Girona

Què està passant a Montilivi?

El Girona ha guanyat només tres partits dels últims 25 que ha disputat en la lliga com a local

Després de sumar un sol punt dels sis primers en joc en el retorn a segona A, l’equip blanc-i-vermell afronta dos duels consecutius a casa

Si bé per a molts equips jugar a casa és una garantia d’èxit perquè solen oferir una bona versió davant els seus aficionats gràcies a l’exigència de la graderia, últimament per al Girona els enfrontaments com a local s’han convertit en un viacrucis. L’equip blanc-i-vermell ha aconseguit només tres victòries en l’última sèrie de 25 partits al seu estadi, uns números nefastos que van impedir primer a l’equip dirigit per Pablo Machín acabar de lluitar amb possibilitats d’èxit per accedir a l’Europa League al final del primer curs a la màxima categoria. Durant el curs passat, la mala trajectòria a casa va ser un dels principals arguments pels quals la plantilla dirigida per Eusebio Sacristán va acabar descendint a segona A i, enguany, l’únic partit disputat com a local va privar d’una estrena victoriosa el nou projecte comandat per Juan Carlos Unzué.

Catorze derrotes

La sèrie dels últims 25 partits de lliga a Montilivi que ha traçat el Girona fa basarda. En aquests enfrontaments, els gironins han perdut en catorze ocasions. Amb Pablo Machín, les darreres quatre jornades com a locals van acabar en derrota i amb l’equip mantenint el desavantatge en el marcador –en l’empat anterior contra el Llevant, els gironins sí que es van avançar, però no van mantenir el resultat favorable.

De totes les ensopegades dels blanc-i-vermells, van fer força mal les que es produïen després d’avançar-se. Si bé el curs passat contra el Madrid un gol de Borja García va avançar l’equip, dos penals i la qualitat dels blancs van capgirar el marcador (1-4). En els altres dos partits en què els gironins van començar marcant i van acabar derrotats la sensació va ser de més abatiment.

El Girona afrontava el duel contra l’Athletic Club havent vençut el Leganés (0-2), després d’una aturada en la lliga a causa dels partits programats per les seleccions i amb un coixí de nou punts respecte al descens. El fet de deixar sentenciada la permanència no va ser suficient per als jugadors, que tot i avançar-se amb un gol de Stuani van veure com els bascos remuntaven en la segona part i el descens s’acostava als sis punts.

L’altre duel que va acabar amb derrota per al Girona tot i haver començat amb avantatge va ser l’últim a casa contra el Llevant, un partit a vida o mort que va deixar els gironins enterrats. Stuani novament va avançar l’equip, però un minut després Morales va empatar. Al final, Bardhi va fer l’1-2 definitiu que va enviar virtualment els blanc-i-vermells a segona A.

La temporada passada la desesperació es va apoderar dels aficionats blanc-i-vermells, sobretot en el segon tram del curs. Dues de les tres victòries en tot el campionat, i en tota la sèrie de 25, van arribar en els sis primers partits a casa –contra el Celta en la jornada 4 i el Rayo en la jornada 10–, mentre que la darrera es va fer esperar fins al penúltim matx a Montilivi, contra el Sevilla (1-0), ja amb l’equip amb l’aigua al coll i iniciant la jornada en posicions de descens directe.

Aquest curs, amb l’objectiu ambiciós de tornar a primera, l’estrena en la lliga es va saldar amb un empat amb sensacions dolces contra l’Sporting. El VAR, que va ajudar l’àrbitre a expulsar Damián Pérez, i les intervencions del porter Juan Carlos, van evitar mals majors. Ara, l’equip dirigit per Juan Carlos Unzué, que ha sumat un sol punt dels primers sis possibles, afronta dos duels consecutius a Montilivi, contra el Màlaga (diumenge 1 de setembre a les 19 hores) i contra el Rayo (diumenge 8 de setembre a les 16 hores), dues proves que podrien situar l’equip en les posicions preferents en cas de victòria o, per contra, signar un inici dubtós que generaria nerviosisme en l’entorn.

Els aficionats ben segur que continuaran responent a la crida, i és que, a l’èxit del procés de renovació dels abonaments, s’hi va afegir la gran entrada en l’estrena (8.183) en una jornada en ple agost.

Curs 2008/09
Victòries 9
Empats 8
Derrotes 4
Curs 2009/10
Victòries 8
Empats 6
Derrotes 7
Curs 2010/11
Victòries 11
Empats 6
Derrotes 4
Curs 2011/12
Victòries 9
Empats 8
Derrotes 4
Curs 2012/13
Victòries 15
Empats 3
Derrotes 3
Curs 2013/14
Victòries 7
Empats 10
Derrotes 4
Curs 2014/15
Victòries 11
Empats 7
Derrotes 3
Curs 2015/16
Victòries 9
Empats 8
Derrotes 4
Curs 2016/17
Victòries 12
Empats 6
Derrotes 3
Curs 2017/18
Victòries 8
Empats 3
Derrotes 8
Curs 2018/19
Victòries 3
Empats 6
Derrotes 10

CURS 2017/18

Sumar un punt de 15 possibles va apartar el Girona de la lluita per entrar a Europa

CURS 2018/19

Amb només tres triomfs, el mal bagatge a casa va ser una de les raons del descens

CURS 2019/20

L’ambiciós nou projecte per tornar a primera va començar amb un insuls empat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)