3a divisió FEF

Una lliga amb més incògnites que certeses

3a divisió. El paper del Reus, l’arribada de cinc equips nous i la resposta de projectes faraònics que no responen són els principals al·licients

Amb el 25% d’equips nous a la lliga, la incògnita sobre què passarà amb el Reus i la pressa, sostinguda des de fa temporades, de grans equips que volen pujar de categoria. El grup cinquè de tercera divisió comença amb un ventall d’interrogants impossible de respondre per la mateixa naturalesa de la lliga i pels condicionants que l’envolten just abans de començar.

Sense el Prat i el Llagostera, la càrrega d’equips favorits per pujar de categoria és més accessible per a un grup de clubs que fa temporades que busquen l’ascens i que s’han desgastat en la seva recerca. L’Hospitalet, el Sant Andreu i el Terrassa són sospitosos habituals en una lluita que accepta equips que darrerament han fet una passa enrere, com ara l’Europa, el Vilafranca i la Pobla de Mafumet. Cada temporada, això sí, s’hi fa un lloc un equip cridat a la permanència i que espanta els grans. El curs passat va ser l’Horta, que ha hagut de reformular la plantilla de dalt a baix malgrat que ha pogut mantenir Nacho Castro (no va trobar una oferta professional tot i quedar-se a prop) a la banqueta.

La salvació

La lluita per la salvació, doncs, queda molt oberta, en bona part perquè hi ha cinc equips que participaran a la lliga i que el curs passat eren en una altra categoria. Els dos descendits de segona B, el Reus –si juga– i el Peralada, són candidats primer a la salvació pels canvis institucionals, mentre que els pujats des de la primera catalana hauran d’experimentar l’impacte que comporta haver de competir contra els millors jugadors amateurs del país.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)