, amb victòria dels d’Unzué, 1-2). Roberts està tenint en l’inici de curs al Norwich un paper similar al que tenia al Girona (banqueta) i Aleix és possible que acabi sortint del City.

Dels cinc que es mantenen en la primera divisió espanyola, els únics que van tenir minuts en el debut van ser Carnero (Getafe) i Pere Pons (Alavés). Una lesió va impedir a Portu debutar amb la Real Sociedad, Porro va veure el triomf del Valladolid des de la banqueta i Bernardo va caure de la convocatòria de l’Espanyol.

Gorka Iraizoz
SENSE EQUIP
Pendent
El primer fitxatge del Girona a primera divisió va acabar aquest estiu els dos anys de contracte que tenia i va quedar lliure al juny. Ha estat a l’òrbita del Mirandés, però no té equip i, a 38 anys, podria acabar penjant els guants.
Pere Pons
ALAVÉS 1a divisió
24 minuts
El de Sant Martí Vell no va començar la temporada a l’Alavés com a titular, però va ser el primer recurs que va utilitzar Asier Garitano per intentar conservar l’1-0 de Joselu (37’). Pere Pons va rellevar el capità Manu Garcia.
Raúl García Carnero
GETAFE 1a divisió
45 minuts al Wanda
El lateral va arribar al mercat d’hivern al Girona sense voler cap vinculació fins més enllà del 30 de juny perquè estava compromès amb el Getafe per tres cursos. Aquest cap de setmana va tenir els primers minuts al Wanda, on va jugar la segona part.
Aleix Garcia
MANCHESTER CITY Premier
No convocat
Ha fet la pretemporada i continua entrenant-se a les ordres de Pep Guardiola, però el tècnic no l’ha convocat en cap dels dos primers partits. El més probable és que acabi sortint cedit una altra vegada i, de moment, ha jugat amb l’equip filial.
Bernardo Espinosa
ESPANYOL 1a divisió
No convocat
El colombià, que ha arribat a l’Espanyol en qualitat de cedit pel Girona, es va quedar fora de la convocatòria en el primer partit de lliga, contra el Sevilla. Gallego va optar per la parella Lluís-Naldo i en el tram final va fer sortir el darrer reforç, Calero.
Douglas Luiz
ASTON VILLA Premier
Titular i golejador
El brasiler, pel qual l’Aston Villa va pagar 17 milions al Manchester City, va estrenar titularitat amb un gran gol des de fora de l’àrea contra el Bournemouth, que no va servir per sumar cap punt (1-2). En dos cursos al Girona, Douglas no va veure porteria.
Pedro Porro
VALLADOLID 1a divisió
Convocat
El futbolista comprat pel Manchester City al Girona i cedit al Valladolid va veure el triomf del seu equip al camp del Betis des de la banqueta. L’extremeny va anar convocat, però no va ser l’elegit en cap dels tres canvis que va fer Sergio González.
Patrick Roberts
NORWICH Premier
Suplent
El Norwich va assolir el primer triomf del curs en la segona jornada (3-1 contra el Newcastle) i Patrick Roberts va ser suplent, però no va jugar cap minut. El mateix li va passar en el primer partit de lliga, al camp del Liverpool (4-1).
Carles Planas
AEK LARNAKA 1a divisió Xipre
En trànsit
Mentre el Girona s’enfrontava a l’Sporting, Planas va estar a la llotja al costat dels lesionats i no convocats. Ahir es va saber que sortirà i que la seva destinació serà l’AEK de Larnaka de Xipre, al qual s’incorporarà les pròximes hores si supera la revisió mèdica.
Seydou Doumbia
SENSE EQUIP
Pendent
L’ivorià va deixar el Girona perdonant els dos anys de contracte que tenia a Montilivi, segons va comunicar el club, i està negociant el seu futur. El punta, de 31 anys, enllaça dos anys pèssims i probablement hagi d’acabar en una lliga de segona fila.
Marc Muniesa
AL-ARABI 1a divisió Qatar
Firmat
El lloretenc no va entrar en la llista de convocats per Unzué per a l’estrena de lliga del Girona, cosa lògica tenint en compte que el traspàs a l’Al-Arabi estava fet. De fet, dilluns va passar revisió mèdica i va signar el nou contracte.
Cristian Portu
REAL SOCIEDAD 1a divisió
Lesionat
El traspàs més car de la història del Girona (la Real Sociedad va pagar 10 milions pel murcià) no s’ha pogut estrenar a primera amb l’equip de Donostia. Una lesió al soli li va impedir jugar contra l’equip on es va formar, el València.

NINGÚ EN L’ONZE

Dels cinc exjugadors que juguen a primera, sols Carnero i Pere Pons van jugar
Amb 38 anys, el porter és més a prop de penjar els guants que de continuar en actiu

GORKA IRAIZOZ

S’ha estrenat com a golejador a la Premier després de dos cursos de sequera al Girona
L’ivorià busca un equip de primera, tot i que no aterrarà a cap lliga capdavantera

Part del cos tècnic, sense equip

Eusebio Sacristán veu el futbol des de casa. El tècnic de la Seca, que va renunciar a l’any que li quedava de contracte després de no assolir l’objectiu de la permanència, no ha trobat cap banqueta durant l’estiu, tot i que durant el mes de juliol el seu nom va aparèixer entre d’altres com a candidat per agafar la direcció de la selecció tailandesa. Juntament amb Eusebio s’han quedat sense equip els seus ajudants, Juan Carlos Andrés i Onésimo Sánchez. L’exfutbolista del Barça i del Valladolid, però, està fent de comentarista tècnic a Gol. Del cos tècnic d’Eusebio, l’entrenador de porters Omar Harrak i Aitor Unzué (fill de l’entrenador) continuen en el Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)