Girona

Un golejador de llegenda

Quaranta gols en dues temporades. Aquest és el bagatge de Stuani a primera divisió vestint la samarreta del Girona. La xifra, una autèntica animalada, parla per si sola i és a l’abast de molt pocs, poquíssims. De fet, només tres futbolistes han arribat a aquests números els dos darrers cursos. Dos juguen al Barça i són cracs mundials: Leo Messi (70) i Luis Suárez (46); l’altre és Iago Aspas (42), del Celta, un altre fora de sèrie. Stuani, doncs, s’ha posat al nivell de les estrelles, dels millors del planeta, amb un rendiment sostingut i acreditat, i tot i això, seguirà al Girona, a segona A, per continuar sent el puntal de l’equip, l’emblema, el referent, la bandera que ha estat durant aquestes dues temporades, des que hi va aterrar l’estiu del 2017.

Des d’aleshores, l’ariet ha estat la punta de llança sobre la gespa i el líder espiritual del conjunt blanc-i-vermell. En el primer curs (2017/2018), el del debut a la màxima categoria del Girona amb Pablo Machín a la banqueta, el 7 va trobar aviat l’ecosistema ideal per a les seves condicions, i va ser el finalitzador d’una proposta futbolística en què l’arribada per banda i la centrada a l’àrea eren a l’ordre del dia. L’uruguaià va acabar la campanya amb 21 dianes en 33 partits que van servir al Girona per salvar-se còmodament i, fins i tot, pensar en Europa durant unes jornades.

En el segon curs, el passat (2018/19), va canviar l’entrenador –va arribar Eusebio–, també la idea, però no Stuani, que va continuar implacable i va fer 19 dianes en 32 partits. No n’hi va haver prou i el Girona va protagonitzar un descens que va resultar un fet extraordinari; i és que en els 80 anys d’història de la primera divisió espanyola, només cinc equips havien perdut la categoria tenint un futbolista que fes 19 o més gols en la lliga. Malgrat tot, els registres golejadors del davanter han quedat per a la llegenda del club blanc-i-vermell, ja que amb els 40 és el màxim artiller històric de l’entitat en el futbol professional, al davant de Jandro Castro (36) i Felipe Sanchón (35). I és que l’impacte de Stuani en el Girona és colossal; en la lliga, marca cada 137 minuts i ha anotat gairebé la meitat dels gols de l’equip (46%).

Tot i això, la figura de Stuani va més enllà del gol. El charrúa ha transcendit i s’ha guanyat el vestidor i l’afició amb el seu lideratge i compromís. En els moments més delicats sempre ha fet un pas endavant, bé donant la cara públicament o jugant-se el físic com en la final del curs passat contra el Llevant a Montilivi, quan arrossegava una lesió muscular i es va infiltrar per poder jugar i, naturalment, marcar.

40
dianes
ha fet amb el Girona. És el màxim golejador històric del club en el futbol professional.
137
minuts
triga a marcar un gol amb la samarreta del Girona. Gairebé una diana cada partit i mig.
46%
dels gols
del Girona a primera són obra seva; 40 dels 87 anotats per tot l’equip en dos cursos.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)