Girona

Stuani diu sí

El Girona aconsegueix tallar la incertesa sobre la continuïtat de l’uruguaià i li prorroga una temporada més el contracte

El davanter, temptat per clubs d’arreu del món, accepta el repte de liderar l’equip que vol recuperar el lloc perdut a primera

El Girona ha aconseguit fer realitat un desig que costava d’imaginar quan l’equip va perdre, amb una nefasta recta final de lliga, el privilegi de competir a primera divisió. Mirar de convèncer Cristhian Stuani era molt agosarat, després dels 40 gols en dues temporades amb què havia enlluernat, però el club se n’ha acabat sortint.

Tot i els cants de sirena de clubs d’arreu del món, molts oferint-li sous generosos i alguns fins i tot disposats a pagar la clàusula de rescissió de set milions d’euros, Stuani no s’ha mogut. Hi ha posat incertesa i neguit, però ha acabat donant el sí al Girona. El club fa un esforç molt considerable per assegurar-se la continuïtat de l’home que ha de liderar l’ambiciós retorn a primera. Tot just quatre dies abans de tancar-se un mercat d’estiu que s’estava començant a fer etern a les oficines de Montilivi, el Girona va anunciar que segellava la continuïtat de Stuani, amb un contracte que se li prorroga per una temporada més, fins al juny del 2023. El futbolista, que farà 33 anys a l’octubre, en tindrà 36 quan acabi el vincle que aquesta tarda es presentarà de manera oficial a Montilivi.

“Encara queden uns dies de mercat. No preveig gaires canvis, però encara poden passar coses. I esperem que el mercat es tanqui amb una idea bastant pròxima a la que teníem”, explicava Quique Cárcel al migdia, hores abans de l’anunci de la continuïtat. El Girona havia manifestat des del primer dia la voluntat de seduir Stuani, però també assumia que no seria fàcil, per més esforç econòmic que fes. Després d’una trajectòria destacada, de sorprendre tothom amb 21 gols la temporada 2017/18 i de tornar-hi amb 19 més malgrat el descens, a l’uruguaià se l’havia de convèncer de jugar a segona A. Si algun equip potent de primera hagués fet el pas per endur-se’l, el Girona encara ho hauria tingut més difícil. De propostes, n’hi ha hagut. Però Stuani sempre ha mantingut que tant ell com la seva família es trobaven molt bé a Girona, i les setmanes van anar passant sense que les amenaces de marxa acabessin en res.

L’estiu s’ha fet llarg. Stuani es va integrar amb retard a l’activitat de pretemporada perquè havia acabat tard el curs anterior –havia participat amb la selecció en la copa Amèrica– i no va participar en l’estada a Manchester. De fet, en tota la pretemporada, només va jugar en l’assaig general contra l’Osca, vuit dies abans de l’arrencada en la lliga. L’absència en els dos primers compromisos oficials era obligada, per uns problemes musculars que ha anat superant, tot i que el patiment dels aficionats per por de perdre’l no cessava. Fins que ha dit que es queda. “Accepto aquest desafiament amb molt d’orgull”, va expressar ahir al vespre a les xarxes socials Stuani.

La continuïtat de Cristhian Stuani acaba de confirmar el Girona com a candidat indiscutible a l’ascens a primera divisió. El club ha anat fent incorporacions de molt nivell sobretot a la segona línia ofensiva i tindrà a la punta d’atac el líder que tots voldrien.

UN ANY MÉS

El jugador, que farà 33 anys a l’octubre, queda lligat a Montilivi fins al 2023

EL NEGUIT

L’estiu ha estat llarg, amb clubs disposats a pagar la clàusula de rescissió

SENSE EXCUSA

La continuïtat del punta corrobora la condició de favorit claríssim del Girona

Avui, presentació oberta a Montilivi

X.M.

Cristhian Stuani s’ha perdut els dos primers partits de lliga, en què ni tan sols ha estat convocat, per culpa d’uns problemes musculars. L’uruguaià, però, té molts números de reaparèixer diumenge, en el partit contra el Màlaga, si més no per formar part de la convocatòria. Stuani va participar amb normalitat en l’entrenament que va fer ahir el Girona a La Vinya del PGA. Si no hi ha cap entrebanc en el procés de recuperació, Stuani tindrà l’oportunitat de tornar a jugar davant l’afició blanc-i-vermella, amb la sensació que la rebuda serà ben animada. De fet, aquesta tarda ja hi ha programada a Montilivi (16.30 h) la presentació de l’acord de renovació, oberta al públic. Amb Stuani, el Girona guanya un referent ofensiu que ha trobat a faltar en les dues primeres jornades, amb Marc Gual com a única peça de confiança d’Unzué i Choco Lozano apagat. L’hondureny, de fet, té tots els números de marxar abans de dilluns, tot i que la sortida encara no s’ha enllestit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)