Girona

El rival

Tessitures distintes

El Màlaga arriba a Girona amb dos futbolistes amb passat blanc-i-vermell a la plantilla, Miguel Cifuentes i Keko Gontán, cadascun amb una realitat diferent

Cifu va renovar recentment amb l’entitat malaguenya fins al 2022, mentre que Keko, que encara no ha jugat ni un minut aquesta temporada, podria acabar abandonant el club

Dos futbolistes del Màlaga es retrobaran avui amb el seu passat, Miguel Cifuentes i Keko Gontán. Tots dos van jugar amb el Girona –l’un, dues temporades; l’altre, una–, però ara arriben a Montilivi en situacions molt diferents. I és que l’un, Cifu, és un home important a l’equip malagueny, amb el qual va renovar aquest estiu fins al 30 de juny del 2022, mentre que l’altre, Keko, està amb el futur en suspens, a la rampa de sortida del club, del qual podria marxar abans que es tanqui el mercat. També distinta és l’empremta que van deixar a Girona. Les circumstàncies que van envoltar l’un i l’altre van ser determinants, ja que van estar al club en situacions, tant en clau d’entitat com personals, molt diferents.

Cifu és qui més va calar en terres gironines. El defensa va jugar dos cursos de blanc-i-vermell (2014/15 i 2016/17), en dues etapes diferents, en les quals l’equip sempre va lluitar per l’ascens, i en el seu últim curs el va aconseguir. Aterrat com a cedit l’estiu del 2014 procedent de l’Elx, Cifu va ser una peça importantíssima en l’engranatge d’aquell conjunt orientat per Pablo Machín que va quedar a les portes de la primera divisió, amb aquella última jornada de lliga d’infaust record per als gironins, amb el gol postrem del Lugo a Montilivi i la victòria de l’Sporting al feu del Betis. Va disputar 41 partits, 40 com a titular, en una campanya, tot i el desencís, inoblidable. Cifu, de fet, va voler fer perdurar el record a la seva pell i va acabar tatuant-se al braç esquerre una imatge de la ciutat de Girona. “Va ser molt especial i volia recordar per sempre l’any que vaig passar aquí”, ha reconegut en més d’una ocasió.

La seva història de blanc-i-vermell, però, no va acabar aquí. La temporada següent va tornar a l’Elx i després el va fitxar el Màlaga, que finalment el va cedir al Girona i es va confirmar així un retorn amb final feliç. Aquell curs 2016/17 va ser el de l’ascens del Girona, amb la participació de Cifu (24 enfrontaments, 16 com a titular), i l’últim per a ell al conjunt gironí, ja que va tornar al Màlaga. Des d’allà, el futbolista de 28 anys ha seguit amb estima el Girona, i quan la campanya passada es va certificar el descens a segona, ho va lamentar amb un missatge a les xarxes socials. “Molts ànims per a la família gironina. Ho tornareu a fer”, va manifestar un futbolista que sens dubte viurà el partit a l’estadi blanc-i-vermell d’una manera molt especial.

Keko, en canvi, va passar més aviat de puntetes per Montilivi. El madrileny va arribar en el mercat d’hivern (2010/11) cedit per l’Atlético, equip al qual pertanyia, després d’haver estat el primer mig curs a Cartagena, i no va tenir gaire protagonisme en un equip dirigit aleshores per Raül Agné que tenia com a objectiu consolidar-se en la categoria. Amb només 19 anys, Koke va disputar 12 partits, va sortir d’inici en només dos i va sumar un total de 284 minuts. No serà el primer cop que torni al feu gironí –ja ho ha fet amb la samarreta de l’Albacete i del Valladolid–, i això si hi torna, ja que el seu futur al Màlaga és una incògnita i podria marxar abans del tancament del mercat. Tot i tenir dorsal i estar convocat avui, encara no ha disputat un sol minut i el club malagueny està intentant vendre’l per tal d’alleugerir la massa salarial de la plantilla i poder inscriure així noves fitxes.

2
etapes
va tenir Cifu al Girona. Va vestir de blanc-i-vermell els cursos 2014/15 i 2016/17.
19
anys
tenia Keko quan va aterrar al Girona en el mercat d’hivern del curs 2010/11. La seva participació va ser molt secundària.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)