Girona

“Tot serà perfecte quan pugem”

Cristhian Stuani es mostra convençut d’haver pres “la decisió correcta” i anima els companys a seguir-lo com a líder del repte de fer tornar el Girona a primera

El contracte de l’uruguaià és fins al 2023, però amb variables en funció d’on estigui el club

No és el primer capità, però aglutina tota la força per encomanar de cop els companys i l’afició. La continuïtat de Cristhian Stuani és un impacte majúscul per al Girona, que ha aconseguit convèncer un davanter de primeríssim nivell perquè lideri un equip que s’ha d’acostumar a tornar a competir a segona. L’arrencada de l’equip ha estat pobra (1 punt de 6) però el cop d’efecte amb Stuani regenera l’estat d’ànim. La primera mostra va ser la rebuda que va tenir durant la presentació de l’acord de renovació, amb més de 200 aficionats a Montilivi.

El Girona ha prorrogat per una temporada més el contracte de Stuani, fins al juny del 2023, però l’escenari canviarà si no hi ha ascens. “Ell firma 100% amb el Girona”, va explicar Quique Cárcel, interrogat per si hi havia la possibilitat que els últims anys fossin al New York City. “És clar que és una situació peculiar, en el sentit que anirà tot amb variables, en funció del que vagi passant. La seva il·lusió és fer els quatre anys aquí, però hem d’assolir els objectius. I hem de pensar en aquest primer any”, va continuar el director esportiu. S’hi va afegir el mateix jugador: “En futbol tot pot passar. Estic molt compromès i tranquil aquí, i espero poder complir el contracte, tot i que cal anar pas a pas. El meu enfocament és en aquesta temporada i a fer-ho tot per pujar l’equip.”

Tot i la duresa del descens, Stuani sempre ha valorat continuar a Montilivi. “L’endemà [del descens] vam xerrar molt. Ell estava molt i molt tocat, i jo també. Sempre he sabut que ell estava molt bé aquí, però els números eren per estar més endavant”, relatava Cárcel. “No et negaré que ha estat un estiu complicat”, va corroborar Stuani. “He tingut ofertes que he rebutjat, i la meva família també m’ha ajudat. És una de les decisions més importants de la meva carrera, i estic convençut que he pres la correcta.” De factors, n’hi ha uns quants: “Des del primer dia, el club m’ha rebut i tractat molt bé. Sempre m’han fet sentir com a casa. La família també hi està molt bé. I el projecte també compta; veure que el club tenia la idea clara d’apostar per pujar era fonamental. Són molts factors que, junts, fan que sigui perfecte. I tot serà perfecte quan assolim l’objectiu, que és pujar a primera.” Amant dels “reptes difícils”, l’uruguaià va indicar: “Tinc la personalitat per afrontar-los. Crec en aquest equip, i el punt més important és creure que ho podem fer. Ens hem de mentalitzar que el descens va ser un accident, però que l’objectiu i el projecte han de seguir.” I va resumir: “Volem guanyar i estem convençuts que ho aconseguirem. Les millors coses encara han d’arribar.”

El lideratge

La continuïtat del pitxitxi va ser molt celebrada també al vestidor. Stuani va fer un discurs ple de compromís i lideratge als companys just abans de començar l’entrenament. “Tinc un rol important i el que intento és encomanar tot això i que els meus companys tinguin seguretat; tinc la mentalitat positiva”, explicava hores després. Sense haver pogut jugar encara en la lliga per unes molèsties al pubis, el davanter se sent millor “tant físicament com mentalment”, amb ganes de debutar diumenge. Torna a segona, en què té una sola experiència de 22 gols amb l’Albacete. “Tant de bo pugui fer els gols de l’any passat o més. Però si són menys i l’equip puja, ho firmaria ara.”

PROTAGONISTES

L’estiu ha estat difícil perquè he hagut de prendre una de les decisions més importants de la meva carrera. Estic molt content

DE RÈCORD

Ell firma al 100% pel Girona i la seva il·lusió és fer els quatre anys aquí, però hem d’assolir els objectius
Quique Cárcel
Veure que el club feia una aposta clara per tornar a primera era fonamental. M’agraden els reptes i tinc personalitat per afrontar-los
Crec en aquest equip i en la capacitat que té la plantilla. Tinc un rol important i intento encomanar tot això al grup
El descens va ser un accident. El projecte i l’objectiu han de seguir; el millor està per venir
Cristhian Stuani
Unes 200 persones van fer costat a Stuani en la presentació de l’acord a Montilivi
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)