Girona

Enlairar-se a Montilivi

Després de sumar un punt de sis el Girona necessita una bona versió i un triomf contra el Màlaga que l’alliberi

Tornar a vèncer a casa també és fonamental per als blanc-i-vermells; dels últims 25 partits disputats a la lliga a feu propi només n’han guanyat tres

Sense poder inscriure fitxatges pel límit salarial i amb 14 fitxes professionals, s’ha mostrat igualment competitiu

A ningú li escapa que la segona A és una lliga duríssima. Exigent i d’una competitivitat extrema, és un campionat llarg, de 42 partits, en el qual s’ha de remar moltíssim i sense aturar-se. Tot plegat fa que un sotrac de resultats es pugui relativitzar, sense anar més lluny, el Granada el curs passat va pujar com a segon deixant de guanyar 20 partits –13 empats i 7 derrotes–, però tot i això, l’inici protagonitzat pel Girona inquieta. I és que l’equip blanc-i-vermell, que s’ha fixat com a objectiu l’ascens, no ha guanyat encara en les dues jornades que s’han disputat –un punt de sis–, i tampoc ha ofert en cap dels dos enfrontaments una versió convincent, la qual cosa fa imperatiu el triomf immediat amb bona imatge, que permeti a l’equip alliberar-se, agafar sensacions i enlairar-se en direcció al repte marcat.

L’oportunitat és aquesta tarda contra el Màlaga, a casa, a Montilivi, un estadi que tampoc està habituat a celebrar una victòria dels seus; dels últims 25 partits de lliga disputats al feu blanc-i-vermell, el Girona només n’ha guanyat tres. És evident, doncs, que tres punts avui serien també un bon antídot per intentar revertir aquesta pèssima dinàmica i per afrontar amb més reforç el següent matx, que també tindrà lloc a Montilivi contra el Rayo. Abans, però, el rival és el Màlaga, en un partit en què tornarà Cristhian Stuani a Montilivi 112 dies més tard, i després de la renovació fins al 2023, una notícia que ha aportat una dosi extra d’energia i optimisme a tots els estaments del club. Tot i això, no està clara la presència de l’ariet uruguaià en l’onze, ja que a més d’incorporar-se tard a la pretemporada per la disputa de la copa Amèrica, surt d’una lesió al pubis que l’ha tingut dues setmanes de baixa. Respecte al plantejament, Unzué, com acostuma a fer, no va donar pistes, però s’entreveu la defensa de quatre d’inici.

Circumstancial Màlaga

Mentrestant, el Màlaga es troba en una situació de provisionalitat. El conjunt andalús està a l’espera d’alleugerir massa salarial per poder inscriure alguns dels seus fitxatges que encara no han pogut debutar. Els malaguenys, que s’han desfet de Cenk Gönen i N’Diaye aquesta setmana, busquen ara sortida per a Juanpi, Roló, Keko i Tighadouini, per poder completar una plantilla que en aquests moments només compta amb 14 fitxes professionals. De fet, dues de les incorporacions més importants que han fet aquest estiu, José Rodríguez i Shinji Okazaki, encara no han pogut jugar, així com d’altres que ja formaven part de l’equip com Iván Rodríguez i Álex Mula, i avui a Montilivi la situació es repetirà ja que continuen sense fitxa. Tot i les dificultats, l’equip entrenat per Víctor Sánchez del Amo s’ha mostrat competitiu i en els dos compromisos de lliga ha aconseguit un triomf i un empat.

CRISTHIAN STUANI

L’uruguaià, que surt d’una lesió, tornarà a vestir-se de blanc-i-vermell 112 dies després
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)